A “hálózat és táp” témakörben az otthoni erősáramú rendszerek kiszolgálásáért felelős biztonságtechnikailag bevizsgált eszközök és vezetékek széles választékát találja.

A megfelelően kiépített hálózat és táp, tápellátás, tápszűrés a mai modern hifi rendszerek alappilére. A lakossági áramhálózaton a tápvonalakon keresztül jelentős mértékben továbbítódat alacsony és magas frekvenciás elektromos interferencia. A tápelosztókba, majd onnan, a kábelcsatlakozásokon keresztül az audio berendezésekbe.

Az áramszektorban alkalmazott egyik leghétköznapibb megoldás az áramszűrők, kondicionálók és áram generátorok használata. Ezeket jellemzően azért csatlakoztatják a HiFi berendezések elé, hogy az áramhálózatból érkező interferenciák ne érhessék el az audio eszközöket.

A “hálózat és táp” témakör szerves részét képezik a kábelek is. Az AC zaj már eleve jelen van a hálózaton és annak negatív hatását csak tovább súlyosbítja a hozzáadódó rádiófrekvenciás zavar, amelyet a hagyományos tápkábelek antennaként működve szednek fel. Ezek a kezeletlen zavarok bejutnak a komponensekbe és az áramkörök földelésére – az audio célra optimalizált tápkábelek ezeket a negatív hatásokat küszöbölik ki. A tápkábeleket egyaránt lehet alkalmazni tápösvények, forráseszközök, nagy áramigényű komponensek valamint képmegjelenítők tápellátására és minden alkalmazási lehetőséghez számos megoldás áll rendelkezésre.

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Ne maradj le a hírekről és akciókról!

Most minden feliratkozót megajándékozunk

egy speciális 20%-os kedvezménykuponnal!