Barion Pixel

Audioquest CAT600 DCP Ethernet hálózati LAN kábel
2023.07.18.
Musical Fidelity M6Si integralt erosito audiome
Musical Fidelity M6Si integrált erősítő
2023.07.28.

Usher SD-500 állványos hangfal

799 990 Ft

Az USHER SD-500 állványos hangsugárzó az USHER legkisebb modellje, amelyet már a gyártó legendás DMD magassugárzójával szereltek. Kétutas, basszreflex doboz, 45Hz-40kHz átvitel, 8 Ohm impedancia, 86dB érzékenység, 8,5 kg/db.

Szállítás: 10 munkanapon belül.
Cikkszám: N/A Kategóriák: , Címkék:
Leírás

Az USHER SD-500 állványos hangfal az USHER legkisebb modellje, amelyet már a gyártó legendás DMD magassugárzójával szereltek.

Egy monitor sugárzó, ami felülmúlja méreteit

Az USHER DMD egy olyan magassugárzó, amelynek amorf gyémánt bevonata miatt nyújtott minőségét az audiofilek és a kritikusok egyaránt világszerte elismerték. Ez a napjaink egyik legteljesebb teljesítményt nyújtó magassugárzója és eddig csak az USHER prémium sorozatú hangsugárzóiban találhattuk meg. Az évek során azonban az USHER számos kérést kapott arra vonatkozóan, hogy kedvezzenek a kisebb hallgató szobák tulajdonosainak is és egy ultrakompakt hangsugárzó is kapja meg a DMD tweeter-t. Az USHER mérnöki csapata keményen dolgozott azon, hogy kifejlesszen egy olyan ultrakompakt mélysugárzót, keresztváltót és doboztestet, amely méltó a DMD magassugárzóhoz – ennek az eredménye pedig nem más, mint az SD-500.

A DMD tweeter

Az SD-500 szíve természetesen az USHER DMD magassugárzója. A gyémánt, rendkívüli merevsége és hővezetése miatt minden olyan kedvező tulajdonsággal rendelkezik

amelyet egy tökéletes membránnal szemben támaszthatunk, egy kivétellel: a tömeg/sűrűség aránya nem ideális. Az USHER úgy lett úrrá ezen az akadályon, hogy egy speciális fém domború felületet borítottak be mindkét oldalról amorf gyémánttal, ezzel létrehozva a legjobb kompromisszumot a merevség, az alacsony tömeg és minél kisebb belső veszteség tekintetében. Ezt a megoldást társították azzal a nagyszerű elektromágneses motor kialakítással, amelyről az USHER már évtizedek óta híres.  A DMD magassugárzó ezzel az egyik legpontosabb és zeneileg legkifinomultabb magas frekvenciás hangszórók egyikévé vált.

A mélyközépsugárzó

Annak érdekében, hogy szinte tökéletes legyen az illeszkedés a DMD magassugárzó nyújtotta kivételes teljesítményhez, az USHER a nulláról tervezett egy 5.5” (14cm) középmély mélysugárzót. A 2.1 kg-os tömegű, hibrid kompozit rost membránnal szerelt 0538-as középmély mélysugárzó rendkívül gyors válaszidővel rendelkezik, amely elengedhetetlen a DMD tweeter-rel való párosításhoz. Az eredmény? Kiváló mélybasszus kiterjedés és dinamika.

Kabinettervezés és keresztváltó

Az optimális átvitel és a lehető legmélyebbre menő mélybasszus elérése érdekében az Usher SD-500 állványos hangfal egy nehéz, 1” vastag előlapot kapott, egy alaposan merevített bass-reflex doboztestben. A keresztezési pont alacsony: 2,1 kHz-re állították, hogy ezzel is maximalizálják a DMD előnyeit és egyúttal a középmély mélysugárzót a számára leglineárisabb működési tartományában helyezzék el. A keresztváltó alacsony veszteségű légmagos tekercsekből, prémium minőségű kondenzátorokból és OFC belső kábelekből áll. Az SD-500-at kettős kábelezésre is előkészítették.

A funkció szolgálatába állított formavilág

Az SD-500-at egy enyhén döntött előlappal látták el, amely időben összehangolja a magas és középmély sugárzót. Négy kivitelben elérhető: diófa, gyöngyház vörös, fekete és gyöngyház fehér. Mindegyiküket magasfényű zongora lakkal vonják be és az előlapról könnyedén levehető hangszóró védőket is kaptak, amelyeket beépített mágnesek rögzítenek diszkréten és biztonságosan rögzítenek az előlapon. Az SD-500 igazi élvezet nyújt a fülnek és a szemnek egyaránt.

Az SD-500 ugyan a legkisebb DMD magassugárzóval szerelt modell az USHER kínálatában, de ettől függetlenül az évtizedeket átölelő mérnöki munkájuk csúcspontja. Teljesítménye felülmúlja ultrakompakt méretét ártól függetlenül nehéz lenne másik hangfalat találni ebben a méretben, amely ugyanezt a technológiai színvonalat és zenei megszólalást nyújtja.

 

Teljesítmény 60 Watt
Rendszer 2-utas, reflex
Magassugárzó átmérője 31.5 mm (Diamond DMD dome)
Mélyközépsugárzó 140 mm papir/szövet (0538)
Érzékenység 86 dB (1watt / 1m)
Impedancia 8 Ohm
Frekvencia átvitel (Hz) (-3 dB) 45 Hz ~ 40 kHz
Keresztváltó-frekvencia 2,1 kHz
Méretek (szé x ma x mé – mm) 190 x 360 x 285 mm
Tömeg: 8,5 kg/db

 

További információk
Szín

Dió, Fehér, Fekete, Piros