Barion Pixel

Audioquest Dragon High-Current Tápkábel
Audioquest Dragon High-Current Tápkábel
2022.07.01.
Audioquest FireBird High-Current Tápkábel
Audioquest FireBird High-Current Tápkábel
2022.07.05.

Audioquest Dragon Source Tápkábel

1 674 000 Ft4 310 300 Ft

High-End kategóriás nagy áramigényű komponensekhez kifejlesztett tápkábel ezüst vezetőkkel

Cikkszám: NRGDRAGSMEU01. Kategóriák: , Címkék:
Leírás

Az Audioquest Dragon Source Tápkábel kimondottan alacsony áramigényű komponensekhez (előerősítő, fejhallgató erősítő, D/A konverter,  CD Lejátszó,  BD Lejátszó, Streamer) kifejlesztett kábel. Rendkívüli előrelépést hozó, jelenlét érzetet, zenei közvetlenséget, intimitást és jeltisztaságot növelő kábel.

A váltakozó áram (AC) messze nem tökéletes áramforrás. A váltóáramú áramellátási technológia jóval több mint egy évszázados, és soha nem úgy tervezték, hogy megfeleljen a mai nagy felbontású audio-video komponensek szigorú követelményeinek. A váltakozó áramú zaj már a közműforrásnál jelen van, majd ezt tovább súlyosbítja a rádiófrekvenciás zaj, amelyet a váltakozó áramú tápkábel indukál (felvesz) és a komponensek tápegységeihez és az áramkör földeléséhez csatlakozik. Ez a “maszkhatás” révén torzítást és alacsony szintű jelveszteségeket okoz. Továbbá a teljesítményerősítőknek hatalmas tranziens áramtartalékokra lehet szükségük, hogy a tápegységek reagáljanak, majd stabilizálódjanak a dinamikus hangátmenetek során. A legtöbb váltakozó áramú tápkábel és tápkondicionáló-regenerátor, bár bizonyos mértékig hasznos, egyszerűen nem felel meg a feladatnak.

A végerősítők bármely váltóáramú hálózatnak kihívást jelentenek, mivel hirtelen nagy fogyasztás esetén az átmenő áram feltétele (még ha rövid ideig is) az átlagoshoz (RMS) képest sokszorosára (RMS) nőhet. Emellett a végerősítők minden más komponenshez képest egyediek, mivel az áramot dinamikusan, nem folyamatosan húzzák el. Noha sok elektromos tápkábel rendelkezhet alacsony DC ellenállással hogy valamennyire megfeleljen ennek a követelménynek, az AC tápkábel karakterisztikus impedanciája azért is felel, hogy kompromisszummentes teljesítményt nyújtson. Sok prémium tápkábel szorítja vagy összenyomja a hang folyamot, mivel karakterisztikus impedanciájuk korlátozza a tranziens áramot.

TÖMÖR, TÖKÉLETES FELÜLETŰ EZÜST (PSS) VEZETÉKEK

 

 

A tömör vezetők megakadályozzák az elektromos szálak közötti kölcsönhatást, a torzulás fő forrásait. A felület minősége azért kritikus, mert a vezető sínvezetőnek tekinthető mind a vezetőn belüli mezők, mind a vezetőn kívülre terjedő mágneses mezők számára. Az AudioQuest összes Perfect-Surface fémének elképesztően sima és tiszta felülete szinte teljesen kiküszöböli a zörejeket, és a kevésbé jó minőségű anyagokhoz képest jelentősen növeli a tisztaságot. A PSS vezetők méretének gondos megválasztása biztosítja, hogy a Dragon teljesítménye legyen a lehető legjobb.

AZ RF/ND-TECH (SZABADALMAZTATOTT RÁDIÓFREKVENCIÁS FÖLDZAJ-LEVEZETÉS) AZ INDUKÁLT RF-ZAJ MEGSZÜNTETÉSÉVEL MINIMALIZÁLJA AZ ÁRAMKÖRÖK HELYTELEN VISELKEDÉSÉT.

A váltakozó áramú földelővezetékek védelmet nyújthatnak az elektromos rövidzárlat ellen, de egyben antennaként is működnek. Így ki vannak téve az indukált rádiófrekvenciás (RF) zajnak. Ez az RF-zaj megkerüli az alkatrész-tápegységeket, és általában közvetlenül a rendszer legérzékenyebb audio/video áramköreihez csatlakozik. Az AudioQuest RF/ND-Tech nagymértékben csökkenti ezt a torzítást, és a rádiófrekvenciák lehető legszélesebb sávszélességén (tartományán) példa nélküli mértékű zajszűrést eredményez. Egyedülálló áramköri topológiánk közös modusú fáziskiegyenlítő tömböt használ, a szabadalmaztatott dielektromos anyagokkal együtt, amelyek további differenciális lineáris szűrést biztosítanak.

72V DIELEKTROMOS ELŐFESZÍTÉSŰ RENDSZER LEVEL-X RÁDIÓFREKVENCIÁS CSAPDÁVAL (DBS)

Minden szigetelés egyben dielektrikum is, amelynek elektromos tulajdonságai befolyásolják a jel integritását. Ha a szigetelés nem előfeszített, a dielektromos bevonódás (az energia elnyelése és nem lineáris visszaengedése a jeláramba) különböző frekvenciák és energiaszintek esetén eltérő mértékű időkésleltetést (fáziseltolódást) okoz, ami jelentős problémát jelent a nagyon időérzékeny, több oktávos hangok esetében. Az AudioQuest több szabadalommal védett DBS erős, stabil elektrosztatikus mezőt hoz létre, amely telíti és polarizálja (rendezi) a szigetelés molekuláit. Ez minimalizálja a nemlineáris időkésleltetéseket, ami azt eredményezi, hogy a “feketébb” háttérből tisztább hang jön ki. A DBS akkumulátorcsomagban lévő Level-X RF-csapda (az AudioQuest Niagara sorozatú hálózati termékekhez kifejlesztett technológia) “kihúzza” az RF-zajt a kábelből, megakadályozva, hogy az RF beszivárogjon az elektronikába. A DBS Pack akkumulátorok élettartama körülbelül 10 év. Használja a tesztgombot az állapot ellenőrzéséhez.

IRÁNYÍTOTTSÁG

Minden húzott fémszál vagy vezeték nem szimmetrikus, tehát irányított szemcseszerkezetű. Az AudioQuest úgy szabályozza az ebből eredő RF impedancia-változást, hogy a zaj elvezetésre kerüljön onnan, ahol torzítást okozna. A helyes irányt minden AudioQuest audio kábelben használt fémvezetők minden egyes tételének meghallgatásával határozzuk meg. Adott esetben a csatlakozókon egyértelműen nyilak vannak jelölve a kiváló hangminőség biztosítása érdekében. Az AQ kábel legtöbb modelljénél a nyilak nemcsak a zajszűrés részeként a fémirányúltságot optimalizáló irányt jelzik, hanem az árnyékolás és a GND nem szimmetrikus rögzítését is jelzik a teljes rendszer teljesítményének optimalizálása érdekében.

 

Audioquest Dragon Source Tápkábel műszaki adatok
 • Tömör, tökéletes felszínű ezüst (PSS) vezetőszálak
 • Kompresszió nélküli magas áram átvitel
 • Alacsony áramfelvételű eszközökhöz optimalizált kivitel ( RMS 6A )
 • Ajánlott eszközök: előerősítő, fejhallgató erősítő, D/A konverter,  CD Lejátszó,  BD Lejátszó, streamer, AV- Processzor
 • Saját szabadalomra épült, földelési zajt elnyelő technológia
 • Zéró karakterisztikus impedancia (50 Hz – 1 MHz)
 • Saját szabadalmú 72VDC ( DBS ) aktív szigetelő rendszer
 • Irányhelyes vezetőszálak
 • Direkt ezüstözött vörös és berillium réz dugók
 • C15 ( RMS 10A ), C19 ( RMS 16A ) dugókkal rendelhető
 • Hossza: 1 méter, 2 méter, 3 méter
További információk
Márka

Audioquest

Széria

Storm

Típus

Tápkábel

Technológia

72v DBS, Directionally, Direkt Ezüstözés, Level-X Ultra-Lineáris Zajcsökkentő, RF/ND-Tech, ZERO-Tech

Fémötvözet

PSS – SOLID PERFECT-SURFACE SILVER

Vezető keresztmetszet

1.31 mm2

Dugó csatlakozó

C15, C19, Schuko villásdugó

Hosszúság

1m, 2m, 3m

Szín

Fekete

Videó

Videó