Barion Pixel

audioquest_fog_lifter_kabel_alatet_audiome1
AudioQuest Fog Lifter kábel alátét
2023.08.31.
AudioQuest PowerQuest 505 tapszuro audiome1
PowerQuest 505 tápszűrő
2023.09.16.

AudioQuest SorboGel Q feet készülék alátét

56 600 Ft

Az AudioQuest SorboGel Q Feet készülék alátétek a nem kívánt rezgések csillapításával új életet lehelnek a rendszerbe, mélyebb betekintést adva a zenébe.

Szállítás: 10 munkanapon belül.
Leírás

AudioQuest SorboGel Q feet készülék alátét

Az AudioQuest SorboGel Q feet készülék alátét a nem kívánt rezgések csillapításával új életet tud lehelni a rendszerbe, lehetővé téve, hogy az mélyebb betekintést engedjen a zenébe. Az Q-Feet mechanikus, pörgő szerkezetek alatt, mint pl. egy lemezjátszó, CD játszó, vagy merevlemez különösen hatékony. A forgó mechanizmusok ugyanis kifejezetten nem reagálnak jól a saját vagy mások rezgéseire, a Q-feet pedig csökkenti azokat.

A SorboGel Q feet rezonancia elnyelő készülékalátét 4 db-os kiszerelésben kapható

Do No Harm – Ne ártsunk!

Az AudioQuest már négy évtizede hangoztatja a „Do No Harm! (Ne ártsunk)” alapelv fontosságát. Ez a megközelítés abból indul ki és azon alapul, hogy szinte minden audio lánc hangminőségének javítására, fejlesztésére irányuló törekvés végső soron a rendszert érő „károk” csökkentéséből származik. De hogyan érhető el ez a cél? Vagy az eredetileg már rendelkezésre álló zenei információ megőrzésével, vagy úgy, hogy nem engedjük be/távol tartjuk a külső zavarokat. Utóbbiak szó szerint torzítják/módosítják az eredeti jelet és a zenehallgatás során nem semleges, azaz valós, hanem helytelen, színezett „információt” kapunk.

Az AudioQuest számos ebben a szellemben fejlesztett kiegészítőt kínál, amelyek segítségével a zenehallgatás még élvezetesebbé tehető. A SorboGel Q-feet költséghatékony továbblépési lehetőséget, finomhangolást kínál minden rendszerhez.

Mitől működik?

A Q-Feet alakjának is van jelentősége a hatékonysága szempontjából, mert a középen lévő részleges lyuk növeli az engedékenységet és a vízszintes felületet. Az extra függőleges felület azt eredményezi, hogy a láb anyaga nagyobb mértékben tud mozogni és ezért több mozgási energia veszhet el (alakulhat hővé). A Q-Feet csillapítási képessége gyakran fontosabb, mint az, hogy elszigeteli a ráhelyezett eszközt a rezgésektől. Ugyanakkor az a képessége teszi nagyon hatékonnyá, hogy nemcsak egy specifikus frekvencián fejti ki hatását, hanem csillapításra és elcsatolásra egyaránt alkalmas. A Q-Feet nagyon széles tartományban hatékony. Azonban oda kell figyelni arra, hogy ha lemezjátszó vagy más, az átlagosnál érzékenyebb eszköz alatt használjuk, akkor ne nyomjuk, terheljük meg olyan mértékben, hogy attól elveszítse a rugalmasságát. Mindig hatékonyabb, ha marad benne „tartalék” és ez az engedékenység, rugalmasság szükséges ahhoz, hogy ilyen alkalmazások esetén a legjobban működjön.