Barion Pixel

Rekkord M500 Lemezjátszó
Rekkord M500 Lemezjátszó
2022.04.11.
Creaktiv Trend 1 HG extra polc
2022.04.12.

Schnerzinger GRID PROTECTOR

A Schnerzinger egyik már jól ismert és ultra hatékony terméke a Grid Protector, amelyet a GIGA PULSE technológia alkalmazása révén az áramhálózatból érkező zavarok kiküszöbölésére fejlesztettek. A Grid Protector az áramhálózatot érő alacsony és magas frekvenciájú zavarok kompromisszum mentes szűrésére szolgáló zavarszűrő, GIGA CANCELING technológiával.

Szállítás: 10 munkanapon belül.
Cikkszám: GRPA Kategória: Címkék:
Leírás

Schnerzinger GRID PROTECTOR – interferencia szűrés, jeltisztás a legmagasabb szinten.

A SCHNERZINGER elektromágneses interferenciákat megszüntető technológiája, a GIGAHERTZ CANCELLING, sikerrel veszi fel a harcot az audio rendszereket bombázó zavarokkal szemben. A SCHNERZINGER több eszközt is hadrendbe állít ezen a fronton és innovatív jelvédelmük a Protector-ok használatával páratlan minőségjavulást eredményez. A végeredmény lenyűgöző – ismerje meg közelebbről a Grid Protector-t!

Az áramhálózatból érkező zavarok kezelése

A lakossági áramhálózaton a tápvonalakon keresztül jelentős mértékben továbbítódik alacsony és magas frekvenciás elektromos interferencia a készülékekbe, majd onnan, a kábelcsatlakozásokon keresztül mindez még tovább jut: egészen az audio rendszer minden HiFi berendezéséig. Ha mindez nem lenne elég, vannak olyan közvetlenül az otthoni áramhálózatra csatlakoztatott kritikus hatású elektromos fogyasztók is (kapcsoló üzemű tápegységek, számítógépek, energiatakarékos lámpák, hűtőgépek, fűtőrendszerek, elektromos főzőlapok, routerek, A/V rendszerek stb.), amelyek masszív mértékben bocsátanak ki alacsony és magas frekvenciás interferenciát a hálózatba, amely aztán a kábeleken keresztül ugyancsak eljut az összes HiFi berendezéshez. Ezeknek a problémáknak a kezelésére az áramszektorban alkalmazott egyik leghétköznapibb megoldás az áramszűrők, kondícionálók és áram generátorok használata. Ezeket az eszközöket a HiFi berendezések elé kötve igyekeznek megelőzni, hogy az áramhálózatból érkező interferenciák elérhessék az audio komponenseket.

A hagyományos tápszűrő megoldások korlátai

Az áramimpulzus csúcsértékek gyakran hússzor magasabbak, mint az eszköz áramfogyasztása, ezért akár már egy mindössze 500W fogyasztású audio rendszer esetében is azok elérhetik a 10.000W-ot is! Ennek kezelésére még a túlméretezés, akár több darab 1000W-os áramszűrő vagy áramgenerátor beiktatása sem elegendő, mert egy igazán kiemelkedő minőségű audio rendszerben ezek akadályozzák, korlátozzák a zene dinamikus áramlását. A jel még a párhuzamos rendszerű áramszűrők használata esetén is – nem beszélve a jelútba kötött soros tápszűrőkről – késve kerül továbbításra, mivel a felhasznált alkatrészek pl. kondenzátorok, diódák, stb. is késedelemmel bocsátják ki az általuk elnyelt energiát. Ugyanakkor az áramszűrők a zavar blokkoló funkciójuk miatt a legtöbb esetben nem teszik lehetővé a maguk a berendezések által keltett belső interferenciák kívülre történő disszipálását.

A hagyományos árnyékolási megoldások korlátai

Az audio rendszereket érő rádiófrekvenciás és elektromágneses zavarok negatív hatásaival szemben a hagyományos árnyékolási megoldások sajnos nem nyújtanak megfelelő védelmet. A réz, alumínium, ezüst árnyékoló hálók, fóliák vagy részecskék az interferencia elnyomásának egyszerű és gyakran alkalmazott módszerei. A hálós árnyékolás, a fóliák vagy a részecskékkel bevont kábel ugyan védi a kábelvezetőt a külső zavaroktól, de az audio rendszerekben használt kábelhosszakon ezek a kábelek antennaként viselkednek. Ennek az a következménye, hogy szinte vonzzák a magas frekvenciás zavarokat, amelyek aztán besugárzódnak a berendezésekbe és a környezetbe. A magas frekvenciával telített zónákban (WLAN, 4G/5G mobiltelefon, DECT telefon stb.) mindez különösen negatívan befolyásolhatja, lassíthatja az elektronáramlást és ezzel korlátozhatja a potenciálisan elérhető hangminőséget.

A külső és belső zavarok keveredése

A SCHNERZINGER tapasztalatai alapján rendkívül fontos, hogy külön kell választani a külső interferenciákat – amelyek a lakóház energiarendszeréből sugárzódnak át – a belső zavaroktól, amelyeket maguk a berendezések okoznak. A külső és belső zavarok keveredése igen összetett interferenciákat idéz elő és ezzel sajnos rendkívüli mértékben csökkenti az audio rendszerek potenciálisan elérhető hangminőségét.

A SCHNERZINGER megoldása – GIGAHERTZ PULSE technológia, GIGAHERTZ CANCELING

A SCHNERZINGER úgy találta, hogy a hagyományos áramtisztító és árnyékolási megoldási kísérletek minden esetben kompromisszumot jelentenek és elzárják az utat az elérhető magasabb minőségi szintek előtt. Ezért fontos, hogy egy olyan hatékony rendszer álljon rendelkezésre, amely képes a külső és belső zavarok egyidejű kezelésére, melynek eredményeképpen az említett interferencia keveredés nem alakulhat ki. A SCHNERZINGER válasza a problémára a GIGA PULSE technológia.

A SCHNERZINGER GIGAHERTZ CANCELING egy olyan úttörő jeltisztító technológia, amelyet pontosan ennek a problémának a kezelésére fejlesztettek és egészen a gigahertz-es tartományig hatékonyan szűri meg az audio rendszereket a hangra nézve káros elektromágneses interferenciáktól. Működési tartománya és hatékonysága egyedülálló, a megvalósításához pedig nem problémás alkatrészeket, pl. kondenzátorokat, diódákat, szűrőket használnak. Utóbbiak közül még a leggyorsabb működésűek is lelassítják az elektronokat és késleltetik a jeltovábbítást, ezáltal pedig jelentősen csökkentik az audio jel sávszélességét és annak sebességét.

SCHNERZINGER GRID PROTECTOR

A Schnerzinger egyik már jól ismert és ultra hatékony terméke a Grid Protector, amelyet a GIGA PULSE technológia alkalmazása révén az áramhálózatból érkező zavarok kiküszöbölésére fejlesztettek.

A GRID PROTECTOR két dedikált funkcionális áramkört használ a magas frekvenciás zavarok hatékony megszüntetése érdekében: az egyik a fázist, a másik és védőföldet kezeli. A GRID PROTECTOR behatol a teljes otthoni áramhálózatba és megtisztítja azt az alacsony és magas frekvenciájú zavaroktól, de anélkül, hogy bármilyen szinten lassítaná az áramáramlást.

A hagyományos hálózati szűrőkkel és generátorokkal ellentétben a GRID PROTECTOR-t az teszi különlegessé, hogy kondenzátorok, diódák, soros vagy párhuzamos szűrők és energizált kristályok nélkül működik. Még a leggyorsabb működésű ilyen alkalmazások is hajlamosak lelassítani az elektronokat és késleltetni a jeltovábbítást, különösen a nagy teljesítményű áramtartományban. A hagyományos áramtisztítási megoldások használatakor mindig kompromisszumokkal szembesülünk, amelyek végső soron gátjaivá válnak az elérni kívánt magas szintű eredményeknek. A GRID PROTECTOR-t ellentmondást nem tűrő hatékonysága teszi páratlan áramtisztító megoldássá.

Az adott környezetben jelentkező zavarokhoz illeszthető

A GRID PROTECTOR gyorsan és egyszerűen beállítható bármilyen környezethez úgy, ahogy a körülményeknek a legjobban megfelel. Három dedikált áramkörrel dolgozik: az első a FÁZIS – melynek feladata az áramot vezető vezetékek tisztítása. A második a FÖLD – amely a védőföld tisztítását végzi el, a haramadik ármkörrel pedig a készülék INTENZITÁSA állítható be.

A GRID Protector az áramhálózatból érkező zavarok megszüntetésének egyedülállóan hatékony fegyvere, segítségével elérhetővé válik az interferenciáktól mentes áramellátás – olyan minőségi szinten, amely korábban elképzelhetetlen volt. HiFi rendszere többet tud nyújtani – sokkal többet, mint korábban képzelte!

További információk
Márka

Schnerzinger

Típus

Zavarvédelem – Protector

Technológia

Giga Canceling

Dugó csatlakozó

Schuko villásdugó

Videó

Videó

Kezelési

Kezelési

Schnerzinger Grid Protector – Használati útmutató(HUN), Használati útmutató (ENG)