Barion Pixel

KEF R7 allo hangfal fekete audiome
KEF R7 álló hangfal
2022.12.15.
Heed Audio Elixir integrált erősítő
2022.12.19.

Heed Audio Lagrange sztereó integrált erősítő

1 919 000 Ft2 249 004 Ft

A Lagrange integrált erősítő a Heed Audio legújabb terméke, egy diszkrét bipoláris tranzisztor architektúrára épülő sztereó integrált erősítő Transcap kimenő tranzisztor technológiával.

Az eddigi hagyományokkal szakító teljes hifi szélességű készülék 2×60 Watt teljesítményt ad le 8 Ohmos terhelés mellett. Beépített MM phono előerősítővel, Bluetooth vevővel rendelkezik és opcionálisan USB, koaxiális és optikai bemeneteket kínáló DAC kártyával vagy streamer kártyával is rendelhető. A csomag része egy beépített A osztályú fejhallgató erősítő is. A Lagrange HT bypass funkciót is kínál.

Leírás
Heed Audio Lagrange integrált erősítő

A Heed Audio Lagrange integrált erősítő a híres olasz születésű francia matematikusról kapta a nevét, aki a számelmélet, a matematikai analízis és az égitestek mechanikája területén elért eredményeiről híres. A Lagrange-pont a csillagászatban a tér azon pontja, amelyben egy kis test két nagyobb test együttes gravitációs vonzásának hatására azokhoz képest közelítőleg nyugalomban maradhat. Az ilyen pontok létezését Lagrange 1772-ben vezette le.

A Lagrange integrált erősítő a Heed Audio legújabb terméke, egy diszkrét bipoláris tranzisztor architektúrára épülő sztereó integrált erősítő Transcap kimenő tranzisztor technológiával.

Az eddigi hagyományokkal szakító teljes hifi szélességű készülék 2×60 Watt teljesítményt ad le 8 Ohmos terhelés mellett. Beépített MM phono előerősítővel, Bluetooth vevővel rendelkezik és opcionálisan USB, koaxiális és optikai bemeneteket kínáló DAC kártyával vagy streamer kártyával is rendelhető. A csomag része egy beépített A osztályú fejhallgató erősítő is. A Lagrange HT bypass funkciót is kínál.

Műszaki adatok:

Bemenetek:                                4 x analóg line / 1x MM Phono (47 K/100 Pf, 3,5 mV)

Bluetooth APTX HD bemenet: igen

Opcionális DAC kártya:           (1x SPDIF, 1xTOSLINK, 1xUSB bemenet, AKM4490 DAC, max. 32bit / 384kHz vagy DSD128 USB bemenetről, 24bit / 192KHz SPDIF vagy TOSLINK-ről)

Kimenetek:                                  1x sztereó hangfal / 1x preamp out / 1 x 6.3mm jack fejhallgató (250 mW / 32 Ohm, 120 mW / 120 Ohm, 30 mW / 600 Ohm )

Teljesítmény (8Ω):                     2 x60 W , 2 x 110 W (4 ohm)

Bemeneti impedancia:            10 KOhm

Maximális teljesítmény felvétel: 600W

Tömeg:                                         14,8 kg

Méretek (Szé x Ma x Mé):          44 x 95 x 32 cm

A Heed filozófiája

A Heed Audio-tól mi sem állhatna távolabb, mint hogy engedje elveszni a termékeik iránt érdeklődő zeneszeretőket a technikai fogalmak tengerében. Nem céljuk, hogy megtanítsák nekik a szakmájukat, vagy hogy olyan számokkal lássák el őket, amelyek semmilyen valós jelentéstartalommal nem bírnak, pusztán különböznek más készülékek adataitól. Hitvallásuk szerint az elektronikus specifikációk és a „korrektség” csak egy szempont, és önmagában nem elég a tökéletes zenei reprodukcióhoz.

Ennek ellenére van néhány olyan specifikálható különlegesség, amely a Heed termékeket megkülönbözteti és ennek révén ki is emeli a tömegből. Lehetetlen pusztán szavak révén zenei benyomást kelteni. Néhány technikai részlet tanulmányozása révén azonban megismerhetőek a Heed Audio berendezések technikai és hangzásbeli jellemzői közötti összefüggések.

Csodálatos érzés megalkotni valamit. Elragadó a szemtanúja lenni annak, ahogyan az elektronikus és mechanikus alkatrészek számos darabja kézzel megmunkálva végül egy teljes, működő készülékké válik. A Heed Audio minden egyes komponensre nagy figyelmet fordít és mindegyikük tökéletes eszköz ahhoz, hogy páratlan zenei élményt nyújtson hallgatójának.

A Heed Audio berendezések gyártása az áramköri lapok kézi forrasztásától a hangerőszabályzó finom beállításáig minden folyamat minőségbiztosított: csak a legjobb minőségű alkatrészeket építik be, hogy a Heed erősítők mindig a legjobbak legyenek a kategóriájukban. A szigorú minőségellenőrzés biztosítja a készülékek lehető legmagasabb színvonalát és megbízhatóságát. Minden egyes készülék megfelel a gyártó előírásainak, de az ikrekhez hasonlóan mégis minden egyes legyártott készülék egyedi.

TRANSCAP – HANGOLT, NEM KÖZVETLENÜL KAPCSOLT ERŐSÍTŐ TECHNOLÓGIA

Ha Ön egy Heed erősítővel rendelkezik, olyan technológiával találkozik, amelyet valószínűleg még soha nem látott működés közben. A majdnem elfeledett (majd újjászületett) csöves technológiához hasonlóan a kimeneti kondenzátoros tranzisztoros erősítőkkel általában csak a mérnökök fiókjainak legmélyebb zugaiban találkozhatunk. Az RC-kapcsolás technikai nehézségei miatt manapság a gyártók szinte 100%-ban a könnyebben megvalósítható, közvetlen kapcsolású megoldásokat választják helyette. A Heed Audio szerint kizárólag nagy erőfeszítések árán és csak számtalan fejlesztési munkaóra befektetése mellett lehetséges egy korszerű és a hangzás szempontjából is jobban teljesítő RC csatolású erősítő megalkotása. Ők ezt az utat választották.

Ugyanúgy, mint ahogy egy lemezjátszó szíja vagy egy csöves erősítő kimeneti transzformátora, a kimeneti kondenzátor kiváló tehermentesítést biztosít az erősítő és a hangszóró között. A fő előnye azonban abban áll, hogy a kondenzátor egy energiatároló eszköz. Kialakításánál fogva ez a kondenzátor közvetlenül a hangszóróra csatlakozik, köztes elemek nélkül, ezért az energiaellátás gyors és pontos lesz. Ennek az energiaelemnek a töltéséhez egy push-pull komplementer Darlington tranzisztoros meghajtófokozatot használnak.

Ennek a teljesítmény átalakító rendszernek tökéletes egyensúlyban kell lennie, ez pedig a Heed Audio Lagrange integrált erősítő esetében meg valósul.  Nem véletlenül kapta az erősítő a Lagrange nevet.  A Lagrange pont ugyanis a csillagászatban a tér azon pontja, amelyben egy kis test két nagyobb test együttes gravitációs vonzásának hatására azokhoz képest közelítőleg nyugalomban maradhat.

A Heed Audio Transcap technológiájának lényege az összes töltésátviteli és áramleadási csatorna pontos beállításában rejlik. Ez az összes szokásos erősítőelemet, hálózati transzformátort, tápegységet, feszültség- és teljesítményerősítő fokozatot, valami gyökeresen mássá teszi. Az előbbiek alapján már látható, hogy ez nem egy közönséges erősítő és nem is mérhető a megszokott szabványok szerint. A Heed Audio módszereit használva a hangzás telt, meleg, mégis tiszta és élethű lesz, mivel az erősítő megfelelően közvetíti az elektronikus jeleket az akusztikus világ számára­.

TMR TRANSMISSION-LINE-REFLEX HANGSZÓRÓ TERHELÉS

Minden dinamikus hangfal hangszóróinak szüksége van valamilyen akusztikai terhelésre ahhoz, hogy megfelelően működjenek. A leggyakoribb megoldás erre egy a membrán hátoldalára rögzített üreg. Ez a hangszóródoboz lehet zárt vagy reflex kialakítású. A reflex rendszerűeket bonyolultabb megtervezni, mert sok paraméter befolyásolja a végeredményt. Ismert, hogy az ilyen dobozok készítéséhez rendelkezésre állnak „ökölszabályként” lefektetett tervezési paraméterek. A bassz-reflex, transmission line, nyitott, összetett vagy tölcséres hangdobozok mindegyike ugyanakkor egy teljesen más megoldásként kezelhető.

Az akusztika azonban fizikai tényeken alapul. Ha kialakítunk egy reflex dobozt, amelynek az egyik oldalán van egy nyílás, akkor az még abban az esetben is egy rezonáns kamraként fog működni, ha transmission line elemként használjuk. Az ilyen kabinet beállítása, hangolása különös gondosságot és odafigyelést igényel. A Heed Audio az összes ismert számítási módszer használatával olyan dobozokat épít, amelyek minden szempontból megfelelnek az elvárásoknak. Ez a tökéletes módja annak, hogy a munkaállapotok között létrejöhessenek a szükséges átfedések és ennek eredményeként elérhetővé válik az a  ropogós, gyors és ritmikus, de mégis folyékony és szinte organikus hangzás, amit a Heed Audio fejlesztő csapata annyira szeret.

További információk
Típus

DAC nélkül, DAC kártyával, Streamer kártyával