Barion Pixel

HEGEL H190 hálózatos sztereó integrált erősítő ROON Ready – fehér
2022.11.17.
Fyne Audio F502 SP feher audiome
Fyne Audio F502 SP álló hangfal
2022.11.21.

Fyne Audio F501 SP álló hangfal

1 399 990 Ft1 599 990 Ft

A Fyne Audio F501SP (Special Production) az eredeti F501 típusnak Skóciában gyártott változata, az alapul használt modell méreteivel, de a nagyobb típusokból megörökölt alkatrészkészlettel. 150mm-es IsoFlare hangszóró, koncentrikus 25 mm átmérőjű magnézium dóm magassugárzóval. Új keresztváltó annak érdekében, hogy az 700-as családból ismerős hangszórók az 501-es modell dobozméretében is megfelelően dolgozzon.

Szállítás: 10 munkanapon belül.
Cikkszám: FYN0044 Kategóriák: , Címkék:
Leírás

A Fyne Audio F501 SP (Special Production) álló hangfal az eredeti F501 típusnak Skóciában gyártott változata, az alapul használt modell méreteivel, de a nagyobb típusokból megörökölt alkatrészkészlettel.

Az SP modellek koncepciója hasonló ahhoz, amit az autógyártók alkalmaznak, amikor a kínálatuk egy középső modelljét a nagyobb típusokból átvett motorral, új futóművel és megannyi finomhangolással erősítik.

A Fyne Audio magasabb kategóriás F702 hangszórói az F501 dobozába kerültek. A cég csapata ehhez új keresztváltót tervezett és bár a doboz alakja és méretei változatlanok, azt ezúttal az teljes egészében az Egyesült Királyság területén készítik. A Fyne Audio tervezői nem csak beszélnek arról, hogy a nagyobb típusok megoldásait átörökítik egy elérhetőbb árú modellbe, hanem valóban a a nagyobb típus alkatrészeit építik a kisebbe.

Az F501 SP lelke a Fyne Audio 150mm-es IsoFlare hangszórója. 25 mm átmérőjű magnézium dóm magassugárzó dolgozik benne, a gyártóra jellemző koncentrikus, nyomókamrás kiépítésben. Az új modellhez természetesen új keresztváltót is tervezett a skót gyártó. Így a 700-as családból ismerős hangszórók az 501-es modell dobozméreteivel, és kettős kamrás reflex kialakításával is tökéletes összhangban dolgoznak.

RÉSZLETEK

A hangfalak új keresztváltója a megszokott csatlakozások mellett a skót hifi ipar rajongói által már jól ismert és kedvelt, földelési pontot is kínál, ami keresztváltón és hangszóró kosarakon keresztül, segít a nemkívánatos zavarok elvezetésében.*

Persze a F501 méreteit és alakját felhasználva is találhatunk néhány változást a dobozolásban. Bár az F500 család felülete már eredetileg is csodálatos, akár a lakk fehér, vagy fekete verziókat nézzük, akár a gyönyörű diófa furnérozású verziót. Az új SP változat azonban még jobb minőségű lakkozással, még szebb dió furnérral érkezik. Ám ez még nem minden, hiszen a az F501SP a nagyobb típusokban is használt, alumínium szendvics lábazaton áll, ami merevebb, stabilabb kapcsolatot biztosít. Az új talp természetesen a BassTrax reflex szerkezetet is kiszolgálja, pontosan úgy, ahogyan azt az F701 modellben is láthatjuk.

A Fyne Audio F501 SP típus lakk fehér, lakk fekete és felár mellett, valódi diófa furnérral rendelhető.

*A földelésnek ez a formája nem összetévesztendő az életvédelmi földeléssel! Használatuk csupán a hangminőség esetleges további javítását szolgálja, a megoldást a Skót hangfalipar évtizedek óta használja. A hangszóró kosarak és egyéb az elektromos jelúton kívül eső alkatrészek földelésével elvezetik a nem kívánatos sztatikus, vagy induktív úton felhalmozódó töltést. A földelés használata csupán az utolsó lépés, a jobb hangminőségre törekvés útján. 

 

MŰSZAKI ADATOK
Kialakítása: 2 ½ utas, lefelé irányított reflex cső, BassTraxTM Tractrix diffúzorral, két kamrás reflex kialakítással
Ajánlott erősítő teljesítmény: 30 – 180 Watt RMS
Tartós terhelhetőség : 80 Watt RMS
Érzékenység: 91dB (2.83 Volt @ 1m)
Névleges Impedancia: 8 Ohm
Frekvenciaátfogás: 36Hz- 34kHz
Hangszórókészlet: 150mm IsoFlare multi-rost mély/közép, 25mm titán dóm, nyomókamrás magassugárzó
150mm multir-rost mély
Keresztezési frekvencia: 250Hz, 1,7kHz
Kettős erősítthető: igen
Keresztváltó: 2.rendű aluláteresztő, 1.rendű felüláteresztő
Méretek: MaxSzéxMé 984 x 288 x 318 mm
Tömeg:21.0 kg
Színválaszték: fekete vagy fehér zongoralakk, dió zongoralakk

További információk
Szín

Dió, Fehér, Fekete