Barion Pixel

Pro-Ject T1 BT analóg lemezjátszó + Ortofon OM5 hangszedő
2023.01.16.
silent angel bremen b2 halozati audio lejatszo elolap audiome
Silent Angel Bremen B2 hálózati audio lejátszó
2023.01.17.

Pro-Ject X8 Evolution Superpack – lemezjátszó

869 990 Ft

High-End lemezjátszó, hangolt tömegű rezonancia csillapítással és teljesen szimmetrikus jelúttal

Szállítás: 10 munkanapon belül.
Leírás

High-End lemezjátszó, hangolt tömegű rezonancia csillapítással és teljesen szimmetrikus jelúttal

(Ortofon Quintet Blue hangszedővel)

Az X8 az eddigi legkedvezőbb árú nagy tömegű lemezjátszónk. Elérhetőbb áron kínálja a nagyobb Xtension 9 modell számos vonzó műszaki megoldását, mint például a tömör alumíniumból esztergált, TPE csillapított lemeztányért, vagy a szimmetrikus hangszedőkre felépített rendszert. Az X8 a Pro-Ject csehországi gyárában az elmúlt években bevezetett új gyártási technológák és az osztrák tervezők fáradhtatlan munkájának gyümölcse.

Főbb jellemzők:

 • 5,1 kg súlyú, TPE csillapított lemeztányér
 • Mágnesesen kiegyensúlyozott, fordított csapágy, kerámia csúcsos tengellyel
 • Szimmetrikus kábelezés
 • Made in Europe
Műszaki adatok:
 • Sebesség: 33 / 45 elektronikus szabályozással
 • Meghajtás: szíj
 • Mellékelt phono kábel: Connect it E 5P -> RCA, 1.23m
 • Lábak: állítható magasságú, TPE csillapítással
 • Lemeztányér: tömör alumíniumból esztergált, 5,1 kg súlyú tányér, TPE csillapítással és cserélhető lemezalátéttel
 • Tengely: fordított beszerelésű, kerámia golyós megtámasztású, mágesesen stabilizált
 • Legnagyobb sebesség eltérés: 33: ±0,11%; 45: ± 0,09%
 • Maximális nyávogás: 33: ±0,11%; 45: ± 0,10%
 • Jel/zaj viszony: 73dB
 • Hangkar: 9 colos (230mm) carbon kar
 • Effekzótív hangkar súly: 8,5 g
 • Túlnyúlás: 18 mm
 • Gyári tartozékok: 15V DC / 0,8A tápegység, porvédő tető, 7“ kislemez adapter, filc lemezalátét, Connect it E 5P -> RCA, 1.23m összekötő kábel
 • Teljesítményfelvétel: 5 W üzemi, 0,3 W készenlétben
 • Méretek zárt porvédővel: 465 x 150 x 350 mm
 • Méretek nyitott porvédővel: 465 x 415 x 420 mm
 • Weight: 15 kg
Részletek:

Masszív, 5,1 Kg súlyú lemeztányér
Az X8 tömeg-hangolt rezonanciájú, TPE csillapított tányért kínál, amely egyetlen alumínium tömbből van esztergálva. Amíg a nagyobb és drágább Xtension 9 és 10 modelleken a lemezalátét ragasztva volt, addig az új X8 esetében ez már szabadon cserélhető. A gyárilag mellékelt filc alátétet mindenki saját igényei szerint helyettesítheti bőr, parafa, parafa-gumi vagy szinte bármely más megoldással.

Kerámia hegyes, fordított beépítésű mágneses csapágy
A neodímium mágnes csökkenti a kerámia hegyű csapágy terhelését. A nagy tömegű tányér mellett magas minőségű kerámia van szükség, hogy a tökéletes sebesség tartás mellett a tányér stabilitása is a lehető legjobb legyen.

Az X8 megörökölte a nagyobb és drágább testév modellekből a masszív MDF vázat és a csúcskategóriás Pro-Ject 9cc EVO karbon hangkart is. Emellett ez a típus állítható magasságú, esztergált alumínium lábakkal rendelkezik. A lábakban található TPE csillapítási technológia hatékonyan leválasztja az X8-at a felületről, amelyre felhelyezik.

Valódi szimmetrikus jelút
Új „True Balanced Connection” komponensek bevezetésével, a Pro-Ject alkalmazkodik a megváltozott világhoz. Most, hogy a telefonok és laptopok után már a média lejátszók, sőt sokaknál már az otthoni világítás is vezeték nélküli kapcsoatban vannak egymással, sokkal fontosabb lett az alacsony szintű jelek védelme a külső zavaroktól. Hiszen a amíg a hetvenes években a lemezjátszókhoz legfeljebb akkor került viszonylag közel egy rádió adó, ha az után elhaladt egy CB rádióval ellátott rendőrautó. Ma pedig az okostelefonjaink, a tévé, a digitális lejátszók, tabletek szite folyamatosan kapcsolatban vannak a szobában elhelyezett WiFi routerrel, a legközelebbi 4G/5G adó toronnyal.

Az új X8 nem csupán egy új lemezjátszó, hanem egy új termékcsalád első darabja is, amely egyaránt tartalmaz phono erősítőket és kábeleket.

Mit takar a „True Balanced Connection”?
A szimmetrikus jelút hagyományosan a professzionális világb része volt, mint például a stúdiók vagy az élő koncertek. A mikrofonok, vagy éppen gitárok hagyományosan alacsony jelszinttel csatlakoztak az elektronikákhoz, így mindig érzékenyek voltak a külső zavarokra. Bár a zenészek és hangmérnökök kreativitása képes akár a zajból is zenét, vagy legalább hangefektet csinálni (például a Csillagok Háborújának fénykardjainak hangja is beszűrődő zajként született meg) a hangszerek vagy énekhang lehető legjobb minőségben történő rögzítéséhez mindig is fontos volt, hogy az alacsony jelszintű kapcsolatok védettek legyenek a környezeti zajoktól.

Ugyanez igaz a lemezjátszó és a phono előerősítő közötti kapcsolatra is, hiszen mikrobarázdában haladó tű mikroszkópikus elmozdulásai jellemzően kevesebb mint ötvened akkora feszültséget tudnak indukálni, mint amit a szokványos, vonalszintű kapcsolatban használunk. Tehát egy CD vagy épp médialejátszó analóg kimenetén a jelszint több mint 50x nagyobb, mint ami a lemezjátszóból érkezik a phono erősítőbe.

A szimmetrikus összeköttetés előnye, hogy az esetlegesen működéséből fakadóan, szinte teljes mértékben képes semlegesíteni az esetlegesen beszűrődő zajokat. A hangszedők pedig természetüknél fogva már eleve szimmetrikus jelátalakítók! A True Balanced segítségével egyszerűen mindent felhasznál, szó szerint mindent, amit a hangszedő kiolvas a lemez-barázdákból.

Az X8 5 tűs kimeneti csatlakozóval és szabványos, félig kiegyensúlyozott Connect it Phono E 5P -> RCA kábellel érkezik. Ha frissíti a teljesen kiegyensúlyozott 5P-től XLR-re (külön megvásárolható), és egy kiegyensúlyozott phono fokozatot használ, például a Phono Box DS3 B-t vagy bármely RS/RS2 phono eszközt, akkor teljesen felkészült a True Balanced élményre. Ez megnövekedett dinamikához, kevesebb zajhoz és jobb jel-zaj viszonyhoz vezet.

További információk
Tömeg 15 kg
Méretek 465 × 415 × 150 cm
Szín

Dió, Fehér, Fekete