Barion Pixel

silent angel bremen b2 halozati audio lejatszo elolap audiome
Silent Angel Bremen B2 hálózati audio lejátszó
2023.01.17.
Hegel H120 sztereó integrált erősítő
2023.01.23.

Silent Angel BONN NX high end audio switch

1 459 000 Ft

A Silent Angel kompromisszumok nélküli szemléletet követ az elektronikus áramkörök tervezése és kivitelezése során. Az izoláció, a zajszűrés és zajcsökkentés megőrzi a forrás integritását, és tiszta audio jelet továbbít a csatlakoztatott komponensek irányába. Mint minden Silent Angel termék esetében, a cél az volt, hogy az eszköz stabil feszültségen működjön, pontosan időzített csomagokat küldjön tovább és minimalizálja az esetlegesen fellépő kimeneti zajokat.

A Bonn NX mindazoknak a kutatásoknak, fejlesztéseknek és az azokból szerzett tudásnak és tapasztalatoknak a kiteljesedése, amit a Silent Angel az elmúlt évek során az Audio szintű hálózati switch-ek tervezésekor megtanult: a jelenlegi tudásuk szerint elérhető legmagasabb hangminőséget nyújtja. Beépített exkluzív tápegység, OCXO nagy pontosságú órajel modul, külső clock és tápegység csatlakoztatási lehetőség teszi teljessé.

Szállítás: 10 munkanapon belül.
Leírás

Silent Angel BONN NX high end audio switch – Ultra pontos órajel a jitter, az elektromos zaj, a tápzaj és a hálózati késleltetés példátlan mértékű csökkentése révén

Purista megközelítés, ultra hangminőség

A Silent Angel BONN NX alapjaiban javít a hangminőségen, ezáltal új szintre emelve a zenehallgatási élményt.

Bonn NX: egy hálózati switch az audiofileknek

A Silent Angel kompromisszumok nélküli szemléletet követ az elektronikus áramkörök tervezése és kivitelezése során. Az izoláció, a zajszűrés és zajcsökkentés megőrzi a forrás integritását, és tiszta audio jelet továbbít a csatlakoztatott komponensek irányába. Mint minden Silent Angel termék esetében, a BONN NX esetében is az volt a cél, hogy az eszköz stabil feszültségen működjön, pontosan időzített csomagokat küldjön tovább és minimalizálja az esetlegesen fellépő kimeneti zajokat. A fejlesztők azt tapasztalták, hogy még a legkisebb mértékű tökéletesítés is képes némileg javítani a hangminőségen, a sok kis fejlesztés alkalmazásával pedig azok összegzett hatása miatt ténylegesen felszabadítható a nagy felbontású streaming hálózatokban rejlő valós, rejtett potenciál. A Bonn NX mindazoknak a kutatásoknak, fejlesztéseknek és az azokból szerzett tudásnak és tapasztalatoknak a kiteljesedése, amit a Silent Angel az elmúlt évek során az Audio szintű hálózati switch-ek tervezésekor megtanult: a jelenlegi tudásuk szerint elérhető legmagasabb hangminőséget nyújtja.

Egyedülálló és fejlett konstrukció

A 8 db vastagon aranyozott Gigabit Ethernet port pozíciója átgondolt kiosztást követ: helyüket úgy határozták meg, hogy ezzel is minimalizálják a lehetséges jelinterferenciát.

A kategóriavezető, radartechnológiai minősítésű belső kapcsolóüzemű tápegység kizárólag a zajérzékeny akusztikai berendezéseknél alkalmazott technológiával készült.

Tökéletesen időzített adatátvitel

A TCXO (hőmérséklet-kompenzált kristályoszcillátor) jelentősen csökkenti a hálózati késleltetési problémákat és a jitter hatásokat.

A BONN NX vadonatúj vázkialakítást kapott, amely két réteg különböző, gondosan kiválasztott anyagból áll: a belső réteg horganyzott acélból készült, míg a külső réteg vastag, kiváló minőségű alumíniumötvözet. Ez a különleges felépítés egyszerre maximalizálja az árnyékolást és szabályozza az örvényáramok kialakulását, miközben csillapítja a rezgéseket és a zajokat. A karcsú, modern dizájn-nak köszönhetően a BONN NX megjelenése esztétikus – funkcionalitását tekintve pedig tökéletes berendezéssé és egyúttal egy tetszetős művészeti alkotássá válik.

Továbbfejlesztési opciók
 • A 12V-os DC tápcsatlakozó révén megkerülhető az egyébként kiváló minőségű belső kapcsolóüzemű tápegység és ezzel lehetővé válik egy külső lineáris tápegységhez (Forester F2) történő csatlakoztatá, ami jelentős hangminőség javulást eredményez.
 • Az aranyozott földelő csatlakozó terminál további zajcsökkentési lehetőséget biztosít.
 • A LED állapotkijelző kikapcsolható
 • A kategóriavezető órajel-vevő modul lehetővé teszi külső órajel generátor (Genesis GX) csatlakoztatását.

Órajel és tápegység

 • TCXO órajel (25MHz): Megszünteti az idegen, oda nem illő külső frekvenciákat, és egy tiszta, pontos órajelet generál. Nagy pontosságú, rendkívül alacsony fáziszajú jelkimenetet tesz lehetővé, amely a Silent Angel Ethernet switch rendszereinek órajelforrásaként funkcionál.
 • Tápforrás áramkör a TCXO órajelhez: Többlépcsős tápszűrő technológiát használ, eltávolítja a áthallást és a zajt a különböző frekvenciákon (10MHz, 100MHz, 1GHz), és tisztított táppal látja el a TCXO modult.
 • Tápforrás áramkör a switch rendszerhez: Ultra-alacsony zajszintű feszültségszabályozó áramkör, amely képes a széles dinamika tartományú teljesítmény feldolgozására. Rendkívül hatékony áramköri kialakítással és gyors válaszidővel rendelkezik. A Texas Instruments TPS56623x sorozatára épül, amely minden terhelés mellett fenntartja az alacsonyabb értékű ingadozást
 • Exkluzív, testre szabott Silent Angel tápegység: széles dinamikatartományú AC-DC tápegység modul. Stabil, alacsony zajingadozású, biztonságos védelmi áramkör, alumínium hűtőbordával fedve.
 • Opcionálisan lineáris tápegységhez is csatlakoztatható. DC csatlakozó külső 12V-os egyenáramú lineáris tápegységhez.
 • Külső órajel bemenet (aranyozott, 25MHz-es csatlakozás).
 • Belső/külső órajel választó kapcsoló.

 

Rezgéscsillapított izolációs lábak

A tömör, nagy tisztaságú rozsdamentes acélból készült Silent Angel izolációs lábak csillapítják és csökkentik a belső és külső forrásokból származó mechanikus energiát és elektromos zajt, statikus elektromosságot stb. Ennek eredménye a jobb dinamika és a finom részletek nagyobb felbontással történő megjelenítése.

Radartechnológiai minősítésű kapcsolóüzemű tápegység

A kategóriavezető belső tápegység támogatja a rendkívül pontos rendszerfunkciók ellátását

Zajcsökkentés

Nagy áteresztő képességű EMI-abszorber küszöböli ki az elektromos zajt.

Aranyozott LAN-portok

A legtisztább és legstabilabb jelet továbbítja a csatlakoztatott eszközök számára, vastagon aranyozott RJ45-ös csatlakozókkal.

Aranyozott földelőcsatlakozó

Dedikált csatlakozást kínál a földeléshez a hálózati zaj csökkentése érdekében

Kapcsolható LED állapotjelzők

A felhasználó által működtethető kapcsoló a portok állapotfényeinek bekapcsolásához vagy kikapcsolásához – mindeközben a készülék bekapcsolt állapotban marad és szól a zene.

TCXO – órajel

A nagy pontosságú órajel csökkenti a hálózati késleltetési problémákat és a jittert.

 

HD zenei streaminghez tervezve

A Silent Angel BONN NX high end audio switch használata révén egy dedikált HiFi zóna jön létre, és ezáltal az audio berendezések hatékonyan elszigetelhetőek a többi digitális eszköz adatforgalmától. Ez a megoldás kiküszöböli a zajt és rendkívül pontos időzítésű adattovábítást tesz lehetővé: ez az elszigetelt „hálózati ökoszisztéma” megvalósítás az audio lánc számára kiküszöböli a hálózati interferenciákból eredő hangminőségromlást, illetve a PC-k és más csatlakoztatott eszközök sávszélesség-igényes tevékenysége miatt jelentkező késleltetési problémákat.

Exkluzív óra modul, TCXO

A Silent Angel által használt TCXO (hőmérséklet-kompenzáló kristály oszcillátor) pontosabb, mint a legtöbb hálózati switch-ben található clock. Ez csökkenti a késleltetési problémákat és a jitter hatásokat.

Jitter hatás javítása

A torzítás a nagyfrekvenciás hálózati csomagok továbbítása során gyakorta fellépő, a hangra nézve romboló hatású „melléktermék”. A Bonn NX 369ps-re csökkenti a jittert, míg a legtöbb hálózati switch esetében ez az érték tipikusan 705ps.

Hi-Res zenei alkalmazásokhoz optimalizálva

A BONN NX-et Roon infrastruktúrára optimalizálták: támogathat például egy Rhein Z1-ből álló hálózatot, ahol az Roon Core szerverként működik, vagy például a Munich M1-et Roon Ready lejátszóként/Roon Bridge-ként.

A BONN NX-et a nagy felbontású streaming szolgáltatások, mint például a Tidal, Qobuz, Spotify stb. használatához is optimalizálták, csakúgy, mint a NAS-on (Network Attached Storage) tárolt zenei gyűjtemények lejátszására. Számos elismert gyártó, pl. QNAP, Synology, WD termékeivel működik együtt zökkenőmentesen.

 

További fejlesztések

Tápegység

Ha a Bonn NX-et a Silent Angel Forester F2 lineáris tápegységéhez csatlakoztatja (amely dupla 12V egyenáramú kimenettel rendelkezik), azzal tovább javíthatja a switch tápellátását, stabilitását és ennek köszönhetően a hangminőséget.

Külső clock bemenet

A Silent Angel fejlesztett egy referencia szintű órajel generátort, a Genesis GX-et, amely egy audiofil Word Clock. A Genesis GX segítségével a BONN NX-et és rendszerének további órajel vezérelhető elemeit a következő szintre emelheti.

Műszaki adatok:

Tápfeszültség bemenet:

IEC (AC) 100-240V, 50/60Hz
DC 12V/1A (5,5 mm x 2,5 mm-es csatlakozó)

Ethernet-port: 8 darab aranyozott 1GbE RJ45 port
Clock bemeneti kapcsoló: 1 db(külső/belső)

BNC 25MHz-es külső Word Clock bemenet: 1 db (a Silent Angel Genesis GX külső master clock-nak fenntartva)
Silent Angel speciális TCXO órajel modul

LAN-port LED-kijelző kapcsoló: 1 db
– A LAN port LED be/ki állapotának vezérlése

Földelő port: 1 db
Ha a switch-et egy földelő dobozhoz csatlakoztatja, a jelminőség még tisztább és pontosabb lesz, interferencia nélkül

LED kijelző AC tápellátás LED (zöld): 1 db
DC tápellátás LED (zöld): 1 db

LAN-port állapotjelző LED: 9 db
– Világít, ha látrejött a kapcsolat, villog, ha aktív
– Zöld: 1000Mbps; sárga: 100Mbps
Működési hőmérséklet: (0 ~ 30 °C)
Méretek: (Sz) x 63 (H) x 250 (D) mm
Tömeg: 6,4 kg

 

További információk
Szín

Ezüst, Fekete