Barion Pixel

Naim NSC-222 streaming eloerosito audiome
NAIM NSC-222 streaming előerősítő
2023.09.27.
Omega – Égi jel
2023.10.09.

Audiolab 9000N hálózati lejátszó

999 900 Ft

Audiolab 9000N hálózati lejátszó: csúcskategóriás hang, testre szabható applikáció, akár 32bit/786kHz, felkonvertálás 384kHz-re, állítható digitális szűrők, bithelyes lejátszás.

Szállítás: 10 munkanapon belül.
Leírás

Az Audiolab 9000N hálózati lejátszó az Audiolab zászlóshajó 9000 sorozatának digitális hálózati lejátszója. A készülék több mint három éves fejlesztés és innováció eredménye!

A 2022-ben debütált Audiolab 9000 sorozat jól példázza az Audiolab hírnevét a kategóriaelső erősítők és újabban CD-lejátszás terén. Miután az Audiolab az elképesztően sikeres, többszörösen díjnyertes 6000N Play-el, illetve a közelmúltban a 7000N Play-vel már belevágott a belépő szintű streamelésbe, most megérkezett a csúcskategóriás 9000N-t!

A 9000N egy prémium minőségű hifi készülék, amely kielégíti a vásárlók  igényét egy szilárd felépítésű és kifogástalanul kidolgozott streaming komponens iránt.

A 9000N formátuma a 9000A és a hozzáillő CDT éles eleganciáját tükrözi. A forgatható kezelőszervek és gombok, valamint a 9000N a sorozat többi egységében is megtalálható 4,3 hüvelykes színes képernyő  is megtalálható. Ez utóbbi tökéletes ablak a digitális zenei fájlok bemutatásához, beleértve a teljes színes albumborítót is!

Színes kijelző

A képernyőn számos információ vizuálisan tetszetősebb módon jeleníthető meg, mint a legtöbb más streaming eszköz esetén, amelyek közül sok hagyományosan a kapcsolódó alkalmazásra támaszkodott a működési visszajelzések, valamint a felhasználói vezérlés és kezelőfelület tekintetében. A 9000N kijelzője teljes menüvezérlést, opciók sorát és felhasználói beállításokat kínál, beleértve a többnyelvű választást és az általános megjelenítési lehetőségeket.

A leglenyűgözőbb az, hogy a 9000N kijelző a formátumadatok részleteit, a lejátszási információkat és teljes, színes albumborítókat jelenít meg! Az albumborítók láthatók az alapértelmezett lejátszási képernyőn, de ki is bővíthetők a grafikával kiemelt lejátszási képernyőhöz. A kijelző akár úgy is beállítható, hogy a VU mérőt „analóg” vagy „digitális” formában jelenítse meg, valós idejű decibelszinteket mutatva a bal és a jobb csatornák számára. A minimalista elvárások teljesítése érdekében a kijelző elsötétíthető vagy teljesen kikapcsolható, ha a felhasználó ezt kívánja.

Applikáció

Az Audiolab 9000N alkalmazás azonnali hozzáférést biztosít a Qobuzhoz és a Tidalhoz, teljes hozzáférést biztosít a nagyfelbontású és MQA tartalmakhoz, valamint a Spotify-hoz, a TuneIn internetes rádióhoz valamint az UPnP zeneszerver-rendszerekhez és az USB HDD-eszközökön tárolt digitális audiofájlokhoz egyaránt!

Az alkalmazás intelligens keresési funkcionalitást és teljes hozzáférést biztosít a felhasználó által meghatározott lejátszási listákhoz, mappákhoz és albumcsoportosítási funkciókhoz, azok vezérléséhez és létrehozásához. A fájlinformációk, a felvétel részletei, továbbá az alkalmazáson belüli keresési, kiválasztási és összeállítási funkciók könnyen elérhetők. A Qobuz és a Tidal felhasználói örömmel nyugtázhatják, hogy más alkalmazásokkal és platformokkal ellentétben a nagy felbontású és a Master Quality Authenticated (MQA) sávok könnyen azonosíthatók magán az alkalmazáson belüli ikonokkal, anélkül, hogy azt keresni kellene a szolgáltatásban.

Más gyártók hasonló technológiáitól eltérően a 9000N vezeték nélküli lejátszást is kínál Wi-Fi kapcsolaton keresztül. Ez azonban nem korlátozódik az Audiolab 9000N alkalmazásra; a 9000N Airplay II-n, valamint a Tidal Connecten és a Spotify Connecten keresztüli lejátszást is kínál azok számára, akik előnyben részesítik a szabadalmaztatott streaming szolgáltatók saját felületeit.

ROON Ready

És hogy a digitális audioplatform-kompatibilitás lenyűgöző listáját kiegészítse, a 9000N Roon Ready. A Roon Ready eszközök olyan hálózati lejátszók, amelyek közvetlenül a Roon saját streaming technológiájával rendelkeznek és ahhoz Ethernet vagy WiFi hálózaton keresztül csatlakoznak. Ezek az eszközök a bithelyes, nagy felbontású hangzást egyszerűvé teszik, mivel nem igényelnek konfigurálást, hozzáférést biztosítanak a legjobb hangminőséghez, és stabil, megbízható lejátszást nyújtanak.

Digitális áramkör

A hardver egy Quad Arm® Cortex®-A53 mag MCU-n alapul, 1,8 GHz-es magonként. Ez a rendszer mögötti erőteljes „agy” zökkenőmentes, stabil működést és további előnyöket biztosít, mint például az albumborítók gyorsítótárazását. A kísérő grafikai fájlok gyorsabb betöltését, javítva ezzel a felhasználói élményt és a vizuális esztétikát.
Amióta a sokak által csodált M-DAC több mint egy évtizeddel ezelőtt megjelent, az Audiolab DAC áramköreinek teljesítményéről híres. A 9000N az ES9038PRO DAC chip-re épül. Ez egy nyolccsatornás DAC, amely az ESS Technology jelenlegi Sabre termékcsaládjának csúcsát képviseli. Egy szabadalmaztatott áramkör társul hozzá, hogy a legtöbbet hozhassa ki a chip HyperStream II architektúrájából és a Time Domain Jitter Eliminator technológiából. Ennek eredménye a példátlan dinamikatartomány és az ultraalacsony torzítás.

Egyetlen vállalat sem tud többet a Sabre DAC technológia maximális kihasználásáról, mint az Audiolab, hiszen évek óta dolgozott vele több termékgeneráción keresztül. Noha technikailag folyamatosan kiváló minőséget nyújtottak, ezek a DAC-chipek nagy kihívást jelentenek a maximális hatás elérése szempontjhából. Gondosan kell integrálni őket a termék áramkörébe, hogy az általuk kínált teljes hangpotenciál kiaknázható legyen. A DAC utáni aktív szűrő kritikus elem, az Audiolab pedig új áramkört fejlesztett ki, amely tökéletesen arra lett szabva, hogy a legtöbbet hozza ki az ES9038PRO-ból.

MQA

Az Audiolab 9000N hálózati lejátszó a nagy felbontású streaming technológia teljes dekódolását is biztosítja. Ez azt jelenti, hogy a teljes „három kibontású” dekódolási folyamatot belsőleg hajtják végre, szemben a végső kibontással MQA „renderer” módon, így a 9000A kiváló készülék a Tidal „HiFi Plus” szintje előfizetői számára, ahol a Tidal Masters (MQA) tartalom megtalálható.

Sokoldalú csatlakoztathatóság

Ahogy azt minden Audiolab rajongó elvárja, a 9000N a legmodernebb digitális-analóg jelátalakítást kínálja. A 9000N analóg XLR vagy RCA kimeneteken keresztül csatlakoztatható. Önálló MQA teljes dekóderként bármilyen erősítővel vagy másodlagos előerősítő rendszerrel használható, amely analóg csatlakozást kínál. További varázslatot alkalmaz a digitális kimenet és az „MQA Pass through funkció” opció. Azon felhasználók számára, akik egy ugyanolyan erős DAC-ot hallgatnak (például 9000A tulajdonosok), a 9000N érintetlen MQA jelet tud továbbítani (például a Tidal vagy a Qobuz rendszerből), amelyet a másodlagos DAC dekódolhat. Ez további funkcionalitást és sokoldalúságot kínál, nem beszélve a teljesen hamisítatlan jeláramlásról – ez az igazi előny a puristák számára!

Csúcskategóriás hang, amely a csillagokat sugározza, de nem egy vagyonba kerül

A 9000-es sorozat azzal a céllal lép be a streaming szférába, hogy megtestesítse a megfizethető, csúcsminőségű hangzást és megépítési minőséget, amelyre tulajdonosabüszke lehet!  Sokoldalú funkcionalitás cseppnyi kompromisszum nélkül, valamint olyan teljesítmény, amely a zene minden részletét átadja – magával ragadó stílusban! A 9000N egy olyan készülék, mely figyelemre méltó hangzási konzisztenciát biztosít mindenféle digitális és analóg forrás között, zeneileg mindig megnyerő, de egyben kifinomult is.

Audiolab 9000N hálózati lejátszó főbb jellemzők:

– Felkonvertálás minden MQA és PCM jel ezetén akár 384khz-ig
– Támogatott platformok: Spotify Connect, TIDAL Connect, MQA, Qobuz és  TuneIn Radio
– 5 választható digitális konvertálás
– Testre szabható applikáció
– Maximális mintavételezés: 32bit/768Khz
– DSD fájlok lejátszása
– Támogatott zenei fájl formátumok: DSD Lossless: DSF (DSD), DIFF (DSD), DoP (DSD), PCM Lossless: FLAC, Apple Lossless (ALAC), WAV, AIFF, Compressed (lossy) Audio: MP3 MQA
– Távvezérlő

Az Applikáció főbb jellemzői:

– Natív támogatás a TIDAL, MQA, Qobuz és TuneIn Radio számára
– Tidal MQA ikonok a nagy felbontású zene egyszerű azonosításához
– Qobuz nagy felbontású ikonok a nagy felbontású zene azonosításához
– Hangerőszabályozó
– Nagy felbontású albumborítók megjelenítése
– Az alkotások gyorsítótárazása
– Intelligens keresési funkció
– Több lejátszási lista komplikáció és funkcionalitás
– Több címke kezelés
– Composer címke támogatás
– Album-csoportosítás a lejátszási listában
– Automatikus internetes hivatkozások az előadókhoz / albumokhoz / dalokhoz
– Lejátszási listák mentése és visszaállítása (beleértve a Tidalt és a Qobuz-t)

További információk
Szín

Ezüst, Fekete