Barion Pixel

AudioQuest Rocket 44 hangfalkábel AudioMe
Audioquest Rocket 44 hangfalkábel
2023.03.10.
AudioQuest Rocket 33 hangfalkábel Audiome
Audioquest Rocket 33 hangfalkábel
2023.03.10.

Audioquest Rocket 11 hangfalkábel

149 300 Ft

Audioquest Rocket 11 hangfalkábel 2x3m – féltömör, valódi koncentrikus LGC vezető, 2,08 mm2, PVC szigetelés. A Rocket 11 hangsugárzó kábel elérhető fekete vagy fehér színben, SureGrip 300 ezüstözött vagy aranyozott banándugóval vagy villával. Használható egy és két érpáras (bi-wire/bi-amp) bekötésben is.

Szállítás: 10 munkanapon belül.
Cikkszám: AQ-Rock113 Kategória: Címkék:
Leírás

Audioquest Rocket 11 hangfalkábel 2x3m – féltömör, valódi koncentrikus LGC vezető, 2,08 mm2, PVC szigetelés. A Rocket 11 hangsugárzó kábel elérhető fekete vagy fehér színben, SureGrip 300 ezüstözött vagy aranyozott banándugóval vagy villával. Használható egy és két érpáras (bi-wire/bi-amp) bekötésben is.

Az ár 2x3m single wire kialakítású verzióra értendő. A kábel méterre is kapható.

Az AudioQuest Rocket 11 hangfalkábel egy ideális Full-Range vagy Single-BiWire kábel. A Single-BiWire konfiguráció lehetővé teszi a teljesítmény optimalizálását, ha a hangsugárzó bikábelezhető, azaz külön magas és mély hangfalkábel bemenetekkel rendelkezik.

A bikábelezés csökkenti a torzítást a kábelben: a nagy basszus energiát kivenni a finomabb magas tartományt szállító kábelből kb. olyan, mintha a hullámokat kivennénk a vízből, amikor Ön úszni próbál. A Rocket 11 különálló kábelfeleinek mágneses függetlensége maximalizálja a bikábelezés előnyös hatását.

A féltömör-koncentrikus vezetők sokkal jobb minőséget kínáló alternatívát jelentenek a tipikus sodrott vezetőkkel szemben. A Semi-Solid Concentric vezetők kevesebb, nagyobb keresztmetszetű vezetőszálat tartalmaznak, amelyek az alkalmazott geometria miatt nem változtatják a helyzetüket a kábel hosszában. A szálak megtartják rögzített, merev kapcsolataikat, ezzel csökkentve a torzítást, javítva a felbontást és a dinamikát, és nagymértékben minimalizálva a szálak kölcsönhatásából adódó durvaságot és zavarosságot.

Az LGC (hosszú szemcséjű réz) kevesebb oxidot tartalmaz a vezető anyagon belül, kevesebb szennyeződést, kevesebb szemcsehatárt és határozottan jobb minőséget nyújt, mint a szabványos OFHC (oxigénmentes magas vezetőképességű) réz.

Kettős, alacsony induktivitású geometria: Egy „normál” hangszórókábelnek meglehetősen magas az induktivitása, ami az időben elkeni az energiát, a hangot pedig tompává és fókuszálatlanná teszi. A Rocket 11 mindkét felében lévő két vezető alacsonyabb induktivitást, nagyobb tisztaságot és kiváló mély- és magas frekvenciakiterjedést biztosít.

A Rocket 11 SureGrip 300 saruval vagy banánnal szerelve rendelhető. Ezekben a csatlakozókban közvetlen ezüstöt használnak a réz felett, a két fém között nincs nikkel hordozóréteg.

Konfiguráció: Full Range, Single-BiWire, Single-BiAmp, REL. Bizonytalan a szükséges konfigurációt illetően? Szakértő kollégáink segítenek Önnek!

Audioquest hangfalkábelek
Zaj és torzítás csökkentés a „Do No Harm!” (Ne árts!) jegyében. 

Az AudioQuest hangfalkábelekre is igaz a „minél feljebb lépsz, annál kevesebbet hallasz” megállapítás. Az egyre magasabb kategória felé haladva itt is egyre több mutatkozik meg a zenéből és egyre kevesebb magából a kábelből, annak saját karakteréből. Az AudioQuest történetének több, mint 40 éve során kialakultak azok az alappilérek, „a négy alapelem” (a (tömör vezetők használata, nagy anyagtisztaság, zaj disszipáció, szigetelés) amelyek mentén zajlanak a fejlesztések, és ez természetesen a hangfalkábelekre is vonatkozik. Az elsődleges feladat persze itt is a zaj minimalizálása és a torzítás csökkentése. Minden a „Do No Harm!” (Ne árts!) vezérelv mentén történik, hiszen az a zenei információ, ami a folyamat közben elveszett, már soha többé nem nyerhető vissza.

Négy alapelem

Mi érhető el a „Négy Alapelem” használatával? A tömör vezetők és azok átgondolt, rendezett kábelgeometriák mentén történő használata jelenti a legjobb, legideálisabb és legteljesebb megoldást. A vezetőszálak közötti kölcsönhatás miatt fellépő torzítás így csökkenthető a legjobban. A nagyobb tisztaságú, simább felületű és belső kristályszerkezetű vezetőanyag nagymértékben csökkenti a zajt és a torzítást. Az irányított vezetők azáltal, hogy “irányítják” vagy elvezetik a nagyfrekvenciás zajt a legérzékenyebb áramköröktől, egyúttal minimalizálják is azt. A ZERO technológia (No Characteristic Impedance) a lehető legszélesebb frekvenciatartományban alkalmaz ultralineáris zajszűrést. Ez egyúttal a kompresszió mentes tranziens áramátvitelt is lehetővé teszi, a Ground-Noise Dissipation (GND) technológia pedig egy egyedülálló fáziskioltó tömb segítségével semlegesíti az indukált RF-zajt. A szabadalmaztatott DBS aktív dielektromos rendszer már RF-zajcsapdát is tartalmaz, amely a dielektromos torzítást és az indukált zajt még tovább csökkenti.

Halljon többet a zenéből!

A fenti technológiák elemei minden kategóriában egyre inkább megjelennek és a jelenlegi tudásunk szerinti legjobb hangfalkábeleink, a Mythical Creature szériában teljesednek ki. Végső soron tehát minél feljebb lépünk, annál többet hallunk, de nem a kábelből, hanem a ZENÉBŐL. Közelítünk a még tisztább, természetesebb, nagyobb dinamikát közvetítő és a legfinomabb árnyalatokat is kifejező élmény felé.

Kábelvariációk

A hangfalkábelek értelemszerűen az erősítő és a hangsugárzó közötti összeköttetést biztosítják, de a konfigurációtól függően számtalan variáció lehetséges. A Single Wire, Single Biwire, Double Biwire, Biamp kialakítás egyaránt lehetséges, a csatlakoztatás pedig egyaránt történhet akár saruval, akár banándugóval. Az AudioQuest hangfalkábelei négy egyre magasabb kategóriát képviselő osztályba sorolhatóak: Q2, Type, Rocket, Folk Hero és Mythical Creatures. A Type széria szimpla kábelezéshez ajánlott, a Rocket szériával akár szimpla akár duplakábelezés is megvalósítható. A Folk Hero szériában már megjelenik a bi- és trikábelezéshez fejlesztett ZERO/BASS technológia, amelynek csúcsát a Mythical Creatures széria testesíti meg. A Folk Hero és a Mythical Creatures széria tagjaival természetesen a nem bikábelezhető hangsugárzók csatlakoztatása is lehetséges. Ehhez minden esetben a ZERO és ZERO Silver kábelek ajánlottak.