Barion Pixel

Omega – Élő Omega
2022.12.12.
KEF R7 allo hangfal fekete audiome
KEF R7 álló hangfal
2022.12.15.

KEF R3 állványos hangfal

799 990 Ft

Az R sorozatban a KEF évtizedes tapasztalata és a zene iránti féktelen szenvedélye egyesül. Az új R sorozat a Reference sorozat innovációit további egyedi technológiákkal ötvözi és ennek révén még több részletet, nagyobb izgalmat és mélyebb betekintést enged a zenébe. Az R3 egy igazi háromutas hangsugárzó, amely egy 165 mm-es (6,5 hüvelykes) mély és egy 125 mm-es (5 hüvelykes) középsugárzóval rendelkezik. Magassugárzója egy 25 mm-es (1 hüvelykes) alumínium dómos Uni-Q tweeter, amely a hangminőséget új szintre emeli.

Cikkszám: N/A Kategóriák: , Címkék:
Leírás
KEF R3 állványos hangfal

A KEF R3 állványos hangfal ugyanazokkal a meghajtókkal rendelkezik, mint az R11-es modell, egy olyan teljes sávú kialakításban, amely minden elvárást felülmúl.

Az R3 egy igazi háromutas hangsugárzó, amely egy 165 mm-es (6,5 hüvelykes) mély és egy 125 mm-es (5 hüvelykes) középsugárzóval rendelkezik. Magassugárzója egy 25 mm-es (1 hüvelykes) alumínium dómos Uni-Q tweeter, amely a hangminőséget új szintre emeli.

Az R sorozat

Az R sorozat három álló, egy állványra szerelhető, valamint a hozzájuk tartozó házimozi hangsugárzókból áll. Mindegyikük a KEF által a kategóriájában valaha nyújtott legjobb hangzást kínálja, függetlenül a helyiség méreteitől vagy a rendszer konfigurációjától.

Az R sorozatban a KEF évtizedes tapasztalata és a zene iránti féktelen szenvedélye egyesül. Az új R sorozat a Reference sorozat innovációit további egyedi technológiákkal ötvözi és ennek révén még több részletet, nagyobb izgalmat és mélyebb betekintést enged a zenébe.

Az R a Reference szóval kezdődik

A KEF-nél a Reference sorozat az élvonalbeli technológiai újítások otthona. A szakma legjobb mérnökei által végzett alapos, és kreatív kutatás és fejlesztés eredménye. Az új R sorozat számos, eredetileg a Reference sorozat számára kifejlesztett technológiából, anyagból és fejlesztésből részesült.

Érezd a zenét

Amikor el akarja felejteni a világot, és egyszerűen csak el akar merülni a hangokban, az R sorozat képes odarepíteni Önt. A KEF-nél több mint 50 éve törekednek a tökéletes hangszórók kifejlesztésére. Önhöz hasonlóan mi sem csak hallani akarjuk a zenét; meg akarjuk élni, bele akarunk merülni és a részesei akarunk lenni.

A hang az igazi történet

A filmek világában a legjobb hangmérnökök egyre csodálatosabb hangzást képesek elérni, az az új R sorozat pedig az Ön belépőjegye lehet ahhoz, hogy a legjobbat tudja kihozni a filmekből. A KEF ebben a kategóriában is a fenomenális térhatású hangzáshoz elengedhetetlen természetes és egyenletes hangzást biztosít.

Gyönyörű formatervezés

A KEF hangsugárzóknál a forma követi a funkciót, így miközben az R sorozat az akusztikai paraméterekre épül, minden rögzítőelem rejtett, így csak a gyönyörű, letisztult külső látható. Az R sorozat két különböző elegáns fényes kivitelben vagy klasszikus fafurnér borítással kapható. A hangsugárzó egyes részletei színben illeszkednek a kivitelhez.

Mikroszálas hangszóróvédők

Az R sorozatot úgy alkották meg, hogy hangszóróvédőkkel vagy azok nélkül is a legjobb hangzást nyújtsa. A mikroszálas kialakítást a KEF először használja és nemcsak szépen mutat, de elhanyagolható hatással van a hangminőségre is. Színtónusa illeszkedik a különböző szekrényfelületekhez, szélei perdig polírozottak a velúr-szerű hatás érdekében.

Uni-Q

A KEF Uni-Q meghajtójának evolúciója az R sorozatban már a 12. generációnál jár. A szimulációs és elemző eszközök segítségével a KEF mérnökei drámaian csökkenteni tudták a színezettséget azáltal, hogy az Uni-Q elemei közötti apró résekben csökkentették a rezonanciát. Az eredmény a tisztább és pontosabb hangzás mellett az erősebb sztereó képalkotás.

Shadow Flare

A Shadow Flare technológia innovatív módon csökkenti a hangdoboz hangzásra nézve káros magas frekvenciás diffrakcióját. Ez egy gondosan kialakított profilú átmenet révén valósul meg, amely kiterjeszti az Uni-Q hullámterelő hatását. Ennek köszönhetően a magas hangok természetes módon távoznak, mivel az Shadow Flare megakadályozza, hogy eljussanak a hangdoboz széleihez. Ennek eredménye a finom részletek megszólaltatásában bekövetkező jelentős javulás.

Mélysugárzók

Az R sorozatú mélysugárzók két részből állnak: a papír membrán tetejére, egy vékony, homorú alumínium borítás került. Ha ennek merevséget a kúp egyedi geometriájával kombináljuk, akkor közel dugattyú szerű mozgást kapunk az erő és a sebesség érdekében. A KEF a mágnesek linearitását is növelte, aminek eredményeként a basszus is precízebb és ütősebb lett.

Rugalmas port technológia

Amikor mély, artikulált basszusok generálásáról van szó, a reflex nyílások kialakítása kulcsfontosságú. Az R sorozat portjainak fala rugalmas. A számítógépes áramlástan alkalmazásával minden egyes nyílás peremét és profilját úgy számították ki, hogy késleltesse a turbulencia kialakulását, a rugalmas nyílásfalak pedig megakadályozzák, hogy a rezonanciák miatt elszíneződjön a középtartomány.

Hangdoboz merevítés

A nagyszerű hangzáshoz elengedhetetlen a stabil bázis. Az új R sorozat a Constrained layer csillapítás előnyeit élvezi. Ez a „kikényszerített réteges elvezetést” használó rendszer belső merevítőket használ, amelyeket szándékosan egy „veszteséges” felület köt össze, ez pedig rendkívül hatékonyan vezeti el a nem kívánt rezgéseket, amelyek egyébként negatív hatással lennének a hangzásra.

Műszaki adatok:

Rendszer:                                                           3 utas, Bass-reflex

Ajánlott erősítő teljesítmény [W]:                15 – 180 watt

Frekvencia átvitel (Hz):                                   58Hz – 28kHz (±3dB)

Impedancia:                                                      8Ω (min. 3.2Ω)

Érzékenység:  87 dB

Magassugárzó átmérője:                               1 x 25 mm mm-es alumínium magas sugárzó

Középsugárzó átmérője:                                125 mm aluminium tölcsér középsugárzó

Mélysugárzó átmérője:                                   1 x 165 mm-es UNI-Q mélyközép sugárzó

Keresztváltó-frekvencia:                                400Hz, 2.9kHz

Méretek (szélesség x magasság x mélység – mm): 1295.5 x 310.6 x 383.5 mm

Tömeg:                                                                13.5 Kg