Barion Pixel

Heed Audio Lagrange sztereó integrált erősítő
2022.12.17.
Heed Obelisk SI integrált erősítő
2022.12.20.

Heed Audio Elixir integrált erősítő

599 000 Ft

Heed Audio Elixir integrált erősítő Transcap technológiával, beépített MM phono fokozattal és A osztályú fejhallgató erősítővel. 2x50W.

Az Elixir mindent megtestesít abból, ahogyan a Heed Audio gondolkodik a zenelejátszásról. Ez az integrált erősítő négy fontos sarokpontra épül, amelyek külön-külön is megállják a helyüket és stabil eszközparkot nyújtanak hallgatójuk számára. Melyek ezek a sarokpontok? Egy előerősítő dedikált kimenettel, egy végerősítő bőséges erőtartalékkal ahhoz, hogy gyakorlatilag bármely az Elixir-rel értelmesen összepárosítható hangfalat meg tudjon hajtani, egy phono előerősítő a fekete lemezek újrafelfedezéséhez, és végül egy fejhallgató erősítő, amely önmagában is megállná a helyét, mert nemcsak egy másodlagos funkció ellátására született.

A Heed azért építette őket egy dobozba, mert ezek azok az alapfunkciók, amelyekkel mindenkinek meg kell ismerkednie az „Első Hi-Fi rendszerében”.

Sőt, történetesen még a másodikhoz és a harmadikhoz is elég jól használható lesz…

 

Leírás

Heed Audio Elixir integrált erősítő

Vannak nagyon stabil pontok a világunkban, a zene feltétlenül az egyik ilyen. A Heed berendezések által történő zenei reprodukció pedig egy másik. A Heed több mint negyed évszázada járja a saját útját, hogy ezen keresztül is megmutassák mindenkinek, hogy a világunk egyáltalán nem lapos.

Az Elixir mindent megtestesít abból, ahogyan a Heed Audio gondolkodik a zenelejátszásról. Ez az integrált erősítő négy fontos sarokpontra épül, amelyek külön-külön is megállják a helyüket és stabil eszközparkot nyújtanak hallgatójuk számára. Melyek ezek a sarokpontok? Egy előerősítő dedikált kimenettel, egy végerősítő bőséges erőtartalékkal ahhoz, hogy gyakorlatilag bármely az Elixir-rel értelmesen összepárosítható hangfalat meg tudjon hajtani, egy phono előerősítő a fekete lemezek újrafelfedezéséhez, és végül egy fejhallgató erősítő, amely önmagában is megállná a helyét, mert nemcsak egy másodlagos funkció ellátására született. A Heed azért építette őket egy dobozba, mert ezek azok az alapfunkciók, amelyekkel mindenkinek meg kell ismerkednie az „Első Hi-Fi rendszerében”.

Sőt, történetesen még a másodikhoz és a harmadikhoz is elég jól használható lesz…

A Heed Audio Elixir integrált erősítő kiemelt helyet foglal el a Transcap technológiájú Heed erősítők között. A legtisztább előadásmódot nyújtja technikai kompromisszumok nélkül és könnyedén mutatja be a zenét. A végerősítő mellett a fejhallgató fokozat is profitál a Transcap technológia alapötletéből. Az A osztályú, Darlington-vezérlésű, kondenzátorral kapcsolt kimenetek úgy hajtják meg a fejhallgatót, ahogy eddig még semmi mással nem hallotta.

Az MM phono fokozat a Questar áramkörére épül. Önálló erősítőként hallgatva ez az integrált változat vastag, meleg hangú, és nagyszerű általános erősítést biztosít szinte bármelyik MM hangszedőhöz. Az Elixir beépített phono fokozatának segítségével nagyon könnyen visszatalálhat az analóg világba, és egy életre a fekete lemezek rabja lehet.

Jellemzők:

– 4 analóg és 1 MM phono bemenet

– A-osztályú fejhallgató-erősítő

– Transcap – kimeneti kondenzátor technológia

– diszkrét bipoláris tranzisztor architektúra

MŰSZAKI ADATOK

Bemenetek:   4x analóg vonal / 1x MM phono

Kimenetek:   1x sztereo hangfal / 1x előfok / 1x 6.35mm fejhallgató

Frekvencia menet    hangfal:          10 Hz – 110 kHz

előfok:              3.5 Hz – 300 kHz

fejhallgató:     3.5 Hz – 320 kHz

Bemeneti impedancia (vonal):      10 kΩ

Bemeneti impedancia (MM):          47 kΩ / 100 pF

Bemeneti érzékenység:                     135 mV

Teljesítmény csatornánként (8Ω):  50 W (55 W csúcsban)

Teljesítmény csatornánként (4Ω):  65 W (90 W csúcsban)

Max. fogyasztás:                                  150 W

Normál teljesítmény felvétel:            20 W

Tömeg:                                                  6 kg

Méretek (Szé x Ma x Mé):                   22 x 8.5 x 36 cm

A Heed filozófiája

A Heed Audio-tól mi sem állhatna távolabb, mint hogy engedje elveszni a termékeik iránt érdeklődő zeneszeretőket a technikai fogalmak tengerében. Nem céljuk, hogy megtanítsák nekik a szakmájukat, vagy hogy olyan számokkal lássák el őket, amelyek semmilyen valós jelentéstartalommal nem bírnak, pusztán különböznek más készülékek adataitól. Hitvallásuk szerint az elektronikus specifikációk és a „korrektség” csak egy szempont, és önmagában nem elég a tökéletes zenei reprodukcióhoz.

Ennek ellenére van néhány olyan specifikálható különlegesség, amely a Heed termékeket megkülönbözteti és ennek révén ki is emeli a tömegből. Lehetetlen pusztán szavak révén zenei benyomást kelteni. Néhány technikai részlet tanulmányozása révén azonban megismerhetőek a Heed Audio berendezések technikai és hangzásbeli jellemzői közötti összefüggések.

Csodálatos érzés megalkotni valamit. Elragadó a szemtanúja lenni annak, ahogyan az elektronikus és mechanikus alkatrészek számos darabja kézzel megmunkálva végül egy teljes, működő készülékké válik. A Heed Audio minden egyes komponensre nagy figyelmet fordít és mindegyikük tökéletes eszköz ahhoz, hogy páratlan zenei élményt nyújtson hallgatójának.

A Heed Audio berendezések gyártása az áramköri lapok kézi forrasztásától a hangerőszabályzó finom beállításáig minden folyamat minőségbiztosított: csak a legjobb minőségű alkatrészeket építik be, hogy a Heed erősítők mindig a legjobbak legyenek a kategóriájukban. A szigorú minőségellenőrzés biztosítja a készülékek lehető legmagasabb színvonalát és megbízhatóságát. Minden egyes készülék megfelel a gyártó előírásainak, de az ikrekhez hasonlóan mégis minden egyes legyártott készülék egyedi.

TRANSCAP – HANGOLT, NEM KÖZVETLENÜL KAPCSOLT ERŐSÍTŐ TECHNOLÓGIA

Ha Ön egy Heed erősítővel rendelkezik, olyan technológiával találkozik, amelyet valószínűleg még soha nem látott működés közben. A majdnem elfeledett (majd újjászületett) csöves technológiához hasonlóan a kimeneti kondenzátoros tranzisztoros erősítőkkel általában csak a mérnökök fiókjainak legmélyebb zugaiban találkozhatunk. Az RC-kapcsolás technikai nehézségei miatt manapság a gyártók szinte 100%-ban a könnyebben megvalósítható, közvetlen kapcsolású megoldásokat választják helyette. A Heed Audio szerint kizárólag nagy erőfeszítések árán és csak számtalan fejlesztési munkaóra befektetése mellett lehetséges egy korszerű és a hangzás szempontjából is jobban teljesítő RC csatolású erősítő megalkotása. Ők ezt az utat választották.

Ugyanúgy, mint ahogy egy lemezjátszó szíja vagy egy csöves erősítő kimeneti transzformátora, a kimeneti kondenzátor kiváló tehermentesítést biztosít az erősítő és a hangszóró között. A fő előnye azonban abban áll, hogy a kondenzátor egy energiatároló eszköz. Kialakításánál fogva ez a kondenzátor közvetlenül a hangszóróra csatlakozik, köztes elemek nélkül, ezért az energiaellátás gyors és pontos lesz. Töltéséhez egy push-pull komplementer Darlington tranzisztoros meghajtófokozatot használnak.

Ennek a teljesítmény átalakító rendszernek tökéletes egyensúlyban kell lennie, ez pedig a Heed Audio Elixir integrált erősítő esetében is megvalósul.

A Heed Audio Transcap technológiájának lényege az összes töltésátviteli és áramleadási csatorna pontos beállításában rejlik. Ez az összes szokásos erősítőelemet, hálózati transzformátort, tápegységet, feszültség- és teljesítményerősítő fokozatot, valami gyökeresen mássá teszi. Az előbbiek alapján már látható, hogy ez nem egy közönséges erősítő és nem is mérhető a megszokott szabványok szerint. A Heed Audio módszereit használva a hangzás telt, meleg, mégis tiszta és élethű lesz, mivel az erősítő megfelelően közvetíti az elektronikus jeleket az akusztikus világ számára­.

TMR TRANSMISSION-LINE-REFLEX HANGSZÓRÓ TERHELÉS

Minden dinamikus hangfal hangszóróinak szüksége van valamilyen akusztikai terhelésre ahhoz, hogy megfelelően működjenek. A leggyakoribb megoldás erre egy a membrán hátoldalára rögzített üreg. Ez a hangszóródoboz lehet zárt vagy reflex kialakítású. A reflex rendszerűeket bonyolultabb megtervezni, mert sok paraméter befolyásolja a végeredményt. Ismert, hogy az ilyen dobozok készítéséhez rendelkezésre állnak „ökölszabályként” lefektetett tervezési paraméterek. A bassz-reflex, transmission line, nyitott, összetett vagy tölcséres hangdobozok mindegyike ugyanakkor egy teljesen más megoldásként kezelhető.

Az akusztika azonban fizikai tényeken alapul. Ha kialakítunk egy reflex dobozt, amelynek az egyik oldalán van egy nyílás, akkor az még abban az esetben is egy rezonáns kamraként fog működni, ha transmission line elemként használjuk. Az ilyen kabinet beállítása, hangolása különös gondosságot és odafigyelést igényel. A Heed Audio az összes ismert számítási módszer használatával olyan dobozokat épít, amelyek minden szempontból megfelelnek az elvárásoknak. Ez a tökéletes módja annak, hogy a munkaállapotok között létrejöhessenek a szükséges átfedések és ennek eredményeként elérhetővé válik az a ropogós, gyors és ritmikus, de mégis folyékony és szinte organikus hangzás, amit a Heed Audio fejlesztő csapata annyira szeret.

További információk
Szín

Ezüst, Fekete

Érdekelhetnek még…

  • Audioquest Niagara 1200 Tápelosztó és Szűrő

    479 000 Ft
  • Audioquest Monsoon Tápkábel

    163 500 Ft277 500 Ft
  • Silent Angel Munich M1 Streamer és hálózati audio lejátszó – 4GB

    559 000 Ft