Barion Pixel

Hálózati audio lejátszó

Hálózati audio lejátszó, hálózati streamer a hálózati zenelejátszás fokozatosan zárkózik fel, ma már át is veszi a hagyományos hanghordozókról történő zenehallgatás szerepét. Ehhez a fájl alapú online vagy lokális lejátszáshoz egy céleszközre, egy hálózati audio lejátszó eszközre van szükség. A zene fájlokat vagy rögtön közvetlenül analóg zenei jellé alakítja, vagy pedig továbbra is digitális formában továbbítja egy külső D/A konverter felé.

A számítógépek analóg vagy digitális hangkimenetének használata elméletileg szintén járható út, de a kifejezetten zenei célra fejlesztett lejátszók jobbak. Hangminőség szempontjából egy magasabb szintet képviselnek. A komfort terén is egy egészen más világot jelentenek. Nincs ventilátor zaj, a vezérléshez nincs szükség billentyűzetre és egérre, hogy a többi kényelmetlenségről már ne is beszéljünk.

A kapcsolódás szinte minden esetben történhet vezetékesen vagy vezeték nélkül, legtöbbször egyéb adatfogadási módok (pl. USB) és saját applikáció is rendelkezésre áll.

A modern hálózati audio lejátszókba a legtöbb online zenei streaming szolgáltatást (Tidal, Qobuz, Spotify stb.) integrálták, illetve DLNA és UPnP támogatás is általános. A legkedveltebb eszközök Roon Ready minősítéssel is rendelkeznek, így egy Roon rendszer egyik végpontjaként is működnek.

 • NAIM NSC-222 streaming előerősítő

  2 799 990 Ft
 • Naim Uniti Atom HE streamer/fejhallgató erősítő

  1 199 990 Ft
 • Silent Angel Bremen B1 Streamer és hálózati audio lejátszó

  249 000 Ft
 • Silent Angel Bremen B2 hálózati audio lejátszó

  359 000 Ft
 • Zidoo Eversolo DMP-A6 hálózati lejátszó

  389 900 Ft