Barion Pixel

RCA kábel

RCA Aszimmetrikus analóg kábel nélkül a legtöbb audio rendszer elképzelhetetlen. Az RCA rövidítés a Radio Corporation of America névből ered, a kábel ötlete hozzájuk köthető, ők kezdték el gyártani az 1940-es évek elején az otthoni rádió, és lemezjátszó készülékekhez. Az évek során, rengeteget finomítottak a csatlakozó kinézetén, de a mostani modellek is kompatibilisek a legelsőkkel.

A felépítés egyszerű: a melegpont vagy másképpen pozitív vezető körül szigetelő anyag van, ami elválasztja azt a körülölelő árnyékolástól. Utóbbi egyben a negatív pólus. A papa csatlakozókon a melegpont hosszabb, mint az árnyékolás és ez utóbbi nem egybefüggő. A csatlakozó elölről szabdalt, hogy rugalmasabb legyen és könnyebb legyen a csatlakoztatás. A legtöbb RCA aszimmetrikus analóg kábel mindkét végén papa csatlakozó található, a mama párjuk pedig a készülékekben van. Sok gyártó a vezetőket forrasztással rögzíti a  csatlakozókhoz. Az AudioQuest azonban hidegen préseli össze a két anyagot, hogy ennek köszönhetően is kevesebb akadály legyen a jel útjában.

Az AudioQuest által gyártott kábelek a tervezés és a gyártás során négy alapvető fundamentumra – tömör vezetők, irányítottság, zaj disszipáció és a vezetőanyag anyagminősége – épülnek. A kábel vezetőanyagának minőségén kívül tehát számos egyéb fizikai paraméter is nagyban befolyásolja a kapott hangot. Sok éves tapasztalatunkkal igyekszünk segíteni a rendszerhez legmegfelelőbb RCA aszimmetrikus analóg kábelek kiválasztásában.