Barion Pixel

Musical Fidelity M6Si integralt erosito audiome
Musical Fidelity M6Si integrált erősítő
2023.07.28.
AudioQuest Qfeet keszulek alatet audiome1
AudioQuest SorboGel Q feet készülék alátét
2023.08.31.

AudioQuest Fog Lifter kábel alátét

56 600 Ft

Az AudioQuest Fog Lifter kábel alátétjei révén a lehető legkevesebb szilárd anyag kerül közvetlen érintkezésbe a kábellel. A Fog Lifter csökkenti az RF-zajt, amely kapacitívan minden szilárd anyagon (szőnyeg, kő, fa stb.) keresztül a kábelhez csatolódik.

Szállítás: 10 munkanapon belül.
Leírás

Az AudioQuest Fog Lifter kábel alátét feladata az alacsony szintű hangjelek megőrzése

Az AudioQuest Fog Lifter kábel alátétjei révén a lehető legkevesebb szilárd anyag kerül közvetlen érintkezésbe a kábellel. A Fog Lifter csökkenti az RF-zajt, amely kapacitívan minden szilárd anyagon (szőnyeg, kő, fa stb.) keresztül a kábelhez csatolódik.

Audio- és tápkábelekkel használható

Minden csomag 8db Fog Liftert tartalmaz

Méretek: (alapterület) 142mm x 142mm, (magasság) 159mm

Do No Harm – Ne ártsunk!

Az AudioQuest már négy évtizede a lehető legvilágosabban hangoztatja, hogy szinte minden audio rendszer hangminőségének javítására, fejlesztésére irányuló törekvés a „károk” csökkentéséből származik. Ez vagy az eredetileg rendelkezésre álló információ megőrzésével érhető el, vagy úgy, hogy nem engedjük be a félinformációkat.

Az AudioQuest Fog Lifter azért működik ennyire jól, mert hatékonyan kezeli a „félretájékoztatás” egyik jelentős forrását. Ez pedig nem más, mint a padlóról az audio- és tápkábelekhez csatolódó rádiófrekvenciás zaj.

A szőnyeg vagy a fapadló, nem is beszélve a betonpadlóról, elsőre talán nem tűnik RF-zaj forrásnak. A rádiófrekvenciás energia azonban mindenhol ott van körülöttünk, és mindig arra tart, ahol alacsonyabb energiaállapotot talál.

Gondoljunk a villámlásra vagy a statikus elektromosságra, különösen télen. Önmagunkra általában nem gondolunk energiaforrásként, de a levegő fájdalmasan nyilvánvalóvá teheti, hogy energiakülönbség van közöttünk és az általunk megérintett dolgok között. Ez nem egy pontos hasonlat, de jól példázza miről van szó.

Az AudioQuest Fog Lifter kábel alátét jelentősen csökkenti a kábelekhez csatolódó RF zajt. A kábeleket állványokkal vagy kábelbilincsekkel is izolálhatnánk, de ez a megközelítés azért nem helyes és azért nem oldja meg a problémát, mert ezeknek az eszközöknek túl nagy a saját tömege és önmagukban is RF-zajforrások.

Ennyit számítana ez a kis távolság?

Néhány centiméternyi távolság elsőre talán nem tűnik fontosnak vagy hatásosnak, de fényenergiához hasonlóan, a távolsággal az RF energia is exponenciálisan csökken. Ez a néhány centiméter ténylegesen nagy különbséget jelent, ami végső soron alacsonyabb zajszintet és ezáltal kevesebb kompromisszumot és torzítást eredményez a rendszerbe csatlakoztatott aktív áramkörökben.

Ha valaki azt hinné, hogy „az árnyékolt kábeleknél eleve nem lép fel zajprobléma”, ez sajnos nem, vagy inkább csak részben igaz. Ugyanis az elmúlt évtizedben mindenféle nagyfrekvenciás zaj jelentősen megnövekedett az LTE, az 5G, a közeli Wi-Fi jelek, a háztartási vagy nyilvános Wi-Fi pontok stb. miatt. Elképesztő és zavarba ejtő, hogy mennyire körülvesznek minket a különböző zajok, amelyek folyamatosan bombázzák a rendszert. A hagyományos árnyékolás sajnos nem akadályozza meg hogy az RF zaj kapacitívan csatolódjon a jelet továbbító kábelekbe. Arról nem is beszélve, hogy maga az árnyékolást végső soron mindig egy mesterségesen kialakított földelésre vezetik, amely bizonyos értelemben ugyanolyan érzékeny, mint a jel. Miért? Mivel a „jel” maga lényegében a jel és a föld közötti különbségként értelmezhető.