Barion Pixel

Audioquest Niagara 7000 Tápelosztó és Szűrő
Audioquest Niagara 7000 Tápelosztó és Szűrő
2022.06.28.
Schnerzinger Component Guard Protector és Zavarvédő Szett
Schnerzinger Component Guard komponens bővítőelem szett
2022.06.29.

Schnerzinger Component Guard

A Schnerzinger Component Guard Protector és Zavarvédő Szett az eszközökből származó belső zavaró interferenciák megszüntetésére szolgál. Aktívan az egész készüléket és a közvetlen környezetet védi a nagyfrekvenciás sugárzástól GIGA CANCELING technológiával. A csomag tartalmaz 1 db Master és a szettnek megfelelő számú szabadon választható Component egységet.

Component egységek típusai:
  • RCA
  • XLR mama
  • XLR papa
  • BNC
  • USB – A
  • USB – B
  • USB – C
Szállítás: 10 munkanapon belül.

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Cikkszám: COG1. Kategória: Címkék:
Leírás

Schnerzinger Component Guard

A Schnerzinger Component Guard zavarszűrők a Schnerzinger Giga Canceling jeltisztító technológiáját használják.

A Schnerzinger által kifejlesztett Giga Canceling zavarszűrő technológia három síkon fejti ki hatását. Egyrészt az áramhálózatól érkező zavarok, másrészt a szobát érő magas frekvenciás zavarok, harmadrészt pedig maguk a készülékek által generált zavarok hatékony megszüntetése révén működik. A Component Guard-ok feladata a készülékek belsejében fellépő interferenciák aktív eltávolítása.

A tápegységeken, transzformátorokon stb. keresztül maguk a hi-fi berendezések is generálnak elektromos interferenciát a jelkibocsátó komponensek közvetlen közelében. Ezen túlmenően az egyes berendezések a különböző mértékű áramfelvétel miatt a hangra nézve káros kiegyenlítő áramokat is indukálhatnak. Ezek aztán a kábeles összeköttetéseken keresztül minden eszköz felé tovább osztódnak. Mindemellett a kábelek és az eszközök burkolatán keresztül a környezetből érkező magas frekvenciás interferencia is közvetlenül a jelútba juthat. Emiatt a hangreprodukció minősége jelentős mértékben csökken.

A hagyományos megoldások és azok korlátai

A készülékek belsejében továbbított érzékeny audio jelek védelme érdekében a magas minőségű berendezések fejlesztői legtöbbször alacsony szórású alkatrészek használatával vagy árnyékolási megoldásokkal próbálnak védekezni és az interferenciát alacsonyan tartani. Az áramszűrők vagy tápgenerátorok ugyan segítséget nyújthatnak abban, hogy az áramhálózatból eredő interferenciát távol tartsák a készülékektől, de az a belső interferencia, amelyet maguk a készülékek okoznak és amely az audio jelhez közel található, ilyen módon nem szüntethető meg.

A tápszűrők ugyanis egyáltalán nem detektálják azokat a környezetből érkező nagyfrekvenciás interferenciákat, amelyek a kábelek és az eszközök burkolatán keresztül sugárzódnak a jelútba. Az eddig alkalmazott földelő megoldások úgy működnek, hogy a védőföld felé vagy egy közös központi föld potenciál felé történő kisütéssel csökkentik a potenciál kiegyenlítő áramokat. A rendszer jellegéből adódóan az ilyen földelő megoldások nem rendelkeznek kétirányú kapcsolódással, amelyek megelőznék az audio eszközök közötti interferencia átadást. Mindemellett, a védőföld felé történő bármely kisütés egy újabb ablakot nyit a védőföldelésen már jelen lévő interferenciák számára ahhoz, hogy azok végül belépjenek az audio rendszerbe.

A SCHNERZINGER megoldása – Component Guard

A Schnerzinger Component Guard-ot ennek a problémának a kezelésére fejlesztették: a készülékekben fellépő zavarok hatékony megszüntetésének eszköze. Lényegében úgy működik, mint egy „testőr” aki Hi-Fi komponenseket védi. A vezeték nélkül vezérelt component guard-ok a GIGA CANCELING technológiát használják a készülékekből származó belső interferenciák eltávolításához.

A component guard-ok a master egységből kapják meg a GIGA CANCELING zavareltávolító jelet, amely aktívan áthatol az egész eszközön, és egyidejűleg a berendezések közvetlen környezetet is védi a magasfrekvenciás sugárzástól. Ennek eredményeképpen az audio eszközök belsejében az interferenciák nem tudnak további zavarokat okozni­. Egy Master egység gyakorlatilag korlátlan számú Component Guard-dal használható. A Component Guard modulokat (RCA, XLR, BNC, USB-A, USB-B, USB-C) a Hi-Fi komponensek egy-egy szabad bementéhez kell csatlakoztatni. Elsősorban a digitális bemenetekhez, de alternatív megoldásként az analóg bemenetek is használhatóak. Egy berendezéshez akár több modul is csatlakoztatható.

A hagyományos szűrőkkel ellentétben, a Component Guard-ok közvetlenül és az eszköz körül aktívan működnek, a jelet továbbító komponensek közvetlen közelében.

A Schnerzinger Component Guard által kínált zavarszűrő megoldás olyan eredményekkel jár, amelyeket a piacon elérhető más megoldásokkal nem lehet összehasonlítani. A rendszer hatékonysága egyedülálló.

További információk
Márka

Schnerzinger

Típus

Zavarvédelem – Protector

Technológia

Giga Canceling

Dugó csatlakozó

BNC, C8, HDMI, RCA Dugó, RJ-45, USB-A, USB-B, USB-C, XLR csatlakozó (mama), XLR csatlakozó (papa)

Kiszerelés

1 – Szett, 2 – Szett, 3 – Szett, 4 – Szett

Videó

Videó

Kezelési

Kezelési

Schnerzinger Component Guard – Használati útmutató(HUN), Használati útmutató (ENG)