A lineáris tápegység olyan készülék, amely az elektromos hálózat energiáját a rácsatlakoztatni kívánt eszköz által kívánt feszültségűre alakítja. Az elektromos készülékek különféle feszültséget és áramerősséget igényelnek. Az elektronikus áramkörökkel ellátott berendezésekhez általában egyenfeszültség is szükséges amit célszerűbb a hálózati váltakozó feszültség átalakításával, mint akkumulátorokkal biztosítani. Több típusa is létezik lineáris, kapcsolóüzemű, szabályzott, szabályozatlan.

A stabilizált a kimeneti oldalon az stabil változatlan feszültség érdekében szabályzó elektronikát alkalmaznak, így a kimeneti feszültség állandó marad. Amennyiben a táplálandó készülék a feszültség ingadozásaira érzékeny, ilyen tápegységet célszerű alkalmazni.

A stabilizálatlan szabályzó elektronikát nem tartalmaz, ezért a kimeneti feszültség a terhelés, és a bemeneti feszültség függvényében változik. Egyszerűbb felépítésű berendezésekhez használják.

A lineáris, vagyis szaknyelven: analóg-disszipatív tápegység a hálózati feszültséget közvetlenül (pontosabban: transzformátorral) alakítja át, tehát nem használ impulzustechnikai áramköröket.

A kapcsolóüzemű az (angolul switched-mode power supply, SMPS) egy elektronikus tápegység, amely a kívánt feszültség és áram előállításához ill. annak állandó és megkívánt értéken tartásához nagyfrekvenciájú kapcsolójelet használ a szabályozás (switching regulator) vagy vezérlés során.

  • Silent Angel Forester F1 lineáris tápegység

    199 000 Ft
  • Silent Angel Forester F2 lineáris tápegység

    559 000 Ft
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Ne maradj le a hírekről és akciókról!

Most minden feliratkozót megajándékozunk

egy speciális 20%-os kedvezménykuponnal!