Barion Pixel

AudioQuest Rocket 88 hangfalkábel AudioMe
Audioquest Rocket 88 hangfalkábel
2023.03.10.
AudioQuest Rocket 44 hangfalkábel AudioMe
Audioquest Rocket 44 hangfalkábel
2023.03.10.

Audioquest Rocket 22 hangfalkábel

213 400 Ft

Audioquest Rocket 22 hangfalkábel 2x3m – féltömör, valódi koncentrikus PSC/LGC vezető, 3,31 mm2, szén alapú NDS, PVC szigetelés. A Rocket 22 hangsugárzó kábel elérhető fekete vagy fehér színben, SureGrip 300 ezüstözött vagy aranyozott banándugóval vagy villával. Használható egy és két érpáras (bi-wire/bi-amp) bekötésben is.

Az ár 2x3m single wire kialakítású verzióra értendő. A kábel méterre is kapható.

Szállítás: 10 munkanapon belül.
Cikkszám: AQ-Rock223 Kategória: Címkék:
Leírás

Audioquest Rocket 22 hangfalkábel 2x3m – féltömör, valódi koncentrikus PSC/LGC vezető, 3,31 mm2, szén alapú NDS, PVC szigetelés. A Rocket 22 hangsugárzó kábel elérhető fekete vagy fehér színben, SureGrip 300 ezüstözött vagy aranyozott banándugóval vagy villával. Használható egy és két érpáras (bi-wire/bi-amp) bekötésben is.

Az ár 2x3m single wire kialakítású verzióra értendő. A kábel méterre is kapható.

Jellemzők

A Rocket 22 a Rocket 11-hez képest egyértelműen jól hallhatóan magasabb lépcsőfokot jelent, amely kisebb testvéréhez hasonlóan ideális Full-Range vagy Single-BiWire kábel. A Single-BiWire konfiguráció lehetővé teszi a teljesítmény optimalizálását, ha a hangsugárzó bikábelezhető, azaz külön magas és mély hangfalkábel bemenetekkel rendelkezik.

A bikábelezés csökkenti a torzítást a kábelben: a nagy basszus energiát kivenni a finomabb magas tartományt szállító kábelből kb. olyan, mintha a hullámokat kivennénk a vízből, amikor Ön úszni próbál. A Rocket 22 különálló kábelfeleinek mágneses függetlensége maximalizálja a bikábelezés előnyös hatását.

A féltömör koncentrikus vezetők a tipikus sodrott vezetőkkel szemben lényegesen jobb tulajdonságokkal bírnak. A Semi-Solid Concentric vezetők kevesebb, nagyobb keresztmetszetű vezetőszálat tartalmaznak, amelyek az alkalmazott geometria miatt nem változtatják a helyzetüket a kábel hosszában. A szálak megtartják rögzített, merev kapcsolataikat, ezzel csökkentve a torzítást, javítva a felbontást és a dinamikát, és nagymértékben minimalizálva a szálak kölcsönhatásából adódó durvaságot és zavarosságot.

Tökéletes felületű réz/hosszú szemcséjű réz: Az LGC kevesebb oxidot tartalmaz a vezető anyagon belül, kevesebb szennyeződést és kevesebb szemcsehatárt, mint a standard OFHC réz. Az LGC-t a Rocket 22 azon vezetőihez használják, amelyek a féltömör, koncentrikus vezetőköteg központi területén helyezkednek el. A vezetők külső rétegéhez PSC-t használnak, amelynek felülete meglepően sima. A Rocket 22 tisztaságára és simaságára ez a külső vezető réteg van a legnagyobb hatással. A PSC és az LGC átgondolt alkalmazása olyan minőséget tesz lehetővé, amely közelebb áll ahhoz, mintha csak a drágább PSC-t használnánk, miközben a kiváló minőséget kínáló, de sokkal kedvezőbb árú LGC előnye is érvényesül.

Kettős, alacsony induktivitású geometria

Egy „normál” hangszórókábelnek meglehetősen magas az induktivitása, ami az időben elkeni az energiát, a hangot pedig tompává és fókuszálatlanná teszi. A Rocket 22 mindkét felében lévő két vezető alacsonyabb induktivitást, nagyobb tisztaságot és kiváló mély- és magas frekvenciakiterjedést biztosít.

A Rocket 22 SureGrip 300 saruval vagy banánnal szerelve rendelhető. Ezekben a csatlakozókban közvetlen ezüstöt használnak a réz felett, a két fém között nincs nikkel hordozóréteg.

Konfiguráció: Full Range, Single-BiWire, Single-BiAmp, REL. Bizonytalan a szükséges konfigurációt illetően? Szakértő kollégáink segítenek Önnek!

Audioquest hangfalkábelek
Zaj és torzítás csökkentés a „Do No Harm!” (Ne árts!) jegyében. 

Az AudioQuest hangfalkábelekre is igaz a „minél feljebb lépsz, annál kevesebbet hallasz” megállapítás. Az egyre magasabb kategória felé haladva itt is egyre több mutatkozik meg a zenéből és egyre kevesebb magából a kábelből, annak saját karakteréből. Az AudioQuest történetének több, mint 40 éve során kialakultak azok az alappilérek, „a négy alapelem” (a (tömör vezetők használata, nagy anyagtisztaság, zaj disszipáció, szigetelés) amelyek mentén zajlanak a fejlesztések, és ez természetesen a hangfalkábelekre is vonatkozik. Az elsődleges feladat persze itt is a zaj minimalizálása és a torzítás csökkentése. Minden a „Do No Harm!” (Ne árts!) vezérelv mentén történik, hiszen az a zenei információ, ami a folyamat közben elveszett, már soha többé nem nyerhető vissza.

Négy alapelem

Mi érhető el a „Négy Alapelem” használatával? A tömör vezetők és azok átgondolt, rendezett kábelgeometriák mentén történő használata jelenti a legjobb, legideálisabb és legteljesebb megoldást. A vezetőszálak közötti kölcsönhatás miatt fellépő torzítás így csökkenthető a legjobban. A nagyobb tisztaságú, simább felületű és belső kristályszerkezetű vezetőanyag nagymértékben csökkenti a zajt és a torzítást. Az irányított vezetők azáltal, hogy “irányítják” vagy elvezetik a nagyfrekvenciás zajt a legérzékenyebb áramköröktől, egyúttal minimalizálják is azt. A ZERO technológia (No Characteristic Impedance) a lehető legszélesebb frekvenciatartományban alkalmaz ultralineáris zajszűrést. Ez egyúttal a kompresszió mentes tranziens áramátvitelt is lehetővé teszi, a Ground-Noise Dissipation (GND) technológia pedig egy egyedülálló fáziskioltó tömb segítségével semlegesíti az indukált RF-zajt. A szabadalmaztatott DBS aktív dielektromos rendszer már RF-zajcsapdát is tartalmaz, amely a dielektromos torzítást és az indukált zajt még tovább csökkenti.

Halljon többet a zenéből!

A fenti technológiák elemei minden kategóriában egyre inkább megjelennek és a jelenlegi tudásunk szerinti legjobb hangfalkábeleink, a Mythical Creature szériában teljesednek ki. Végső soron tehát minél feljebb lépünk, annál többet hallunk, de nem a kábelből, hanem a ZENÉBŐL. Közelítünk a még tisztább, természetesebb, nagyobb dinamikát közvetítő és a legfinomabb árnyalatokat is kifejező élmény felé.

Kábelvariációk

A hangfalkábelek értelemszerűen az erősítő és a hangsugárzó közötti összeköttetést biztosítják, de a konfigurációtól függően számtalan variáció lehetséges. A Single Wire, Single Biwire, Double Biwire, Biamp kialakítás egyaránt lehetséges, a csatlakoztatás pedig egyaránt történhet akár saruval, akár banándugóval. Az AudioQuest hangfalkábelei négy egyre magasabb kategóriát képviselő osztályba sorolhatóak: Q2, Type, Rocket, Folk Hero és Mythical Creatures. A Type széria szimpla kábelezéshez ajánlott, a Rocket szériával akár szimpla akár duplakábelezés is megvalósítható. A Folk Hero szériában már megjelenik a bi- és trikábelezéshez fejlesztett ZERO/BASS technológia, amelynek csúcsát a Mythical Creatures széria testesíti meg. A Folk Hero és a Mythical Creatures széria tagjaival természetesen a nem bikábelezhető hangsugárzók csatlakoztatása is lehetséges. Ehhez minden esetben a ZERO és ZERO Silver kábelek ajánlottak.