Barion Pixel

naim uniti atom all in one halozatos integralt erosito audiome
Naim Uniti Atom hálózatos (all-in-one) integrált erősítő
2024.01.05.
FYNE Audio F500SP állványos hangfal Audiome
Fyne Audio F500SP állványos hangfal DEMO bemutatótermi modell, garanciával!
2024.01.17.

KEF R7 Meta állóhangfal DEMO bemutatótermi modell garanciával

1 329 990 Ft

A KEF R7 Meta, a KEF R sorozatának közepes álló hangsugárzója éppoly erőteljes, mint amilyen rugalmasan használható. Két 165 mm-es hibrid alumínium mélysugárzóval rendelkezik a legpontosabb és legdinamikusabb basszus érdekében. A háromutas kialakítás a KEF 12. generációs Uni-Q meghajtósorát tartalmazza, az alkalmazott MAT technológia pedig egy 125 mm-es középsugárzót és egy 25 mm-es alumínium dóm magassugárzót kombinál. Az eredmény? Olyan megszólalás, amely a tökéletes transzparencia miatt lenyűgöző valóságérzetet kínál.

Fekete színű DEMO bemutatótermi modell, garanciával! Kizárólag egy pár elérhető, gyári csomagolással, minden alkatrésszel együtt, tökéletes állapotban.

Szállítás: 10 munkanapon belül.
Leírás

A KEF R7 Meta állóhangfal, a KEF R sorozatának közepes álló hangsugárzója, éppoly erőteljes, mint amilyen rugalmasan használható. Két 165 mm-es hibrid alumínium mélysugárzóval rendelkezik a legpontosabb és legdinamikusabb basszus érdekében. A háromutas kialakítás a KEF 12. generációs Uni-Q meghajtósorát tartalmazza, az alkalmazott MAT technológia pedig egy 125 mm-es középsugárzót és egy 25 mm-es alumínium dóm magassugárzót kombinál. Az eredmény? Olyan megszólalás, amely a tökéletes transzparencia miatt lenyűgöző valóságérzetet kínál.

MAGAS ELVÁRÁSOK – A KEF Reference sorozat szülöttje

A KEF egy sor technológiát átvett a sokkal magasabb kategóriát képviselő Reference Meta hangsugárzókból és beépítette azokat az új R Meta sorozatba – elképesztő eredményekkel.

12. generációs Uni-Q

Az Uni-Q hangszóró, amely a magas- és középsugárzót gyakorlatilag egymásba építve helyezi el, sokkal szélesebb ideális hallgatási pozíciót és pontosabb hangzást biztosít, mint gondolnánk.

A legjobb ár-érték arány a termékcsaládban

Imádjuk az R7 Meta álló hangfalat. Mélyre megy, könnyen installálható és lehetővé teszi, hogy megtapasztalhassuk a jóval drágább KEF hangsugárzók által képviselt hangminőséget.

Újradefiniált teljesítmény: az R sorozat – most MAT-tal

A KEF már 1961. óta arra törekszik, hogy a tiszta hangzást pontosan úgy adja vissza, ahogyan azt eredetileg hallanunk kellene. Az akusztikai innovációban szerzett több évtizedes tapasztalat és a zenei tökéletességre való törekvés az R sorozatban is egyesül, hogy ezáltal még részletesebb és mélyebb betekintést nyújtson a zenébe. Egy olyan hangzást, amivel bármikor is szembesül, izgalommal tölti el.

A The Reference számára kifejlesztett innovációk

Az R széria közvetlenül részesült a KEF kategóriavezető sorozata a The Reference számára kifejlesztett technológiai innovációkból, amely a hangszóró gyártás és a hangvisszaadás terén egyaránt folyamatosan új mércét állít. Az egyedi technológiák kombinálásával az R sorozat kivételes akusztikai teljesítményt nyújt. A forradalmi Metamaterial Absorption Technology (MAT) az R sorozat legújabb termékeibe is beépítésre került, a 12. generációs Uni-Q meghajtótömböt pedig úgy finomították, hogy ezáltal maximalizálják ennek a technológiai fejlesztésnek a hatását. Ez a megközelítés tette lehetővé, hogy a lehető legjobb hangminőséget biztosítsák.

Amikor valóban elmerülünk a zenében, akkor nem csak hallgatjuk, hanem érezzük is azt. Ekkor képes megváltoztatni a hangulatunkat, megmozgatni a lelkünket és az élet egyik legnagyobb örömét jelentheti. Ez az érzés a hajtóereje a KEF azon törekvésének, hogy kifejlessze a tökéletes hangszórót – ezt a célt követik több mint hat évtized óta.

Lehet, hogy kedvenc zenéjét már ezerszer vagy még többször is meghallgatta, de az R sorozat segítségével olyan mélységet és részletgazdagságot fedezhet fel bármelyik felvételben, amely valószínűleg még jobban megszeretteti majd Önnel azt a muzsikát. Attól kezdve ahogy a pengető megcsikordul a gitárhúron, a hang vibrátójának változásain át egészen egy élő felvétel kiváltotta érzelmek és hangulat átérzéséig a KEF azok számára fejlesztette ki az R sorozatot, akik osztoznak a zenei tökéletességre törekvés ezen megszállottságában – tiszta és természetes hangzásra törekszenek, arra a megszólalásra, ahogyan azt élőben is hallanunk kellene.

Ennek a törekvésnek az eredménye egy olyan kivételes, hét modellből álló hangszórócsalád lett, amely mind a sztereó, mind a házimozi feladatokat kiválóan képes ellátni. Az új R Meta sorozatot 3 álló, 1 állványos, 2 LCR és 1 felfelé sugárzó Dolby Atmos/falra szerelhető hangfal alkotja.

Forradalmi hangelnyelés a MAT segítségével

A legújabb R sorozat középpontjában a Metamaterial Absorption Technology (MAT) áll, egy olyan forradalmi újítás, amely a pontosság és a tisztaság tekintetében a 12. generációs Uni-Q meghajtó teljesítményét is egy újabb szintre emeli. A technológiát a KEF R7 Meta állóhangfal is megkapta.

A MAT egy rendkívül összetett, labirintusszerű szerkezet, ahol minden egyes bonyolult csatorna hatékonyan nyel el egy adott frekvenciát. A csatornák együttesen akusztikai fekete lyukként működnek és elnyelik a magas hangszóró hátuljáról érkező nem kívánt hangok 99%-át, kiküszöbölve a keletkező torzítást és tisztább, természetesebb akusztikai teljesítményt nyújtanak.

A metaanyagok olyan speciálisan kifejlesztett szerkezetek, amelyek a meglévő anyagokat olyan módon használják fel, hogy azok olyan új, előnyös tulajdonságokkal rendelkezzenek, amelyek a természetben előforduló anyagokban egyébként nem találhatók meg.

Az Acoustic Metamaterials Group-al végzett közös fejlesztés eredménye, a MAT használata egy teljesen új utat nyit a hangszórótervezésben. A KEF lankadatlan innovációs szenvedélyét jelzi és elkötelezettségét példázza aziránt, hogy mindenki számára javítsanak az elérhető hangminőségen.

Kiemelkedő KEF hangzás

A KEF jellegzetes hangzásának építőköve, az Uni-Q technológia egyenletesebben oszlatja el a hangot a szobában. Azáltal, hogy a magassugárzót pontosan a mély-középsugárzó membrán akusztikai középpontjába helyezi, a kettő együtt egyetlen pontforrásként működik, megszüntetve a korlátozott kiterjedésű „ideális hallgatási pozíciót” és ehelyett lehetővé teszi, hogy mindenki, függetlenül attól, hogy a szobában hol ül, ugyanazt a természetes, részletes hangzást élvezhesse.

Az R sorozat mind a hét modelljében megtalálható egy egyedi, 12. generációs Uni-Q meghajtósor MAT-tal, amely hihetetlenül részletező hangzást nyújt. Ez a több évtizedes, házon belül felhalmozott tudás, valamint a legmodernebb szimulációs és elemzési eszközök alkalmazásának eredménye. A fejlesztések sokrétűek, és mind szerepet játszottak az R sorozat kivételes teljesítményében.

Az Uni-Q meghajtótömböt úgy tervezték újra, hogy maximalizálja a MAT által biztosított teljesítményjavulást. A kúpos hullámvezetőt, amely a magassugárzó dómját az új metaanyag-abszorberhez kapcsolja, a mélysége alapján kifejezetten az adott hangszóróhoz tervezték. Az újratervezett magashangszóró réscsillapító megoldás két porózus anyagból készült gyűrű stratégiai elhelyezésével hatékonyan csökkenti a rezonanciákat és a tökéletlenségeket, ezáltal jelentősen javítja a részleteket és a tisztaságot.

Az ultraalacsony torzítású középsugárzó kialakítása során a meghajtó résébe egy rézgyűrűt ágyaztak, hogy az minimalizálja az induktivitást és a tekercs helyzetével változó induktivitás változásokat. Ez a megoldás csökkenti a középtartomány torzítását és a termikus tömörítést, ami jobb hatásfokot eredményez.

Flexible Decoupling Chassis

Az először a legújabb Blade és a The Reference hangsugárzókon alkalmazott Flexible Decoupling Chassis-t az Uni-Q meghajtótömbnél alkalmazták, hogy ezáltal drámaian csökkentsék azt a színezettséget, amelyet a középtartomány rezgéseinek a házba történő átvitele okoz. Mindeközben ezzel kezelhetők a hagyományos tehermentesítési módszereknél fellépő, a meghajtókosár rezgése által keltett további problémák is. A megoldás úgy működik, hogy a masszív középsugárzó egységet leválasztja az Uni-Q vázról és eloszlatja annak rezgését, még mielőtt az a házba jutna és nem kívánt hangként kisugárzódhatna.

A 12. generációs Uni-Q meghajtótömbön található körbevonat anélkül teszi lehetővé a hosszabb kitérést, hogy ezzel diffrakciót okozna, és közben kiterjeszti a középsugárzó frekvenciatartományát. A magassugárzó dómját, a középsugárzó membránját és a körbevonat kontúrjait mind számítógépes optimalizálással alakították ki, hogy tökéletes átmenetet biztosítsanak a hangtestbe.

Ezek az újítások együttesen biztosítják, hogy az R sorozat hangzása még transzparensebb és élethűbb legyen, mint amit korábban hallhattunk ettől a már most is kivételes hangsugárzó családtól.

Shadow Flare a jobb tisztaság érdekében

A Shadow Flare is egy olyan újabb megoldás, amelyet eredetileg a The Reference számára terveztek. Csökkenti a doboztest káros diffrakcióját és lehetővé teszi a 12. generációs Uni-Q with MAT technológia lehető legjobb működését. A Shadow Flare egy precízen megtervezett felület, amely kiterjeszti az Uni-Q meghajtótömb hullámvezető hatását. Ez azt jelenti, hogy a magassugárzónak már nincs rálátása a hangdoboz széleire, így egy „árnyékos régió” jön létre azokon a pontokon, ahol a diffrakció lehetősége a legnagyobb lenne, így annak akusztikai hatása elhanyagolható szintre csökken. Az eredmény jobb hangtisztaság és a finom részletek pontosabb reprodukálása – olyan jellemzők, amelyek a zenehallgatást izgalmas élménnyé teszik. A pengetett húrok finom árnyalatai, a hang vibrátójának változásai – mindezek tisztábban hallhatók az R sorozatban.

Mélyre menő, kontrollált, ritmikus basszus

Zenehallgatáskor a basszus minősége meghatározhatja az egész zenei élményt. Az R sorozat mélysugárzóit akkurátus gondossággal és precizitással tervezték. Kétrészes szerkezetből épülnek fel, ahol egy vékony, homorú alumíniumréteget ültettek a papír membrán felületére. Az ennek eredményeként megvalósult merevség a membrán egyedi geometriájával kombinálva csökkenti a nem kívánt rezonanciákat, és biztosítja azt a dugattyú szerű mozgást, ami miatt ezek a hangszórók az időzítés, a ritmika terén is kiemelkedően teljesítenek. A meghajtók mágnesrendszere széles, egyenletes mágneses mezőt hoz létre, míg a felfüggesztés csökkenti a harmonikus torzítást a tiszta, precíz hangzás érdekében. Az eredmény egy kivételesen mélyre menő és agilis basszus, amely úgy ütős és dinamikus, hogy közben a mélytartományban rejlő minden részletet feltár.

Rugalmas reflex nyílás a tisztább basszusért

Egy basszreflex rendszerű hangsugárzóval csak a hangszórók hangját szeretnénk hallani, nem pedig a reflex nyílás által keltett rezonanciákat vagy turbulenciát. A mély, artikulált basszusok generálásáhpz a reflexnyílások kialakítása kulcsfontosságú – az R sorozat portjai ennek érdekében innovatív, rugalmas falkialakítást kaptak. A számítógépes áramlástan alkalmazásával minden nyílás peremét és profilját úgy számították ki, hogy az késleltesse a turbulencia kialakulását, a rugalmas falak pedig megakadályozzák, hogy a hosszirányú rezonanciák elszínezzék a középtartományt. Ennek a megközelítésnek kettős előnye van: a basszus eleve jobb minőségű, de egy frekvenciatartományban feljebb, a létfontosságú alsó középtartományban is tisztább a hangzás. A KEF R7 Meta állóhangfal is részesült ebből a technológiából.

Teljesítménykritikus csillapítás

A nagy teljesítményű hangszórók miatt könnyen előfordulhat, hogy egy hangdoboz oldalfalai zajt keltenek – olyan saját zajt, ami eredetileg nem is volt ott a felvételen. A KEF Constrained Layer Damping egy a testreszabott belső merevítő elrendezés mellett működő, kifinomult „kikényszerített réteges elvezetést” használó merevítő rendszer, amely azáltal biztosítja, hogy a hangdoboz mozdulatlan maradjon, hogy a belső merevítést szándékosan egy „veszteséges” felületen keresztül kapcsolja össze a hangszórókkal és a hangtesttel. Ez az anyag a rezgéseket hővé alakítja, rendkívül hatékonyan vezeti el a nem kívánt rezgéseket, amelyek egyébként negatív hatással lennének a hangzásra és biztosítja, hogy a doboz csak azt a hangot adja ki, ami szükséges – ebben az esetben a csend hangját.

Hangdoboz merevítés

A nagyszerű hangzáshoz elengedhetetlen a stabil bázis. Az új R sorozat a Constrained layer csillapítás előnyeit élvezi. Ez a „kikényszerített réteges elvezetést” használó rendszer belső merevítőket használ, amelyeket szándékosan egy „veszteséges” felület köt össze, ez pedig rendkívül hatékonyan vezeti el a nem kívánt rezgéseket, amelyek egyébként negatív hatással lennének a hangzásra.

Következetes hangképzés

Mint minden KEF hangsugárzó, az R Series Meta hangképzése is semleges. Ez lehetővé teszi, hogy más – hagyományos dobozos vagy beépíthető – KEF hangsugárzókkal egyaránt párosítható legyen egy házimozi rendszeren belül, vagy hogy egy egész otthoni audio rendszerben több zónában egységes hangzást hozzunk létre.

A sorozathoz tervezett mikroszálas hangszóróvédők

Az R sorozatot úgy tervezték, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsa hangszóróvédőkkel vagy anélkül. A sorozathoz tervezett mikroszálas hangszóróvédők több rétegű anyagból készülnek, a széleik polírozottak és szarvasbőr-szerű érzetet adnak. 1801 db precíziósan kivágott lyuk gondoskodik róla, hogy mindegyik R sorozatú KEF hangfal fantasztikus teljesítményt nyújtson még akkor is, ha a hangszórók le vannak fedve. A mágneses rögzítések biztonságos és pontos illeszkedést biztosítanak, ami összhangban van az R sorozat letisztult stílusával.

A KEF R7 Meta állóhangfal jellemzői
  • A MAT (metaanyag abszorpciós technológia) kiküszöböli a magas frekvenciájú torzítás 99%-át a tiszta, természetes hangzás érdekében
  • Egyedi tervezésű 12. generációs Uni-Q hangszóró MAT technológiával a kivételes akusztikai pontosság érdekében
  • Az újratervezett magashangszóró réscsillapító megoldás hatékonyan csökkenti a rezonanciákat és ezáltal jelentősen javítja a részletezőképességet és a tisztaságot.
  • Rugalmas tehermentesítő váz akadályozza meg a nem kívánt rezgéseket a jobb tisztaság érdekében
  • Továbbfejlesztett keresztváltó és finomhangolt jelút az érintetlen, tiszta hangzás érdekében
  • A mikroszálas hangszóróvédők tökéletes egyensúlyt kínálnak a hangszóró védelme, a hangminőség és az esztétika között

 

KEF R7 Meta állóhangfal műszaki jellemzők

Kialakítás:                                Háromutas bassz reflex

Hangszórók:                            Uni-Q Driver Array

Magassugárzó:                      25 mm alumínium dóm MAT technológiával

Középsugáró:                         125 mm-es alumínium membrán

Mélysugárzó:                           2 x 165 mm hibrid alumínium membrán

Keresztezési frekvencia:       400Hz, 2,4kHz

Frekvenciatartomány:          (-6dB) 33Hz – 50kHz

Jellemző mélyhangfrekvencia a szobában (-6dB): 27 Hz

Frekvenciaátvitel (±3dB):     48Hz – 28kHz

Harmonikus torzítás (90dB, 1m):       kevesebb mint 1% (76Hz és afölött)

kevesebb mint 0,5% (110Hz – 20kHz)

Maximális hangnyomás:        111 dB

Ajánlott erősítő:                         15-250 W

Névleges impedancia:            4Ω (min. 3,2Ω)

Érzékenység (2,83V/1m):         88 dB

Súly (darabonként):                 29,3 kg

Méretek csatlakozóval (Ma x Szé x Mé hangfalanként): 1062 × 200 × 384 mm

Méretek terminállal és talapzattal (Ma x Szé x Mé hangfalanként): 1109 × 311 × 384 mm

Szín:                                              Fekete, Fehér, Dió, Titán (Special Edition)

További információk
Szín

Dió, Fehér, Fekete