Barion Pixel

Pro-Ject X1 – audiofil lemezjátszó – Pick it S2 MM hangszedővel
2023.01.16.
Pro-Ject X2 audiofil lemezjátszó – Pick it 2M Silver hangszedővel
2023.01.16.

Pro-Ject T1 BT analóg lemezjátszó + Ortofon OM5 hangszedő

189 990 Ft

A T1 LEMEZJÁTSZÓ BEÉPÍTETT MM PHONO FOKOZATTAL ÉS BLUETOOTH ADÓVAL KIEGÉSZÍTETT VÁLTOZATATA.

Szállítás: 10 munkanapon belül.
Leírás

A T1 LEMEZJÁTSZÓ BEÉPÍTETT MM PHONO FOKOZATTAL ÉS BLUETOOTH ADÓVAL KIEGÉSZÍTETT VÁLTOZATATA.

A Pro-Ject T1 megfizethető árú, de az audiofil igényesség jegyében épült lemezjátszó. A T1 váz szerkezete korszerű CNC gépeken, műanyag szerkezeti elemek nélkül, kiváló minőségű MDF lapból készül. Ez egyszerre biztosít a készülék számára magas szilárdságot és remek rezonanciakezelést.

Műszaki adatok:
 • Hajtás: szíjhajtás (kézi fordulatszám váltás)
 • Sebesség ingadozás: 33: 0,7 %, 45: 0,6 %
 • Egyenfutási hiba: 33: ±0,25 %, 45% ±0,23 %
 • Lemeztányér: 8 mm vastag, nehéz homokfúvott üveg  tányér filc rátéttel
 • Lemeztányér csapágy: rozsdamentes acél tengely/ sárgaréz persely
 • Jel/zaj arány: 65 dB
 • Hangkar: 8,6”-es alumínium
 • Effektív karhossz: 218,5 mm
 • Túlnyúlás: 18 mm
 • Effektív hangkar tömeg: 8,0 g
 • Ellensúly: 5 – 10 g között állítható (előre szerelt)
 • Tűerő tartomány: 0 – 50 mN (17,5 mN előre beállítva)
 • Kimenetek: Phono RCA, Vonali RCA , Bluetooth ( kapcsolható )
 • Tartozékai: Porvédő tető, lemezjátszó filc rátét
 • Beépített tápegység: 230 V 50 Hz
 • Áramfelvétele: max. 3 watt
 • Méretei: 415 mm széles x 100 mm magas x 335 mm mély
 • Tömege: nettó 3,8 kg
Részletek:

A fényes fekete lakkozású, matt fehér, vagy dió kivitelben kapható, elegáns, CNC gépekkel megmunkált lemezjátszó váz nem tartalmaz műanyag szerkezeti elemeket, gyártásánál gondosan ügyeltünk arra, hogy ne legyenek benne üregek, így igen hatékonyan védi ki a készülékvázon belüli nemkívánatos rezgéseket.

A tervezés és a gyártás teljes folyamatában ezt a filozófiát követve az üveg lemeztányér is nehéz, nulla rezonanciával jellemezhető szerkezeti elem – itt is kerültük a műanyag, vagy az alacsony fajsúlyú acél használatát. A készülék fenéklapjára szerelt, gondosan megválasztott készüléklábak is tökéletes munkát végeznek, hatékonyan csatolják el a T1 lemezjátszót a környezetből, a HiFi-ké-szülékek felől érkező, a hangminőséget rontó rezgésektől.

A T1 modellben a motor egy szíj közvetítésével hajtja meg a lemeztányér alá szerelt alsó tányért, amelyet – a nagy szakmai elismerést kivívott Essential III lemez-játszókhoz hasonlóan- egy ultra nagy pontosságú, 0,001 mm-es tűréshatárral megmunkált, keményített acél tengelyű, bronz perselybe préselt csapággyal szereltünk fel.

A nagy körültekintéssel megválasztott motor és meghajtás eredményeként a T1 egyenletes, rezgésmentes alapokat biztosít a hangkar és a hangkarba szerelt hangszedő számára.

A T1 hangkarja a korábbi ProJect hangkarok alapján készült új fejlesztésű termék. Az egyenes, 8,6” effektív hosszúságú merev, egy darabból készült alumínium szerkezet a lehető legpontosabb működés érdekében alacsony súrlódású csapágyazást kapott. A letisztult és elegáns megjelenési képe mellett előnye a karral egybeépített hangszedő tartó papucs. Ezzel egy lehetséges vibrációforrást sikerült kiküszöbölnünk, a mérések is azt igazolták, hogy ez a szerkezet rezonanciaszegényebb, mint a leválasztható, vagy a karhoz ragasztott hangszedő tartó papuccsal szerelt hangkarok esetében mérhető.

A készüléket Ortofon OM5e elliptikus csiszolású tűvel szerelt mozgó mágneses hangszedővel szállítjuk: A hangszedő valódi hi-fi hangzást nyújt, mindenféle korlátozás nélkül.

A T1 lemezjátszó tartozéka a félszimmetrikus, különös gonddal árnyékolt, alacsony kapacitású, kifejezetten a Pro-Ject részére fejlesztett és gyártott, a kereskedelmi forgalomban nem is kapható összekötő kábel. Ugyancsak a lemezjátszó tartozéka a kiegészítő védelmet nyújtó porvédő fedél, valamint a lemezeket kímélő, a lemez-tányérra helyezhető filc rátétlemez is.

A T1 egy új, megfizethető árú gyöngyszem az igényes, természethű hangzást biztosító lemezjátszók piacán. Ez a készülék még Európában, gondos kézi munkával készül egy több évtizedes múltra visszatekintő és tapasztalt gyártó üzemében. Igazi Hi-Fi lemezjátszóról van szó, amely megjelenési képében és hangzásában jól állja a versenyt a versenytársak többe kerülő modelljeivel.

Semmit sem spóroltunk el belőle!

Audiofil kivitel. Nincs benne műanyag. Csak a jó hangzás.

További információk
Tömeg 3,8 kg
Méretek 335 × 415 × 100 cm
Szín

Dió, Fehér, Fekete