A Fali aljzat és dugó, konnektor, dugalj, dugaszoló ajzat vagy csatlakozóaljzat általában az épület szerkezetéhez van rögzítve, és csatlakozik az épület installációs energiaellátó hálózatához.

A dugónak hengeres csapjai vannak, amelyek alakjukban és méreteikben illeszkednek a fali aljzat megfelelő nyílásaiba, ill. az azokban lévő érintkezőkhöz, amelyeket hüvelynek neveznek. Az ilyen egymáshoz illeszkedő csatlakozódugó és fali ajzat rendszert képeznek. Az egyes országokban használatos csatlakozó rendszereket – amelyek névleges feszültsége, terhelhetősége, mérete és alakja különböző – az országok nemzeti szabványaikban rögzítik.

Magyarországon Schuko csatlakozó rendszer szabványos és használatos a közösségi és lakóépületekben egyaránt. A „Schuko” elnevezés a német Schutzkontakt szó rövidítése, amelynek jelentése „védőérintkező”. A csatlakozó rendszer elemeinek oldalán 2-2 földelő/védővezető-érintkező van kialakítva. A Fali aljzatba csatlakoztathatók a lapos és kerek Europlug dugók, valamint a kettős vagy hibrid dugók is. A rendszer szimmetrikus kialakítású, a csatlakozódugók mindkét irányban bedugaszolhatók az aljzatba, így a fázis és nulla potenciál felcserélhető.

Az audio berendezések érzékenyek a fázishelyes bekötésre!

A Fali aljzat és dugó a modern hifi rendszer elengedhetetlen szerves része, melynek minősége nagyban befolyásolja a rendszer hangminőségét!

 • Audioquest Mistral IEC C13 Slim készülék dugó

  50 000 Ft
 • Audioquest Mistral IEC C15 készülék dugó

  56 000 Ft
 • Audioquest Mistral IEC C19 készülék dugó

  56 000 Ft
 • Audioquest Mistral schuko hálózati dugó

  56 000 Ft
 • Schnerzinger falon kívüli fali aljzat

  276 000 Ft
 • Schnerzinger süllyesztett fali aljzat

  196 000 Ft
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Ne maradj le a hírekről és akciókról!

Most minden feliratkozót megajándékozunk

egy speciális 20%-os kedvezménykuponnal!