Barion Pixel

Audiolab 8300A integralt erosito audiome
Audiolab 8300A integrált erősítő DEMO bemutatótermi modell, garanciával!
2022.12.07.
Audiolab 9000A integralt erosito audiome
Audiolab 9000A integrált erősítő
2022.12.10.

Audiolab 6000A integrált erősítő

364 900 Ft

Az Audiolab 6000A integrált erősítő a brit gyártó belépő modellje, amely messze nem belépő kategóriás hangminőséget kínál. Rendszerbe illeszthetőségét megkönnyíti, hogy az elő és végfokozat kettéválasztható, illetve a 6000A egy nagy értékű beépített ESS SABRE ES9018 D/A konverterrel is rendelkezik. Teljesítménye 2x50W.

Szállítás: 10 munkanapon belül.
Leírás

Audiolab 6000A Integrált erősítő

Az erősítő minden audio rendszer központi eleme, de egy igazán sokoldalú integrált erősítőnek számos funkciót kell lefednie – digitális és analóg forrásokat kell kezeljen, vezeték nélküli csatlakozást kell tudnia biztosítani hordozható eszközökhöz, phono bemenetet az analóg lejátszóhoz és mindenekelőtt erősítést fejhallgatók és hangszórók számára. Mindezt úgy, hogy a teljesítmény elegendően magas és az ár megfizethető legyen – az Audiolab 6000A pedig pontosan ezt nyújtja!

A tudomány hangja

Külsőleg a 6000A nagyon hasonlít a 8300A-ra forgatható előlapi kezelő szerveivel és nagy, központi OLED kijelzőjével. A drágább, de csak analóg forrásokat kezelő testvérével ellentétben egy kiváló minőségű D/A konvertert is tartalmaz, amely lehetővé teszi a digitális források közvetlen csatlakoztatását. Négy digitális bemenetet, három vonalszintű analóg bemenetet, egy phono bemenetet, vezeték nélküli Bluetooth-kapcsolatot és egy dedikált fejhallgató-erősítőt biztosít.

Digitális áramkör

Az Audiolab sok erőfeszítést tett annak biztosítására, hogy a 6000A digitális áramköre olyan minőséget nyújtson, amely egy nagy teljesítményű, önálló DAC-tól elvárható. Mint mindig, az Audiolab az ESS Sabre, jelen esetben az ES9018 Sabre32 Reference chip családot választotta a D/A konverzió elvégzéséhez. Ez a DAC chip az ESS Technology 32 bites HyperStream architektúráját és az ún. Time Domain Jitter Eliminatort használja az ultraalacsony zajszint és a nagy dinamikatartomány biztosítása érdekében.

Valószínűleg egyetlen cég sem tud többet arról, mint az Audiolab, hogy hogyan lehet a legtöbbet kihozni ebből a technikailag kiváló, de kihívást jelentő DAC-technológiából.

Analóg áramkör

A 6000A diszkrét AB osztályú teljesítményerősítő fokozata csatornánként 50 W-ot ad le 8 Ohm-on. A diszkrét teljesítményerősítő áramkörök kimeneti fokozata CFB (Complementary Feedback/kiegészítő visszacsatolás) topológiát használ, amely kiváló linearitást és termikus stabilitást biztosít, mivel az üresjárati áram független a kimeneti tranzisztorok hőmérsékletétől. Egy komoly, 200 VA-os toroid transzformátor, majd 4×15000 uF kapacitás (összesen 60000 uF) segíti az erősítőt abban, hogy megfelelő kontroll mellett irányítsa a zenét, miközben ez a szűrőkapacitás teszi lehetővé a kiváló dinamika tartományt is.

A jeltisztaság megőrzése érdekében az előerősítő szakasz a lehető legegyszerűbb, a vonali bemeneti jelek közvetlenül a precíziós analóg hangerő fokozatba kerülnek. Ez utóbbi a -80dB és +8dB közötti tartományt fedi le 2dB és 1dB lépésekben (a lépésfelbontás a hangerő pozíciójával növekszik). Sok erőfeszítést fordítottak a 6000A áramkörének fizikai elrendezésére is, hogy ennek segítségével megvédjék az érzékeny előerősítő fokozatot a zajoktól, interferenciáktól.

Az Audiolab 6000A integrált erősítő egyaránt használható elő- és végerősítőként is – az utóbbi esetben a készülék akár egy házimozi erősítő „mögé” is csatlakoztatható.

 

Műszaki adatok:

Erősítő típus: A/B osztály

Teljesítmény(Watt): 2x50W – 8 Ohm, 2x75W – 4 Ohm

Frekvencia átvitel (Hz): 20 – 20.000 Hz

Teljes harmonikus torzítás(THD) (%): 0,0004

Jel-zaj viszony S/N (dB): 110 dB

D/A konverter: 192kHz/32bit

WiFi vevőegység: Nincs

Bluetooth vevőegység: Igen, aptX

Digitális bemenet: 2xOptikai, 2xKoaxiális

USB bemenet: Nincs

Toroid transzformátor: Igen, nagyméretű 200VA

Dedikált fejhallgató erősítő: Igen

Analóg bemenet: 3xRCA, 1xPhono

Power IN RCA bemenet: Igen

Pre-Out kimenet: Igen

Digitális kimenet: Nincs

Fejhallgató kimenet: Igen

Mélysugárzó kimenet: Igen(pre-out)

A/B hangsugárzó zóna: Nincs

Választható digitális filter: 3 (Fast Roll – Off, Slow Roll- Off, Minimum Phase)

Loudness funkció: Nincs

Mély/Magas hangszínszabályozás: Nincs

Ingyenes applikáció mobil eszközre: Nincs

Kijelző: Igen, Oled

Decibel alapú hangerőszabályozás: Igen

Távvezérlő: Igen

Aranyozott csatlakozók: Igen

Hangsugárzók Bi-Wire erősítése: Nem

Lecsatolható tápkábel: Igen

Trigger kapcsoló: Igen

Stand-by fogyasztás(Watt): 0,5 W

Tömeg (kg): 7,8 kg

Méretek ( szél. x mag. x mély. ) – mm: 445 x 66 x 300 mm

 

Érdekelhetnek még…

 • Silent Angel Bonn N8 Audio switch

  189 000 Ft
 • Silent Angel Bremen B1T Streamer és hálózati futómű

  199 000 Ft
 • Silent Angel Munich M1T Streamer és hálózati futómű – 4GB

  399 000 Ft
 • Silent Angel Forester F1 lineáris tápegység

  199 000 Ft