Barion Pixel

Audioquest FireBird Zero Hangfalkábel
Audioquest FireBird BiWire Combo Hangfalkábel
2022.07.26.
Audioquest ThunderBird Bass Hangfalkábel
Audioquest ThunderBird Bass Hangfalkábel
2022.08.02.

Audioquest ThunderBird Zero Hangfalkábel

1 888 100 Ft2 956 900 Ft

Full-Range hangfalkábel PSC+ réz vezetőkkel, közvetlenül ezüstözött vörös réz csatlakozókkal, ZERO Technológiával.

Szállítás: 10 munkanapon belül.
Cikkszám: TBIRDZERO02. Kategóriák: , Címkék:
Leírás

Az Audioquest ThunderBird Zero hangfalkábel a Mythical Creatures hangszórókábel-sorozat tagja, bevezetésével az Audioquest jelentősen túllépte még a saját nagyon magas színvonalát is.

Ugyanaz a csapat – az AudioQuest alapítója, William Low és a Power Products igazgatója, Garth Powell -, amely az AudioQuest AC tápkábelek úttörő új sorozatáért is felelős, egyszerűen a valaha készült legátláthatóbb, legmélyebbre ható hangszórókábeleket alkotta meg. A Mythical Creatures sorozat – a ThunderBird, a FireBird és a Dragon – nem pusztán egy fokozatos fejlődés része hanem nagy előrelépést jelentenek a hangszórókábelek kategóriájában.

A jól ismert AQ-technológiák szilárd alapjára építve Garth és Bill kifejezetten a hangszórókábel-tervezést sújtó egyik legbosszantóbb probléma megoldására összpontosított: az erősítő forrásimpedanciája és a hangszóró terhelési impedanciája közötti eltérésre. A probléma megoldására tett minden korábbi kísérlet a hangszórókábel karakterisztikus impedanciájának (hullámimpedanciájának) a hangszórók névleges impedanciájához közelebbi értékre való áthelyezésére irányult. Minden ilyen kísérlet kudarcot vallott, mivel a hangszóró impedanciája a frekvenciával változik, az erősítő kimeneti impedanciája pedig egészen más.

A Mythical Creatures hangszórókábel karakterisztikus impedanciájának kiküszöbölésével jelentősen csökken az áram kompresszió és a jel (áram) tranziensének torzítása. Az eredmény a megnövekedett dinamikai kontraszt, tranziensek és basszus energia, amelyek erőlködés mentes, természetes megszólalás mellett jelentkeznek.

Az új Mythical Creatures ZERO hangszórókábelek kétféleképpen használhatók: vagy ideális Full-Range kábelként, vagy egy dedikált BASS kábellel kombinálva egy páratlan teljesítményű BiWire kábelösszeállításban. A ThunderBird, FireBird és Dragon BASS kábelek az AQ szabadalmaztatott közös módusú zajvisszaverő technológiáját kapták meg, ami hallhatóan többet nyújt és ezzel indokolttá teszi a BiWire használatát, ha az lehetséges.

Mindegy, hogy az AudioQuest új Mythical Creatures hangszórókábeleit Full-Range vagy BiWire konfigurációban használja, ennek eredményeként az erősítő hangját tisztán, torzítás mentesen fogja hallani. A végfok csak a munkáját végzi, anélkül, hogy akár az áramkompresszió, akár a rádiófrekvenciás zajok zavarnák.

RF/ND-TECH (SZABADALMAZTATOTT RÁDIÓFREKVENCIÁS FÖLDZAJ-ELVEZETÉS) MINIMALIZÁLJA AZ ÁRAMKÖRÖK HIBÁS VISELKEDÉSÉT AZ INDUKÁLT RF-ZAJ MEGSZÜNTETÉSÉVEL

Bár a kábel földelő vezetői szerves részét képezik az alkatrész jelátvitelének, egyben antennaként is működnek. Így ki vannak téve az indukált rádiófrekvenciás (RF) zajnak. Az RF-zaj egy parazita jel, amely jellemzően közvetlenül a rendszer legérzékenyebb audio/video áramköreihez kapcsolódik. Az AudioQuest RF-on-ground zajszűrése (RF/ND-Tech) nagymértékben csökkenti a keletkező torzítást és a jel elfedését, és a rádiófrekvenciák lehető legszélesebb sávszélességében (tartományában) példa nélküli zajszűrési szintet eredményez. Egyedülálló áramköri topológiánk közös módusú fázisszűrő tömböt használ, amely lineáris zajszűrést biztosít a kábel teljes hosszában (US Patent # 8,988,168).

ThunderBird VEZETŐK: TÖMÖR, TÖKÉLETES FELÜLETŰ PSC+ RÉZ

A rendkívüli tisztaságú rézre alkalmazott Perfect-Surface technológia példátlan tisztaságot és dinamikai kontrasztot biztosít. A Perfect-Surface Cooper (PSC+) az AudioQuest legmagasabb minőségű réz vezetője. A tömör vezetők megakadályozzák a szálak közötti kölcsönhatást, ami a kábeltorzulás egyik fő forrása. A rendkívül nagy tisztaságú Perfect-Surface Cooper minimalizálja a minden fémvezetőben létező szemcsehatárok által okozott torzítást. Ez szinte kiküszöböli a durvaságot és jelentősen növeli a tisztaságot az OFHC, OCC, 8N és más réz vezetőkhöz képest.

 

 

 

72v dielektromos előfeszítésű rendszer Level-X rádiófrekvenciás csapdával (DBS)

Minden szigetelés egyben dielektrikum is, amelynek elektromos tulajdonságai befolyásolják a jel integritását. Ha a szigetelés nem előfeszített, a dielektromos bevonódás (abszorpció és az energia nemlineáris visszaengedése a jeláramba) különböző frekvenciák és energiaszintek esetén különböző mértékű időkésleltetést (fáziseltolódást) okoz, ami jelentős problémát jelent a nagyon időérzékeny, több oktáv kiterjedésű hangok esetében. Az AudioQuest több szabadalmával védett DBS erős, stabil elektrosztatikus mezőt hoz létre, amely telíti és polarizálja (rendezi) a szigetelés molekuláit. Ez minimalizálja a nemlineáris időkésleltetéseket, ami azt eredményezi, hogy a „feketébb” háttérből tisztább hang származik. A DBS akkumulátorcsomagban lévő Level-X RF-csapda (az AudioQuest Niagara sorozatú hálózati termékekhez kifejlesztett technológia) „eltávolítja/csökkenti” az RF-zajt a kábelből, megakadályozva, hogy az RF beszivárogjon az elektronikába. A DBS Pack akkumulátorok élettartama körülbelül 10 év. Használja a tesztgombot az állapot ellenőrzéséhez.

ZÉRÓ-TECHNOLÓGIA (NINCS KARAKTERISZTIKUS-IMPEDANCIA/HULLÁMIPEMDANCIA) A KOMPRESSZIÓ MENTES ÁRAMÁTVITEL ÉS A LINEÁRIS ZAJSZŰRÉS ÉRDEKÉBEN

A kábel és a csatlakoztatott forrás és terhelés közötti karakterisztikus-impedancia eltérések kiküszöbölésének egyetlen teljes módja, ha a kábelnek nincs rögzített karakterisztikus-impedancia értéke. A ZERO-Tech ezt úgy éri el, hogy megszünteti a szigetelés (dielektrikum) és a kábel vezetői közötti kölcsönhatást, ami lehetővé teszi a kompresszió mentes áramátvitelt. Ezért a minden szempontból fontos tranziens áram korlátlan, az RF zajszűrés pedig linearizált (oktávról oktávra következetes).

Bikábelezés

Ha az lehetséges, a hangszóró magas és mély „szekciójához” külön kábelek vezetésével jelentősen csökkenthető a torzítás. A Bi-Wiring a basszus energiához kapcsolódó erős mágneses mezőket távol tartja a magas szekció kábelétől, így a finom felső frekvenciák mágnesesen kevésbé zavart utat járhatnak be. Ez ahhoz hasonló, mintha úszás közben a hullámokat kivennénk egy úszó elől a vízből. Az AudioQuest RF/ND-Tech (szabadalmaztatott RF megszüntető földzaj disszipáció) elvezeti az RF energiát az erősítő kimenetétől. Megfelelően megvalósítva a Bi-Wiring mindig egy költséghatékony lehetőséget kínált a jobb teljesítmény eléréséhez ugyanannyi vagy alacsonyabb költség mellett. Az RF/ND-Tech segítségével a Bi-Wiring előnyei még drámaibban jelentkeznek. Mivel az RF/ND-Tech nagyon hatékony, a BASS sorozat kábelei csak a 10KHz alatti tartományok megszólaltatására szolgálnak; ne használjon BASS kábelt teljes tartományban vagy magas tartományban!

ThunderBird BI-WIRE Combo

A ThunderBird BASS kábel ideális párja a Audioquest ThunderBird ZERO hangfalkábel. A Bi-Wire COMBO a BASS és a ZERO kábelek összekötésée miatt az erősítőnél általában kényelmesebb csatlakoztatást kínál. Tri-Wiring esetén használjon BASS kábeleket a közép és a basszus bemeneteken. Figyelem! Ne használjon Bi-Wire konfigurációban két ZERO kábelt. A párhuzamosan összekötött ZERO kábelek nagyon magas frekvenciájú rezonanciacsúcsot (csengést) és ebből adódóan rossz hangzást hozhatnak létre. Biwiring esetén mindig egy ZERO és egy BASS kábelt használjon (akár COMBO-ként csatlakoztatva, akár nem). A második legjobb megoldás pedig egy ZERO hangfalkábel az AQ Bi-Wire jumperekkel kiegészítve.

 

 

SZÉNALAPÚ LINEARIZÁLT ZAJSZŰRŐ RENDSZER (NDS)

Napjaink környezetét telített rádiófrekvenciás zajok uralják, amelyeket rendkívül nehéz kiszűrni vagy visszaszűrni. A műholdakból, mobiltornyokból, Bluetooth-ból stb. származó zaj frekvenciái olyan magas frekvenciájúak, hogy a hagyományos árnyékolás, illetve a soros vagy sönt-szűrő teljesen alkalmatlan a kezelésükre. A nagy felbontású hangzást meghatározó felharmonikusokat és térbeli jeleket hordozó alacsony szintű jelek nagy részét elfedik az indukált rádiófrekvenciás zajok. Az AQ átfogó linearizált zajszűrő rendszere több árnyékolást és egy szénalapú lineáris ellenállású hálózatot kombinál, amely ennek a zajnak a nagy részét hővé alakítja. A „linearizált” alatt az értendő, hogy a rendszer rendkívül széles sávszélességben egyformán hatékony, nem pedig csak kiválasztott frekvenciákon, ahogy az elterjedtebb. A fennmaradó kártékony energiák az irányított jel- és árnyékolóvezetőkön keresztül hatékonyan elvezetődnek az érzékeny erősítő áramkörökből.

MYTHICAL CREATURE HIDEGSAJTOLT CSATLAKOZÓK

A Mythical Creature kábelek az AudioQuest rendkívül tiszta vörösrézből készült villás vagy banándugós kábelekhez vannak hidegsajtolva. A csatlakozó gyártása során a csupasz rezet egy tiszta ezüstből készült üstbe merítik (akasztják), ahelyett, hogy egy alacsonyabb minőségű oldatban dörzsölnék azt. Az AudioQuest hangszóró kivezetések és dugóházak nem fémből készülnek, hogy ne indukáljanak RF zajt a vezetékekbe.

AUDIOQUEST THUNDERBIRD ZERO HANGFALKÁBEL MŰSZAKI ADATOK
 • Tömör, tökéletes felszínű réz (PSC+ ) vezetőszálak
 • Full-Range kivitel
 • Szénalapú lineáris zajszűrő rendszer (NDS)
 • Saját szabadalomra épült, földelési zajt elnyelő technológia (RF/ND-Tech)
 • Zéró karakterisztikus impedancia (ZERO-Tech)
 • Saját szabadalmú 72VDC ( DBS ) aktív dielektromos rendszer
 • Irányhelyes vezetőszálak
 • Direkt ezüstözött vörösréz dugók
 • Csatlakozók: szabadon választható villa vagy banándugó
 • RF zaj csökkentett dugóház
 • Hossz: 2 méter, 2.5 méter, 3 méter, 4 méter
 • A megadott ár egy sztereó párra vonatkozik

 

Megjegyzés:

Gyakran személyes preferenciák függvénye az a választás, hogy a hangszórókábeleket villával vagy banándugóval terminálják. Az AudioQuest villa és banáncsatlakozók ugyanazt az alapfémet, ugyanazt a kiváló bevonatot és fém-fém illesztéseket használnak, ami azonos minőségű alkatrészeket eredményez. Az egyes végerősítőkön használt EU-konform, szigetelt csatlakozók azonban gyakran megnehezítik, vagy szinte ellehetetlenítik, a saruk nagy nyomatékkal történő megszorítását. Ebben az esetben az AudioQuest banáncsatlakozója a jobb és meglehet, hogy az egyetlen választás.

További információk
Márka

Audioquest

Széria

Mythical

Típus

Hangfal Kábel

Technológia

72v DBS, Direkt Ezüstözés, RF/ND-Tech, Szénalapú lineáris zajszűrő rendszer (NDS), ZERO-Tech

Fémötvözet

PSC+ – SOLID PERFECT-SURFACE COPPER+

Vezető keresztmetszet

5.26 mm2

Dugó csatlakozó

Banán, Villa

Hosszúság

2.5m, 2m, 3m, 4m

Kiszerelés

1 pár

Szín

Fekete, Kék