Hálózati eszközök és lejátszók, audio streamer, audio switch, audio média lejátszó, hálózati lejátszók modern hifi rendszerek fontos alapvető komponensei.

A számítógépes és/vagy szerver alapú zenelejátszás egyre inkább hódít és egyre több speciálisan erre a célra fejlesztett megoldás áll rendelkezésre. Ma már ezek nem elsősorban és kizárólag az informatikai, hanem az audio szempontok figyelembe vételével készülnek.

A hálózati eszközök között az audio lejátszókat és az audio szervereket különböztetjük meg, egyes esetekben ezek a berendezések tartalmaznak D/A konvertert máskor nem. Az egyes típusoknak van analóg  kimenete, másokhoz pedig egy külső DAC is szükséges.

További fontos kiegészítő eszközt jelentenek az audio hálózati switch-ek, illetve a lejátszók. A szerverek switch-ek által elérhető hangminőség még magasabb szintre emelése érdekében alkalmazott külső lineáris tápegységek.

Az adatkommunikáció, adathálózatok, adattárolás és a számítástechnika területén szerzett tudást és tapasztalatokat az audio lejátszók és szerverek fejlesztői integrálják a hifi célra fejlesztett eszközökbe. A gyártók komoly erőfeszítéseket tesznek arra, hogy a hardveres, mechanikai kialakítástól kezdve egészen a szoftveres megoldásokig mindent optimalizáljanak. A fejlesztések célja minden esetben a lehető legtisztább és ezáltal a lehető legjobb hangminőség elérése és minden ennek rendelnek alá. A terméket úgy alkotják meg, hogy azok összetevőinek tökéletesítésével végül az adott árszinten egy lehetőleg kompromisszumok nélküli, kiváló hangminőséget kínáló eszköz szülessen.

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Ne maradj le a hírekről és akciókról!

Most minden feliratkozót megajándékozunk

egy speciális 20%-os kedvezménykuponnal!