Barion Pixel

Schnerzinger Multi Guard Earth Protector és Zavarvédő
Schnerzinger Multi Guard Protector és Zavarvédő bővítőelem szett
2022.06.27.
Schnerzinger Piccolo Protector és Zavarvédő Szett
Schnerzinger Piccolo Protector és Zavarvédő Szett
2022.06.27.

Schnerzinger Ground Guard

A Schnerzinger Ground Guard az ekvipotenciális kötés és a földelés zavarainak elhárítására szolgáló speciális szűrő. A szettnek megfelelő számú 2 méteres kábelekkel, csatlakozókkal és 1db 2m fix tápkábellel szerelve kapható. 5, 6, vagy 8 db kivezetéssel rendelhető, szabadon konfigurálható RCA,  XLR apa, XLR anya, USB – A, USB – B, RJ45, BNC vagy készülékház földelő csatlakozókkal. A csatlakozót az audio eszköz egyik nem használt bemenetébe kell csatlakoztatni.

Szállítás: 10 munkanapon belül.

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Leírás

SCHNERZINGER GROUND GUARD – tökéletes megoldás a földelési zavarok ellen. Szabadon áramló hangzás a zavaró ekvipotenciális földelési rendellenességek nélkül

A potenciál szempontjából a fizikában és az audio rendszerek tekintetében egyaránt két speciális esettel kell foglalkozni: a ponttöltés keltette mezővel és a homogén térrel. A ponttöltés keltette mező gömbszimmetrikus, ezért a töltéstől adott távolságon mérve minden pont potenciálja azonos, a töltéstől távolodva pedig a távolsággal fordított arányban csökken a potenciál. A homogén tér potenciálviszonyai eltérnek ettől. Ebben az esetben a potenciál egyenletesen változik, ha az elmozdulás párhuzamos a térerősség irányával, vagy nem változik, ha az elmozdulás merőleges a térerősségre.

A fenti két speciális eseten kívül általánosságban is igaz, hogy ha a próbatöltés az erővonalakra merőleges felületen mozog, akkor az ilyen felületek pontjainak potenciálja azonos. Az azonos potenciálú pontokat ekvipotenciális pontoknak, az ekvipotenciális pontok alkotta felületeket pedig ekvipotenciális felületeknek nevezik. A ponttöltés elektromos terében az ekvipotenciális felületek a töltés körül elhelyezkedő koncentrikus gömböknek, homogén mezőben pedig a térerősségre merőleges, egymással párhuzamos síkoknak tekinthetőek.

A SCHNERZINGER megoldása

A SCHNERZINGER GROUND GUARD megbízható megoldást kínál az ekvipotenciális kötés és a földelési rendellenességek okozta bonyolult problémákra. A HiFi-komponensek különböző teljesítmény felvétele és fogyasztása miatt interferencia áramok keletkeznek, amelyek a táp- és jel csatlakozáskon keresztül közvetlenül bejutnak a jelútba. Emellett a környezetből is sugárzódnak magas frekvenciák (például a WLAN miatt), valamint a HiFi-komponensekben található tápegységek vagy transzformátorok által okozott interferenciák is zavarják a hangzást. Emiatt az olyan fontos paraméterek, mint például a hangszín, a dinamika és a térbeli reprodukció jelentősen sérülhetnek.

A GROUND GUARD megakadályozza az egyes HiFi-komponensek közötti interferenciák átvitelét. Detektálja a kiegyenlítő áramokat, rendezi, kezeli az áram folyását.

A GROUND GUARD egy kompakt rendszer, és nemcsak könnyű kezelhetősége miatt rendkívül meggyőző. Hatása azért annyira lenyűgöző a zenehallgatók számára, mert kiiktatja a hangzásra nézve rendkívül negatív hatást gyakorló zavarokat. Még a legkisebb földelési vagy potenciál kiegyenlítési áramokat is észleli, rendezi és védi az egész áramkört, ezzel pedig megteremti a zenei jel biztonságos átvitelének alapjait. A Ground Guard ehhez a SCHNERZINGER BIDIRECTIONAL BARRIER technológiáját használja, amely megakadályozza az interferenciák átvitelét az egyes HiFi-komponensek között.

Az audioeszközök elektromos interferencia problémái

A Hi-Fi eszközök a saját tápegységeiken, transzformátoraikon keresztül stb. elektromos zavarokat generálnak, mégpedig – jellegükből adódóan – közvetlenül a jelátviteli komponensek közvetlen közelében. Emellett az egyes eszközök különböző teljesítmény felvétele és fogyasztása a hangzásra nézve kifejezetten káros potenciál kiegyenlítő áramokat okoz. Ezek az áramok a kábelcsatlakozásokon keresztül minden eszközre tovább osztódnak. Ha ez nem lenne elég, a kábeleken és készülékházakon keresztül a környezetből származó magas frekvenciájú interferenciák közvetlenül bejutnak az eszköz jelútjába, ami miatt jelentősen romlik a hangminőség.

A hagyományos megoldási módszerek és azok korlátai

Az érzékeny audio jelet a magas szintű audio eszközök fejlesztői az eszközökön belül a zavarok alacsonyan tartásával próbálják megvédeni. Ehhez alacsony szórású alkatrészeket vagy árnyékoló dobozokat szoktak használni. A tápszűrők vagy hálózati generátorok segíthetnek a külső interferenciák távol tartásában. Azonban maga az audio eszköz által okozott belső interferenciák, amelyek közvetlenül az audiojel közelében találhatóak, ezzel a módszerrel nem tisztíthatók meg. A környezetből származó, a készülékházakon és a kábeleken keresztül sugárzódó magas frekvenciájú interferenciákat ezek a szűrők egyáltalán nem észlelik.

A korábban használatos hagyományos földelési megoldások a védőföldelésre vagy egy közös központi földpotenciálra való kisütéssel igyekeznek csökkenteni a kiegyenlítő áramokat. A rendszer jellegéből adódóan az ilyen rendszerek nem rendelkeznek kétirányú kapcsolattal az audio eszközök közötti interferenciák átvitelének megakadályozására. Ezenkívül a védőföldelésre történő kisütés egy újabb „interferencia ablakot” nyit az ott már jelen lévő interferenciák számára.

A SCHNERZINGER GROUND GUARD tökéletes megoldást kínál a földelési zavarok ellen – a zavaró ekvipotenciális földelési rendellenességek nélkül.

További információk
Márka

Schnerzinger

Típus

Zavarvédelem – Protector

Technológia

Atomic Bonding, Bidirectional Barrier

Dugó csatlakozó

BNC, RCA Dugó, RJ-45, Schuko villásdugó, USB-A, USB-B, XLR csatlakozó (mama), XLR csatlakozó (papa)

Kiszerelés

5 ( 5 x 2m ), 7 ( 7 x 2m ), 8 ( 8 x 2m )

Videó

Videó

Kezelési

Kezelési

Schnerzinger Ground Guard – Használati útmutató(HUN), Használati útmutató (ENG)