Barion Pixel

Fyne Audio F502 SP feher audiome
Fyne Audio F502 SP álló hangfal
2022.11.21.
Audiolab Omnia hálózatos (all-in-one) integrált erősítő
2022.12.07.

NAD C 399 integrált erősítő + DAC

839 999 Ft

A NAD Classic C399 sztereó integrált erősítő letisztult megjelenésével, tiszta, torzításmentes hangzásával és beépített D/A konverterével hívja fel magára a figyelmet. A NAD moduláris MDC rendszer legújabb generációjának köszönhetően opcionális modulokkal bővíthető, jövőbiztos megoldás.

 

Leírás

A NAD C 399 integrált erősítő + DAC a NAD hibrid integrált erősítőinek új zászlóshajójaként teljesen új szintre emeli a NAD elkötelezettségét a tartós érték és a hangzásbeli kiválóság iránt. A C 399 a NAD Hypex HybridDigital nCore erősítő áramkörét alkalmazza, amely eddig csak a Masters sorozatú erősítőkben volt elérhető. Digitális szekciója a 32 bites/384 kHz-es ESS Sabre DAC köré épül, ugyanarra a chip-re, amely a NAD elismert M10 és M33 Masters sorozatú erősítőiben is megtalálható. A NAD C 399 integrált erősítő a gyártó első olyan sztereó integrált erősítője, amely a NAD Modular Design Construction (MDC) technológiájának legújabb generációját tartalmazza. Az MDC2 lehetővé teszi a felhasználók számára opcionális modulok hozzáadását. Ezek révén olyan funkciók válnak elérhetővé, mint pl. a BluOS több szobás zene streaming és a Dirac Live szobakorrekció.

 

Az igazi erő

A NAD C 399 HybridDigital nCore erősítője a NAD Masters sorozatához képest egy picit alacsonyabb, 180 Watt/csatorna folyamatos és 250 Watt pillanatnyi teljesítményt képes leadni. A rendkívül hatékony és rendkívül erős HybridDigital nCore erősítő zökkenőmentes zenei tranzienseket létrehozására képes. A technológia mára a nagy sávszélességéről, lapos frekvenciamenetéről, tiszta vágási viselkedéséről, az azonnali helyreállításról, nagy leadott áramról ismert. Mindemellett az alacsony impedanciájú hangszóróterheléssel szembeni stabilitása is kiemelkedő. A zaj és a torzítás minden üzemi körülmény között feltűnően alacsony. A Hypex nCore kialakítás lehetővé teszi, hogy a C 399 semleges, torzításmentes hangot közvetítsen még nagyon magas hangerő szinteken is és mindez kitűnő részletességgel, kiváló térábrázolással párosul.

 

Csúcsminőségű DAC

 

Szintén a Masters sorozatból ismert az ESS Sabre 9028 nagy felbontású DAC, amely a szinte nulla jitter-ről, az ultra-alacsony zajról és torzításáról, valamint a széles dinamikatartományról vált híressé. Ez a prémium DAC lehetővé teszi a C 399 számára, hogy minden digitális forrást elképesztő zeneiséggel, lenyűgöző tisztasággal és pontos hangzásképpel reprodukáljon.

 

Újragondolt MDC

2007-ben a NAD bevezette a Modular Design Construction elképzelését, amely egy innovatív architektúra új funkciók hozzáadására a meglévő alkatrészekhez. Sok NAD termék rendelkezik hátlapi nyílásokkal az MDC modulokhoz, amelyek HDMI-kapcsolatot, BluOS multiroom zenefolyamot, Dolby Atmos surround feldolgozást és egyéb funkciókat adnak hozzá a meglévő elektronikához. A NAD C 399 integrált erősítő az első olyan NAD termék, amely tartalmazza a NAD új MDC2 architektúráját. A kétirányú kommunikáció engedélyezésével a modul és a komponens között az MDC2 megnyitja a jövőt az új fejlesztések előtt.

A Wi-Fi-vel és Ethernet-rel felszerelt opcionális MDC2 BluOS-D modul lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kedvenc streaming szolgáltatásaikról zenét játsszanak a C 399-en keresztül. Ehhez a BluOS Controller alkalmazás szükséges, amely Android, iOS, macOS és Windows operációs rendszerekhez egyaránt elérhető. Mint minden BluOS-képes termék, az MDC2 BluOS-D integrált támogatást nyújt több tucat streaming szolgáltatáshoz; és támogatja az Apple AirPlay 2, Spotify Connect és Tidal Connect szolgáltatásokat. A kétirányú kommunikáció lehetővé teszi az MDC2 BluOS-D számára, hogy zenét közvetítsen a C 399-hez csatlakoztatott forrásokból BluOS-kompatibilis komponensekbe más-más helyiségekben.

 

Szobakorrekció

A Dirac Live funkció lehetővé teszi a szoba akusztikájának mérését a mellékelt mikrofon és egy intuitív alkalmazás segítségével, majd a korrekciós görbék feltöltését az MDC2 BluOS-D-re. Azáltal, hogy kompenzálja az akusztikai anomáliákat hallgatási környezetében, a Dirac Live drámaian javítja a mélyhangok tisztaságát, a képalkotást és a hangszín pontosságát. A kétirányú architektúrának köszönhetően az MDC2 BluOS-D szoba korrekciót végez a C 399 készülékhez csatlakoztatott összes forrás esetében is.

 

Univerzális kapcsolódás

A C 399 integrált erősítő + DAC az összes digitális és analóg forrást képes fogadni. MM előerősítője rendkívül pontos RIAA kiegyenlítést, rendkívül alacsony zajszintet és magas túlterhelési tartományt biztosít. A phono előerősítő tartalmaz egy innovatív áramkört is, amely elnyomja az összes LP-n megjelenő zajt, anélkül, hogy lerontaná a mélyhangokat. Két LINE vonalbemenettel rendelkezik, alacsony zajszintű puffer erősítéssel, amelyek megakadályozzák a hangminőség romlását. A C 399 két optikai és két koaxiális digitális bemenettel, valamint egy HDMI-eARC porttal rendelkezik a csatlakoztatott tévékészülék hangjának lejátszásához, miközben az erősítő kimenete a TV távirányítójával vezérelhető.A két hangszórókimenet mellett a NAD C 399 integrált erősítő előerősítő kimenetekkel és 2 db mélynyomó kimenettel is rendelkezik. A kétirányú apt-X HD Bluetooth lehetővé teszi a 24 bites adatfolyamot mobileszközökről és kiváló minőségű kimenetet biztosít akár egy Bluetooth fejhallgatóhoz. A beépített fejhallgató-erősítő alacsony kimeneti impedanciával és nagy kimeneti feszültséggel rendelkezik. Segítségével lehetséges akár magas impedanciájú stúdiómonitor fejhallgató meghajtása is.

 

Időtlen klasszikus

Mint minden NAD erősítőnek a C 399-nek is megvannak az alapjai: a pontos hangerőszabályzás, pontos csatornaegyensúly, alacsony zajszintű áramkörök, valamint a helyes bemeneti és kimeneti impedancia. HybridDigital nCore kimeneti szintjével és nagy felbontású ESS Sabre DAC-jával a C 399 képes a digitális és analóg forrásokat olyan szinten reprodukálni, ami példátlan a korábbi Classic sorozatú integrált erősítőnél.

A NAD innovatív MDC2 platformjának köszönhetően az erősítő lépést tart a jövőbeli fejlesztésekkel. A C 399 integrált erősítő + DAC ma és az elkövetkező években egy világszínvonalú zenei rendszer központja lehet. A NAD C 399 HybridDigital DAC erősítőjével a legenda folytatódik.

Jellemzők:
 • Hibrid digitális nCore erősítő
 • Folyamatos teljesítmény: 180 watt csatornánként 8/4 ohmon
 • Pillanatnyi teljesítmény: 250 watt csatornánként
 • Hihetetlenül alacsony harmonikus és intermodulációs torzítás
 • Dupla MDC2 port a kibővített funkcionalitásért
 • Jitter-mentes 32 bites/384 kHz ESS Sabre DAC
 • Alacsony zajszintű MM phono előerősítő
 • Két optikai, két koaxiális digitális bemenet
 • HDMI-eARC
 • Két pár vonalszintű analóg bemenet
 • A/B hangszóró kimenetek
 • Kétirányú aptX-HD Bluetooth
 • Dupla mélynyomó kimenet
 • Dedikált fejhallgató-erősítő
 • IR távirányító
 • 12V trigger ki/be
 • RS-232 Soros port
 • Control4, Crestron, RTI, URC, AMX, Savant, Elan okosotthon integráció