Barion Pixel

Audioquest William Tell Zero Hangfalkábel
Audioquest William Tell Zero Hangfalkábel
2022.08.02.
Audioquest William Tell BiWire Combo Hangfalkábel
Audioquest William Tell BiWire Combo Hangfalkábel
2022.08.02.

Audioquest William Tell Bass Hangfalkábel

961 500 Ft1 389 000 Ft

Bass hangfalkábel mélytartomány átvitelére specializált, PSC+ és LGC réz vezetőkkel, direkt ezüstözött vörös réz csatlakozókkal

Cikkszám: WTELLBASS02. Kategóriák: , Címkék:
Leírás

A Audioquest William Tell Bass hangfalkábel a Folk Heroes hangszórókábel-sorozat tagja, bevezetésével az Audioquest jelentősen túllépte még a saját nagyon magas színvonalát is.

Ugyanaz a csapat – az AudioQuest alapítója, William Low és a Power Products igazgatója, Garth Powell -, amely az AudioQuest AC tápkábelek úttörő új sorozatáért is felelős, egyszerűen a valaha készült legátláthatóbb, legmélyebbre ható hangszórókábeleket alkotta meg. A Folk Heroes sorozat – a a Robin Hood, Robin Hood Silver, William Tell és William Tell Silver – nem pusztán egy fokozatos fejlődés része hanem a hangszórókábelek kategóriájában nagy előrelépés.

A jól ismert AQ-technológiák szilárd alapjára építve Garth és Bill kifejezetten a hangszórókábel-tervezést sújtó egyik legbosszantóbb probléma megoldására összpontosított: az erősítő forrásimpedanciája és a hangszóró terhelési impedanciája közötti eltérés.
A probléma megoldására tett minden korábbi kísérlet a hangszórókábel jellemző impedanciájának a hangszórók névleges impedanciájához közelebbi értékre való áthelyezését választotta. Minden ilyen kísérlet kudarcot vallott, mivel a hangszóró impedanciája a frekvenciával változik, az erősítő kimeneti impedanciája pedig egészen más.

A Folk Heroes hangszórókábel karakterisztikus impedanciájának kiküszöbölésével jelentősen csökken az áram sűrítés és a jel (áram) tranziensének torzítása. Az eredmény a dinamikus kontraszt, a tranziens válasz és a basszuscsapkodás, amelyek látszólag erőfeszítés nélkül adódnak vissza.

Ezek az új Folk Heroes Bass hangszórókábelek csak egy féle képpen használhatók: ideális Bass kábelként egy dedikált ZERO kábellel kombinálva egy páratlan teljesítményű BiWire kábelösszeállításban. A William Tell és Robin Hood BASS kábelek szabadalmaztatott közös modusú zajvisszaverő technológiát tartalmazzák, ami hallhatóan többet nyújt és így okot ad a BiWire használatára, ha lehetséges.

Mindegy, hogy az AudioQuest új Folk Heroes hangszórókábeleit Full-Range vagy BiWire kábelként használja, a gyönyörű hangzás eredménye az erősítő hangja, amely a munkáját végzi, anélkül, hogy akár az áramsűrítés, akár a rádiófrekvenciás zajok zavarnák.

RF/ND-TECH (SZABADALMAZTATOTT RÁDIÓFREKVENCIÁS FÖLDZAJ-LEVEZETÉS) MINIMALIZÁLJA AZ ÁRAMKÖRÖK HIBÁS VISELKEDÉSÉT AZ INDUKÁLT RF-ZAJ MEGSZÜNTETÉSÉVEL

Bár a kábel földelt vezetékei szerves részét képezik az alkatrész jelátvitelének, egyben antennaként is működnek. Így ki vannak téve az indukált rádiófrekvenciás (RF) zajnak. Az RF-zaj egy parazita jel, amely jellemzően közvetlenül a rendszer legérzékenyebb audio/video áramköreihez kapcsolódik. Az AudioQuest RF-on-ground zajszűrése (RF/ND-Tech) nagymértékben csökkenti a keletkező torzítást és a jel elfedését, és a rádiófrekvenciák lehető legszélesebb sávszélességében (tartományában) példa nélküli zajszűrési szintet eredményez. Egyedülálló áramköri topológiánk közös modusú fázisszűrő tömböt használ, amely lineáris zajszűrést biztosít a kábel teljes hosszában (US Patent # 8,988,168).

William Tell VEZETŐK: TÖMÖR, TÖKÉLETES FELÜLETŰ PSC+ RÉZ és LGC RÉZ

A rendkívüli tisztaságú ezüstre alkalmazott Perfect-Surface technológia példátlan tisztaságot és dinamikus kontrasztot biztosít. A Perfect-Surface Copper (PSS+) az AudioQuest legmagasabb minőségű reze. A tömör vezetők megakadályozzák a szálak kölcsönhatását, ami a kábeltorzulás egyik fő forrása. A rendkívül nagy tisztaságú Perfect-Surface Copper minimalizálja a minden fémvezetőben létező szemcsehatárok által okozott torzítást, szinte kiküszöbölve a durvaságot és jelentősen növelve a tisztaságot az OFHC, OCC, 8N és más rézhez képest.

 

 

72v dielektromos előfeszítésű rendszer Level-X rádiófrekvenciás csapdával (DBS)

Minden szigetelés egyben dielektrikum is, amelynek elektromos tulajdonságai befolyásolják a jel integritását. Ha a szigetelés nem előfeszített, a dielektromos bevonódás (abszorpció és az energia nemlineáris visszaengedése a jeláramba) különböző frekvenciák és energiaszintek esetén különböző mértékű időkésleltetést (fáziseltolódást) okoz, ami jelentős problémát jelent a nagyon időérzékeny, több oktávos hangok esetében. Az AudioQuest több szabadalommal védett DBS erős, stabil elektrosztatikus mezőt hoz létre, amely telíti és polarizálja (rendezi) a szigetelés molekuláit. Ez minimalizálja a nemlineáris időkésleltetéseket, ami azt eredményezi, hogy a „feketébb” háttérből tisztább hang jön ki. A DBS akkumulátorcsomagban lévő Level-X RF-csapda (az AudioQuest Niagara sorozatú hálózati termékekhez kifejlesztett technológia) „kihúzza” az RF-zajt a kábelből, megakadályozva, hogy az RF beszivárogjon az elektronikába. A DBS Pack akkumulátorok élettartama körülbelül 10 év. Használja a tesztgombot az állapot ellenőrzéséhez.

ZÉRÓ-TECHNOLÓGIA (NINCS MEGHATÁROZOTT JELLEMZŐ-IMPEDANCIA) A TÖMÖRÍTETLEN ÁRAMÁTVITEL ÉS A LINEÁRIS ZAJSZŰRÉS ÉRDEKÉBEN.

A kábel és a csatlakoztatott forrás és terhelés közötti karakterisztikus-impedancia eltérések kiküszöbölésének egyetlen teljes módja, ha a kábelnek nincs rögzített karakterisztikus-impedancia értéke. A ZERO-Tech ezt úgy éri el, hogy megszünteti a szigetelés (dielektrikum) és a kábel vezetői közötti kölcsönhatást, ami lehetővé teszi a tömörítetlen áramátvitelt. A minden szempontból fontos tranziens áram korlátlan, és az RF zajszűrés linearizált (oktávról oktávra következetes).

William Tell BI-WIRE Combo Hangfalkábel

Ha lehetséges, a hangszóró magas és mély „feléhez” külön kábelek vezetése jelentősen csökkenti a torzítást. A Bi-Wiring a basszus energiához kapcsolódó nagy mágneses mezőket távol tartja a magas hangú kábeltől, így a finom felső frekvenciák kevésbé mágnesesen zavart utat járhatnak be, mintha úszás közben a hullámokat kivennénk a vízből. Az AudioQuest RF/ND-Tech (szabadalmaztatott RF-Canceling Ground-Noise Dissipation) az RF energiát az erősítő kimenetétől távolabb vonzza. Megfelelően megvalósítva a Bi-Wiring mindig is költséghatékony módja volt a jobb teljesítmény elérésének ugyanannyi vagy kevesebb pénzért. Az RF/ND-Tech segítségével a Bi-Wiring előnye sokkal drámaibb. Mivel az RF/ND-Tech annyira hatékony, a BASS modell kábelei csak 10KHz-re és az alatti tartományokra valók; ne használjon BASS kábelt teljes tartományban vagy magas tartományban. A William Tell BASS kábel ideális párja a Audioquest William Tell ZERO hangfalkábel. A Bi-Wire COMBO a BASS és a ZERO kábelek összekötésével az erősítőnél általában a legkényelmesebb. Tri-Wiring esetén használjon BASS kábeleket a Midrange és Bass bemeneteken. Vigyázat! Ne használjon Bi-Wire két ZERO kábelt. A párhuzamosan összekötött ZERO kábelek nagyon magas frekvenciájú rezonanciacsúcsot (csengést) és ebből adódóan rossz hangzást hozhatnak létre. Csak egy ZERO plusz egy BASS kábelt használjon (akár COMBO-ként csatlakoztatva, akár nem). A második legjobb az egyetlen ZERO az AQ Bi-Wire jumperekkel.

 

 

 

SZÉNALAPÚ LINEARIZÁLT ZAJSZŰRŐ RENDSZER (NDS)

Napjaink környezetét telített rádiófrekvenciás zajok uralják, amelyeket rendkívül nehéz kiszűrni vagy visszaszűrni. A műholdakból, mobiltornyokból, Bluetooth-ból stb. származó zaj frekvenciái olyan rendkívül keskenyek, hogy a hagyományos árnyékolás, illetve a soros vagy sönt-szűrő teljesen alkalmatlan. A nagy felbontású hangot meghatározó felharmonikusokat és térbeli jeleket hordozó alacsony szintű jelek nagy részét elfedik az indukált rádiófrekvenciás zajok. Az AQ átfogó linearizált zajszűrő rendszere több árnyékolást és egy szénalapú lineáris ellenállású hálózatot kombinál, amely ennek a zajnak a nagy részét hővé alakítja. A „linearizált” alatt azt értjük, hogy a rendszer rendkívül széles sávszélességben egyformán hatékony, nem pedig csak kiválasztott frekvenciákon, ahogy az elterjedtebb. A fennmaradó rossz energiát az irányított jel- és árnyékolóvezetőkön keresztül hatékonyan elvezetjük az érzékeny erősítő áramkörökből.

Folk Heroes HIDEGEN HEGESZTETT CSATLAKOZÓK

A Folk Heroes kábelek az AudioQuest rendkívül tiszta vörösrézből készült villás vagy banándugós kábelekhez vannak hidegen hegesztve. A csupasz rezet egy tiszta ezüstből készült üstbe merítik (akasztják), ahelyett, hogy egy alacsonyabb minőségű oldatban dörzsölnék. Az AudioQuest hangszóró kitörések és dugóházak nem fémek, hogy ne indukáljanak RF zajt a vezetékekbe.

AUDIOQUEST William Tell BASS HANGFALKÁBEL MŰSZAKI ADATOK:
 • Tömör, tökéletes felszínű réz (PSC+ ) és réz (LGC) vezetőszálak
 • Bass kivitel, kizárólag mélyfrekvenciás jeltovábbításra alkalmas
 • Szénalapú lineáris zajszűrő rendszer (NDS)
 • Saját szabadalomra épült, földelési zajt elnyelő technológia (RF/ND-Tech)
 • Zéró karakterisztikus impedancia (ZERO-Tech)
 • Saját szabadalmú 72VDC ( DBS ) aktív szigetelő rendszer
 • Irányhelyes vezetőszálak
 • Direkt ezüstözött vörös réz dugók
 • Csatlakozók: szabadon választható Villa vagy Banán
 • RF zaj csökkentet dugóház
 • Hossz: 2 méter, 2.5 méter, 3 méter, 4 méter
 • Az ár párra vonatkozik

 

Megjegyzés:

Gyakran személyes preferenciák függvénye a választás, hogy a hangszórókábeleket villával vagy banándugóval zárja-e le. Az AudioQuest villa és banáncsatlakozók ugyanazt az alapfémet, ugyanazt a kiváló bevonatot és fém-fém illesztéseket használnak, ami azonos minőségű alkatrészeket eredményez. Az egyes végerősítőkön használt EU-konform, elszigetelt kötőpólusok azonban gyakran megnehezítik, vagy szinte lehetetlen nagy nyomatékkal meghúzni a villa füleket. Ezekben az alkalmazásokban az AudioQuest banáncsatlakozója a jobb választás, és lehet, hogy az egyetlen választás.

További információk
Márka

Audioquest

Széria

Folk Heroes

Típus

Hangfal Kábel

Technológia

72v DBS, Direkt Ezüstözés, RF/ND-Tech, Szénalapú lineáris zajszűrő rendszer (NDS), ZERO-Tech

Fémötvözet

LGC – Solid Long-Grain Copper, PSC+ – SOLID PERFECT-SURFACE COPPER+

Vezető keresztmetszet

2.62 mm2

Dugó csatlakozó

Banán, Villa

Hosszúság

2.5m, 2m, 3m, 4m

Kiszerelés

1 pár

Szín

Fekete