Barion Pixel

Hálózati audio switch

Napjainkban számos switch gyártó olcsó és átlagos minőségű alkatrészeket használ. Szigorúan csak az adatátvitel szempontjából tekintve ez elfogadható, de ez a szemlélet az audio minősítésű hálózatokat nem támogatja megfelelő mértékben. Ezért születettek meg az audio paraméterek figyelembe vételével gyártott hálózati switch-ek. A nagyfrekvenciás hálózati csomagok továbbításakor a torzítás gyakori jelenség, az audio switch-ek képesek ezt csökkenteni. Így egy alacsony zajszintű és alacsony interferenciájú környezetet kapunk, amely tökéletes a zenei streaminghez. Ezáltal egy külön Hifi audio zóna jön létre, amely hatékonyan elválasztja az audioeszközöket a háztartási adatforgalomtól. Csökkenti a hálózati műsorszórási csúcsok miatt illetve a PC-k és más hálózati eszközök sávszélesség-igényes tevékenységei által okozott késleltetések hatását.

A streamelt zenét befolyásoló tényezők

A streamelt és általában véve minden digitális zene hangminőségét nemcsak a hangfalak vagy a fejhallgatók befolyásolják. A digitális kábelek, a modem a router, a számítógép merevlemeze is nagyban hozzájárul ahhoz, hogy végül milyen hangot hallunk. Egy egyszerű összehasonlítással könnyen igazolható, hogy két különböző Ethernet switch-et használva és rajtuk keresztül Tidal, Qobuz vagy a Spotify stream-et hallgatva azok különbözően fognak szólni, még akkor is, ha nem audio célra fejlesztett eszközöket hasonlítunk össze. Számos írás született már arról, hogy az audio adattovábbítás esetén miért nem csak nullákról és egyesekről van szó és arról is, hogy a digitálisnak hitt jelfolyamot valójában mégis analógnak kell tekintenünk és az emiatt nem is tökéletes. Az RFI/EMI zaj modulálja, hogy a DAC végül hogyan interpolálja a biteket és hogy végső soron ezzel hogyan befolyásolja az analóg kimeneti fokozatot.

Az audio szempontokat is figyelembe vevő hálózati switch-ek a tápellátás.

A hálózati jelminőség javításával, illetve a TCXO órajel vezérlő technológia alkalmazásával javítják a hangminőséget. A hálózati jelminőség-javítás révén egy audio switch egyaránt jelentős hangminőség javulást eredményez, a különböző streaming szolgáltatások (Tidal, Qobuz, Spotify) használata során, illetve a NAS-ról történő zenelejátszáskor egyaránt, mert az alkalmazott pontosabb órajel és az izoláció alacsonyabb fáziszajt és jittert eredményez. Az emberi fül pedig elég érzékeny ahhoz, hogy meghallja ezeket az apró hibákat a zenében – különösen a tranziensek formájában. Az audio switch alacsonyabb interferenciával továbbítja az adatokat, melyeket pontosan időzítve küld át. Ennek köszönhetően segít maximalizálni a Hifi rendszerben rejlő valódi lehetőségeket. Használata révén létrehozható egy stabil és az otthoni számítógépes hálózatról leválasztott hangzóna. Lineáris tápegységhez csatlakoztatva a switch áramellátása és emiatt a hangminőségre gyakorolt pozitív hatása tovább javítható.

 • Silent Angel Bonn N16 LPS Audio switch

  629 000 Ft
 • Silent Angel Bonn N8 Audio switch

  189 000 Ft
 • Silent Angel Bonn N8 Pro Audio switch

  499 000 Ft
 • Silent Angel Bonn N8 Pro Audio switch+AudioQuest Z3 1m tápkábel

  591 300 Ft
 • Silent Angel Bonn N8 Pro CLK Audio switch

  999 000 Ft