Barion Pixel

Audiolab Omnia hálózatos (all-in-one) integrált erősítő DEMO bemutatótermi modell, garanciával!
2024.01.17.
EverSolo AMP-F2 vegerosito audiome
EverSolo AMP-F2 végerősítő
2024.02.12.

Fyne Audio F502 SP álló hangfal DEMO bemutatótermi modell, garanciával

1 329 990 Ft

A Fyne Audio F502SP (Special Production) az eredeti F502 típus Skóciában gyártott változata, az alapul használt modell méreteivel, de a nagyobb típusokból megörökölt alkatrészkészlettel.

Fehér színű DEMO bemutatótermi modell, garanciával! Kizárólag egy pár elérhető, gyári csomagolással, minden alkatrésszel együtt, tökéletes állapotban.
Szállítás: 10 munkanapon belül.
Cikkszám: FYN0044-1-1 Kategóriák: , , Címkék:
Leírás

A Fyne Audio díjnyertes 500-as sorozata zászlóshajójának, az F502-esnek létezik egy speciális változata: az F502SP hangsugárzó.

Az F502SP a Fyne Audio első Special Production, különleges gyártástechnológiával készült terméke. Az egyedi megmunkálási módra utaló SP kóddal jelölt hangsugárzók válogatottan jó alkatrészekből és a Fyne Audio csúcsminőségű hangsugárzóinak gyártása során szerzett ismereteket és az előállításuk során tovább csiszolt mérnöki tudás és tapasztalatok javát felhasználva készülnek. Az SP kód személyesen a gyártó műszaki igazgatója, Dr. Paul Mills által az egyedi termékek létrehozására kialakított gyáregységben kétkezi munkával finomhangolt különleges termékeket jelöl.

MŰSZAKI ADATOK
 • A rendszer felépítése: 2 ½ utas, lefelé irányított reflexcsővel szerelt és
 • BassTrax Tractrix hangterelővel* ellátott, kétkamrás hangsugárzó
 • Javasolt erősítő teljesítmény: 30 – 200 W / RMS
 • Névleges terhelhetősége: 100 W  / RMS
 • Frekvencia átvitele (-6 dB,  szobai): 8 Ohm
 • Hangszórókészlete: 
 • 1 x 200 mm-es IsoFlare™ pontsugárzó kivitelű,
 • többféle rostból szőtt membránnal szerelt mély/közép hangszóró
 • FyneFlute™ egyedi kivitelű membránszéllel
 • 25 mm-es magnézium membrános kompressziós dómsugárzó, neodymium mágnessel.
 • 1 x 200 mm-es többféle rostból szőtt membránnal szerelt mély/közép hangszóró FyneFlute™ egyedi kivitelű membránszéllel
 • Keresztváltási frekvencia: 250 Hz és 1,7 kHz
 • A doboz felépítése / kivitele: Nagy fajsúlyú farostlemez, több pontos belső merevítéssel
 • Méretei (magas x széles x mély): 1.110 x 338 x 380 mm (a talppal és a hangszóró takaró előlappal együtt)
 • Súlya  (egyenként): 30,4 kg
 • Kiviteli változatok: Fényes lakkozású dió furnér / fényes fekete lakk / fényes fehér lakk
 • Made in Scotland
RÉSZLETEK

Az F502SP az F700-as sorozatnál már bizonyított hangszórók, keresztváltók felhasználásával és a lehető legtermészetesebb mélyhangzást biztosító finomhangolás terén szerzett tapasztalatok hasznosításával a kisebb és olcsóbb F500-as sorozat hangsugárzóinak házába építve nyújt csúcsminőségű hangzást.

Hangszórókészlet

A díjnyertes, sok elismerést aratott F502 alapjaira támaszkodva az SP változatban egy 200 mm-es (8”-os) mélyhangszórót és egy, az F702-es modellből ismert ugyancsak 200 mm-es (8”-os)  IsoFlare™ mély/közép hangszórót találunk. A csúcstechnológiás IsoFlare hang-szóró lelke egy merev, többféle szálból egyedi gyártástechnológiával készült és a hangszóró kosárhoz a különleges kialakítású FyneFlute™ membránszéllel csatlakozó membrán. A magas hangok életszerű megszólaltatásáról az F702-es modellből ismert 25 mm-es magnézium membrános és egyedi kivitelű, hullámterelő funkcióval is bíró pólusvassal szerelt kompressziós magassugárzó gondoskodik. Eredményeként egy hihetetlenül kiegyensúlyozott, a teljes hallható frekvenciasávot átfogó, valódi egy pontból sugárzó hangforrásként működő és a hangzásteret elképesztő hitelességgel reprodukáló, az élő zene varázsát az otthonába hozó hangsugárzó született.

Sajátosságok

Az egyedi kialakítású modellben tovább tökéletesítette a gyártó, az F502-es hangsugárzóban már sikerrel debütált BassTrax diffúzor kilépő nyílását. Az F502SP stabilitását az alumíniumból készült és állítható tüskékkel elcsatolható talp biztosítja. A kúpos kivitelű Tractrix profilú mélyhang terelő már sikerrel bizonyított a csúcskategóriás F700-as sorozatban. Az F502SP modellek házához finomhangolt alumínium talp egyedülálló stabilitást biztosít a doboznak, segítségével precízen vízszintbe állítható a hangsugárzó. A BassTrax mélyhang terelőnek köszönhetően valódi, 360 fokos mélyfrekvenciás hanghullámot sugározva bármilyen helyiség hangzásterébe tökéletesen illeszthető a hangsugárzó.

Egyedi keresztváltó

Az F702-es technológiájának a kisebb F502-es dobozhoz való illesztéséhez, egyedi keresztváltót is kellett tervezni. Az F700-as sorozatban már bevált alkatrészek és bravúros megoldások adaptálásával az F502SP egyedülállóan jó ár/érték arány mellett kimagaslóan jó hangzásteljesítményt biztosít.

Ezt az Angliában, nagyobbrészt kézi munkával születő egyedi terméket különleges kiviteli változatokban és speciális kialakítású hangszórókkal szerelve gyártják, így külső megjelenésében is eltér a Fyne Audio megszokott F502-től. Az SP változat alapkivitelben magasan fényezett fekete, vagy fehér, illetve több rétegben lakkozott dió furnér változatban rendelhető. Mindegyik változatnál gyémántszerszámmal kivágott alumínium keretbe foglaltuk a hangszórókat.

További információk
Tömeg 30,4 kg
Méretek 38 × 33,8 × 111 cm
Szín

Dió, Fehér, Fekete