Barion Pixel

Silent Angel Rhein Z1 Plus audiome
Silent Angel Rhein Z1 Plus 16GB/250GB audio szerver
2023.05.23.
Audioquest Rocket 22 hangfalkábel méterben
2023.07.13.

Audioquest Rocket 11 hangfalkábel méterben

7 050 Ft

Audioquest Rocket 11 hangfalkábel – féltömör, valódi koncentrikus LGC vezető, 2,08 mm2, PVC szigetelés. A Rocket 11 hangsugárzó kábel elérhető fekete vagy fehér színben, használható egy és két érpáras (bi-wire/bi-amp) bekötésben is.

Szállítás: 10 munkanapon belül.
Cikkszám: N/A Kategóriák: , , Címkék:
Leírás

Audioquest Rocket 11 hangfalkábel méterben – féltömör, valódi koncentrikus LGC vezető, 2,08 mm2, PVC szigetelés. A Rocket 11 hangsugárzó kábel elérhető fekete vagy fehér színben, használható egy és két érpáras (bi-wire/bi-amp) bekötésben is.

Az AudioQuest Rocket 11 hangfalkábel egy ideális Full-Range vagy Single-BiWire kábel. A Single-BiWire konfiguráció lehetővé teszi a teljesítmény optimalizálását, ha a hangsugárzó bikábelezhető, azaz külön magas és mély hangfalkábel bemenetekkel rendelkezik.

A bikábelezés csökkenti a torzítást a kábelben: a nagy basszus energiát kivenni a finomabb magas tartományt szállító kábelből kb. olyan, mintha a hullámokat kivennénk a vízből, amikor Ön úszni próbál. A Rocket 11 különálló kábelfeleinek mágneses függetlensége maximalizálja a bikábelezés előnyös hatását.

A féltömör-koncentrikus vezetők sokkal jobb minőséget kínáló alternatívát jelentenek a tipikus sodrott vezetőkkel szemben. A Semi-Solid Concentric vezetők kevesebb, nagyobb keresztmetszetű vezetőszálat tartalmaznak, amelyek az alkalmazott geometria miatt nem változtatják a helyzetüket a kábel hosszában. A szálak megtartják rögzített, merev kapcsolataikat, ezzel csökkentve a torzítást, javítva a felbontást és a dinamikát, és nagymértékben minimalizálva a szálak kölcsönhatásából adódó durvaságot és zavarosságot.

Az LGC (hosszú szemcséjű réz) kevesebb oxidot tartalmaz a vezető anyagon belül, kevesebb szennyeződést, kevesebb szemcsehatárt és határozottan jobb minőséget nyújt, mint a szabványos OFHC (oxigénmentes magas vezetőképességű) réz.

Kettős, alacsony induktivitású geometria: Egy „normál” hangszórókábelnek meglehetősen magas az induktivitása, ami az időben elkeni az energiát, a hangot pedig tompává és fókuszálatlanná teszi. A Rocket 11 mindkét felében lévő két vezető alacsonyabb induktivitást, nagyobb tisztaságot és kiváló mély- és magas frekvenciakiterjedést biztosít.

Konfigurálható: Full Range, Single-BiWire, Single-BiAmp, REL. Bizonytalan a szükséges konfigurációt illetően? Szakértő kollégáink segítenek Önnek!

Audioquest hangfalkábelek
Zaj és torzítás csökkentés a „Do No Harm!” (Ne árts!) jegyében. 

Az AudioQuest hangfalkábelekre is igaz a „minél feljebb lépsz, annál kevesebbet hallasz” megállapítás. Az egyre magasabb kategória felé haladva itt is egyre több mutatkozik meg a zenéből és egyre kevesebb magából a kábelből, annak saját karakteréből. Az AudioQuest történetének több, mint 40 éve során kialakultak azok az alappilérek, „a négy alapelem” (a (tömör vezetők használata, nagy anyagtisztaság, zaj disszipáció, szigetelés) amelyek mentén zajlanak a fejlesztések, és ez természetesen a hangfalkábelekre is vonatkozik. Az elsődleges feladat persze itt is a zaj minimalizálása és a torzítás csökkentése. Minden a „Do No Harm!” (Ne árts!) vezérelv mentén történik, hiszen az a zenei információ, ami a folyamat közben elveszett, már soha többé nem nyerhető vissza.

Négy alapelem

Mi érhető el a „Négy Alapelem” használatával? A tömör vezetők és azok átgondolt, rendezett kábelgeometriák mentén történő használata jelenti a legjobb, legideálisabb és legteljesebb megoldást. A vezetőszálak közötti kölcsönhatás miatt fellépő torzítás így csökkenthető a legjobban. A nagyobb tisztaságú, simább felületű és belső kristályszerkezetű vezetőanyag nagymértékben csökkenti a zajt és a torzítást. Az irányított vezetők azáltal, hogy “irányítják” vagy elvezetik a nagyfrekvenciás zajt a legérzékenyebb áramköröktől, egyúttal minimalizálják is azt. A ZERO technológia (No Characteristic Impedance) a lehető legszélesebb frekvenciatartományban alkalmaz ultralineáris zajszűrést. Ez egyúttal a kompresszió mentes tranziens áramátvitelt is lehetővé teszi, a Ground-Noise Dissipation (GND) technológia pedig egy egyedülálló fáziskioltó tömb segítségével semlegesíti az indukált RF-zajt. A szabadalmaztatott DBS aktív dielektromos rendszer már RF-zajcsapdát is tartalmaz, amely a dielektromos torzítást és az indukált zajt még tovább csökkenti.

Halljon többet a zenéből!

A fenti technológiák elemei minden kategóriában egyre inkább megjelennek és a jelenlegi tudásunk szerinti legjobb hangfalkábeleink, a Mythical Creature szériában teljesednek ki. Végső soron tehát minél feljebb lépünk, annál többet hallunk, de nem a kábelből, hanem a ZENÉBŐL. Közelítünk a még tisztább, természetesebb, nagyobb dinamikát közvetítő és a legfinomabb árnyalatokat is kifejező élmény felé.

Kábelvariációk

A hangfalkábelek értelemszerűen az erősítő és a hangsugárzó közötti összeköttetést biztosítják, de a konfigurációtól függően számtalan variáció lehetséges. A Single Wire, Single Biwire, Double Biwire, Biamp kialakítás egyaránt lehetséges, a csatlakoztatás pedig egyaránt történhet akár saruval, akár banándugóval. Az AudioQuest hangfalkábelei négy egyre magasabb kategóriát képviselő osztályba sorolhatóak: Q2, Type, Rocket, Folk Hero és Mythical Creatures. A Type széria szimpla kábelezéshez ajánlott, a Rocket szériával akár szimpla akár duplakábelezés is megvalósítható. A Folk Hero szériában már megjelenik a bi- és trikábelezéshez fejlesztett ZERO/BASS technológia, amelynek csúcsát a Mythical Creatures széria testesíti meg. A Folk Hero és a Mythical Creatures széria tagjaival természetesen a nem bikábelezhető hangsugárzók csatlakoztatása is lehetséges. Ehhez minden esetben a ZERO és ZERO Silver kábelek ajánlottak.

További információk
Hosszúság

1m