Barion Pixel

FYNE Audio F701 high-end állványos hangfal Audiome
FYNE Audio F701 high-end állványos hangfal
2023.01.24.
Audioquest Golden Gate jack rca audiome
AudioQuest Golden Gate jack-RCA összekötő kábel
2023.01.31.

Fyne Audio Vintage Ten – álló High End hangfal

8 499 990 Ft

A klasszikus hangsugárzó építés és a fejlett akusztikai mérnöki munka végső fúzióját képviselő, vadonatúj Vintage sorozat esztétikája szinte már szemérmetlenül hagyománytisztelő, mégis a Fyne műszaki igazgatója, Dr. Paul Mills a kompromisszummentes megközelítését tükrözi. Ez egy időtlen, hagyományos dizájn a 2020-as évek technológiájával és technikájával ötvözve.

A Vintage termékcsalád minden modellje a “kortalan” esztétika markáns megnyilvánulása, az elegáns Vintage Ten-től a lélegzetelállító Vintage Fifteen-ig, amelyet a legmodernebb számítógépes tervezés és korszerű hangdobozépítés támogat. Ez a sorozat a jelenlegi brit hangsugárzó tervezés csúcsa, amely a múlt csúcstermékeit idézi, de “régen soha nem szólt ilyen jól”.

Szállítás: 10 munkanapon belül.
Cikkszám: FYN0085 Kategóriák: , Címkék:
Leírás
atFyne Audio Vintage Ten
ISMERJE MEG A VINTAGE SOROZATOT

A klasszikus hangsugárzó építés és a fejlett akusztikai mérnöki munka végső fúzióját képviselő, vadonatúj Vintage sorozat esztétikája szinte már szemérmetlenül hagyománytisztelő. A megjelenés mégis a Fyne műszaki igazgatója, Dr. Paul Mills a kompromisszummentes megközelítését tükrözi. Ez egy időtlen, hagyományos dizájn a 2020-as évek technológiájával és technikájával ötvözve.

A három tagból álló sorozat mindegyik modellje az IsoFlare hangszóró és a FyneFlute tekercs technológia legújabb változatát kapta meg. Ezek a tekintélyt parancsoló pontsugárzók egy multirost kialakítású, alacsony frekvenciájú basszus membránt kombinálnak egy 75 mm-es titán dóm nyomókamrás magassugárzóval. Utóbbit egy erős neodímium mágneses rendszer hajtja. A prémium minőségű alkatrészek, a kriogén kezelést kapott keresztváltók és a Fyne lefelé irányuló BassTrax reflex portrendszerének legkifinomultabb megvalósítása együttesen felelnek a Vintage modellek kiemelkedő hangzásáért.

A lenyűgöző retro dizájnba öltöztetett modell egyedi, kézzel készített, kettős üregű hangtestet tartalmaz, amelyet a legfinomabb nyírfa rétegelt lemezből gyártottak. Ezután változó sugarú ívekkel alakították ki a belsejét, hogy megakadályozzák az állóhullámok kialakulását. A Vintage sorozat hangsugárzói a lenyűgöző, kézzel megmunkált valódi diófa furnér burkolattal, diófa-betétekkel és arany eloxált fém alkatrészekkel időtlen luxust sugároznak. Minden modell kapott egy Fyne Presence Adjustment tárcsát egy egyedi, kézzel készített, tökéletesen súlyozott gombbal. Ez a megjelenés tökéletesen illeszkedik abba a luxust sugárzó érzésbe, amit a kabinet felülete sugároz.

ISOFLARE PONTSUGÁRZÓ HANGSZÓRÓK

A hangszórógyártás élvonalába tartozó Fyne Audio IsoFlare meghajtó egy pontsugárzó-rendszer, amelyben a mélyközépsugárzó egy közös középponton osztozik a magas frekvenciájú egységgel. A hangszóró membrán mozgását követő állandó irányíthatóságnak köszönhetően a hang olyan, mintha a tér egyetlen pontjából eredne. Az egész hangfrekvencia tartományban kiváló időbeli koherenciát eredményez, illetve a sztereó képalkotás még a hallgatási tengelyen kívül is kategória teremtő. A Vintage modellek a legújabb IsoFlare meghajtókat kapták meg, a Vintage Fifteen pedig a legnagyobbat, amelyet a Fyne valaha készített.

A meghajtó teljesítményének teljes optimalizálása érdekében a Vintage sorozat megalkotásakor az aprólékos tervezés során minden szempontot figyelembe vettek. A hangminőséget károsan befolyásoló nem kívánt rezgések kiküszöbölése érdekében a Vintage IsoFlare meghajtók egy masszív, merev alumíniumöntvény váz köré épülnek. A vázat egy Fyne által kifejlesztett saját rögzítőanyag  segítségével egy külön erre a célra kialakított merevítőhöz erősítették a hangdoboz belsejében. A nagy felületű, multirost kialakítású közép/basszus membránok merevség-tömeg aránya kiváló, ennek köszönhetően a középtartomány gazdagon szólal meg. A hangszórók teljesítményét tovább fokozzák a FyneFlute tekercsek, amelyek hatékonyan szüntetik meg a membrán energiáját a peremen.

A hangsugárzó szívében a Vintage kompressziós magassugárzók a Fyne zászlóshajó sorozatához kifejlesztett 75 mm-es titán dóm membrán dobog. Ez a magassugárzó sima, kontrollált és kiterjedt magasfrekvenciás átvitelt biztosít. A magassugárzó neodímium mágnesének szellőztetett hátsó kamrája a hangszóró alacsony frekvenciájú rezonanciáját jóval a keresztváltási frekvencia tartomány alá helyezi, a töréspontot pedig jóval a hallhatósági szint fölé tolja. A középre szerelt magas frekvenciás hullámvezető egyedi geometriája a leglaposabb frekvenciaátvitelt biztosítja, és lehetővé teszi a felső tartomány természetes terjedését.

BASSTRAX TRACTRIX DIFFÚZOR RENDSZER

A Vintage sorozat a Fyne Audio BassTrax lefelé irányuló reflexnyílás rendszerét alkalmazza annak eddigi legfejlettebb és legjobban hangolt formájában. Az eddigi legnagyobb BassTrax-et a hatalmas Vintage Fifteen kapta meg. A merev nyírfa rétegelt hangdobozok integrált részeként kialakított alsó kamra mélyenergiája lefelé egy nagyméretű, Tractrix profilú diffúzor kúpra kerül. Ez a kúp aztán a síkhullámú mélyfrekvenciás energiát 360 fokos gömb alakú hullámfronttá alakítja át.

A diffúzor kúp Tractrix-profilja 90 fokos szöget tart fenn a táguló hullámfront minden egyes metszéspontjában. Így elkerülhetők a visszaverődések, a szobában pedig sima lesz a basszus reprodukálása. Ennek eredménye a kiterjesztett, sima és hihetetlenül dallamos mélyfrekvenciás megszólalás, amely problémamentesen illeszkedik a helyiségbe.

Ennek az okos rendszernek köszönhetően a Vintage hangsugárzók sokkal kevésbé kritikusak az elhelyezésre, ami tovább segíti a nagyméretű kabinetek otthoni integrációját. A rendszert először az 1920-as években alkalmazták tölcséres hangszórókhoz, amelyet a Fyne Audio fejlesztése és szabadalmaztatása az elmúlt öt évben tett naprakésszé.

KERESZTVÁLTÓ

A Vintage sorozat keresztváltói is a Fyne Audio F1-12 zászlóshajója mögött álló kutatásra és tervezésre alapozva készültek, kézi gyártással. Dr. Paul Mills több mint 35 éves analóg keresztváltó-tervezésben szerzett tapasztalatát a legkiválóbb, gondosan meghallgatott, ponttól pontig történő kábelezéssel ötvözik. A problémamentes szobai integráció érdekében a széria mindegyik modelljének keresztváltójához finoman szabályozható magas és presence potméterek is tartoznak. Ezek a vezérlők lehetőséget biztosítanak a veszteségmentes finomhangolásra és így elérhető a személyre és a helyiségre szabott lehető legjobb hangzás.

Minden Vintage crossover egy igazi kompromisszumok nélküli konstrukció, amelyet kézzel rögzítettek egy rezgéscsillapítási szempontból is jó tulajdonságú farostlemezre, a világ legjobb alkatrészeinek felhasználásával. A keresztváltót úgy hangolták, hogy valóban kategóriavezető minőséget nyújtson. A Dr. Paul Mills által vezetett tervezőcsapat a prémium hangsugárzók tervezésében szerzett több évtizedes tapasztalatára támaszkodva számítógépes modellezéssel, mérésekkel és sok órányi kritikus meghallgatással finomította a keresztváltót.

Az ezüstözött Matched Crystal OFC kábelezés és a teljesen összeszerelt és tesztelt Vintage keresztváltó minden egyes darabját kriogenikus kezelésnek vetik alá egy erre szakosodott létesítményben. Ez a szuperfagyasztási és lassú kiolvasztási folyamat enyhíti a mikrofeszültségeket az alkatrészekben, a vezetékekben és a forrasztási kötésekben, maximalizálja a jelátvitelt, a hangzásban pedig nagyobb transzparenciát eredményez.

ELEGÁNS VINTAGE KABINETEK

Kívülről a Vintage sorozat pazar, luxus dizájnjegyeket mutat, amelyek a régmúlt idők high-end hangszóróira emlékeztetnek. A legfinomabb részletek közé tartoznak a kézzel készített és megmunkált diófa furnérok, a Burr diófa betétek, az arany eloxált fém díszítések és a lábazati stílusú felső panel. A gyönyörű, kézzel készített Presence és Energy Adjustment vezérlőtárcsa mind formájában, mind funkciójában maga a tiszta analóg luxus, a fakeretes védőszövet szövése pedig az audio egy sokkal egyszerűbb korszakát idézi fel.

A diófa furnér alatt egy nagy tömegű, kettős üregű, nyírfa rétegelt hangdoboz test található, amelynek oldalait kontúros ívekké alakították, a mechanikai teljesítmény optimalizálása és az állóhullámok csökkentése érdekében. A belső felépítést úgy fejlesztették majd hangolták, hogy optimalizálja a prémium minőségű Vintage BassTrax reflex port rendszerét és a lehető legstabilabb talapzatot biztosítsa a magassugárzó számára. A klasszikus hetvenes évek souljától a húszas évek techno-jáig a Vintage modellek minden alkalommal a legtisztább és legpontosabb hangzást nyújtják.

KORTALAN DESIGN

A Vintage termékcsalád minden modellje a „kortalan” esztétika markáns megnyilvánulása, az elegáns Vintage Ten-től a lélegzetelállító Vintage Fifteen-ig, amelyet a legmodernebb számítógépes tervezés és korszerű hangdobozépítés támogat. Ez a sorozat a jelenlegi brit hangsugárzó tervezés csúcsa, amely a múlt csúcstermékeit idézi, de „régen soha nem szólt ilyen jól”.

A hagyományos hangsugárzók hangdobozát és Dr. Paul Mills csúcstechnológiás hangmérnöki munkáját zökkenőmentesen ötvöző Vintage Ten a merész, kompromisszumok nélküli tervezés diadala. Bár a kézzel készített Vintage Ten igen méretes, mégis viszonylag karcsú, hogy ennek köszönhetően vizuálisan is könnyen integrálható legyen a kis és közepes méretű szobákba. Ugyanakkor, mivel a „kompromisszum-mentesség” a teljes termékcsaládra vonatkozó tervezői elvárás volt, a Vintage Ten a nagyobb testvéreinek összes fejlesztését megkapta. Beleértve a 250 mm-es (10″) IsoFlare hangszórót, amely FyneFlute hangszóróperemmel, a legmodernebb BassTrax lefelé sugárzó reflex porttal és a prémium minőségű, kézzel készített kriogenikailag kezelt keresztváltóval rendelkezik. A Presence és HF Energy potméterekkel, amelyekkel a hangzást még inkább a hallgatási környezethez igazíthatjuk, a Vintage Ten a Vintage sorozat legkevésbé helyiségfüggő álló hangsugárzója.

MŰSZAKI ADATOK

Kivitel: 2 utas, lefelé irányított BassTrax Tractrix portos, állványos hangsugárzó

Ajánlott erősítő: 20 – 280 watt

Legnagyobb terhelhetőség: 560 watt

Tartós terhelhetőség: 140 watt

Érzékenység (2.83 Volt @ 1m): 94dB

Névleges impedancia: 8 Ohm

Frekvencia átfogás: (-6dB typical in room) 26 Hz – 26 kHz

Hangszóró készlet: 250 mm IsoFlare pontsugárzó, multi-rost mély/közép membrán, FyneFlute peremmel, 75 mm nyomókamrás titán magassugárzó

Keresztezései frekvencia: 750 Hz

Keresztváltó kivitele: kettős bemenetű, alacsony veszteségű, passzív másodrendű aluláteresztő szűrő, másodrendű felüláteresztő szűrő. Kriogenikusan kezelt, a szerkezet mechanikus feszültségeinek csökkentése érdekében

Szabályozás:

Magas frekvencia: (750Hz – 26kHz) +/- 3dB

Presence (2.5kHz – 5.0kHz) +/- 3dB

Méretek: 1040 x 468 x 489 mm

Tömeg: 54,6 kg

Kivitel: diófa

Made in Scotland

Akár 7 év garancia ingyen

További információk
Tömeg 54,6 kg
Méretek 468 × 489 × 1040 cm