Barion Pixel

Audiolab 8300A integralt erosito fekete audiome
Audiolab 8300A integrált erősítő
2022.12.07.
Audiolab 9000A integrált erősítő
2022.12.10.

Audiolab 6000A integrált erősítő

359 900 Ft

Az Audiolab 6000A integrált erősítő a brit gyártó belépő modellje, amely messze nem belépő kategóriás hangminőséget kínál. Rendszerbe illeszthetőségét megkönnyíti, hogy az elő és végfokozat kettéválasztható, illetve a 6000A egy nagy értékű beépített ESS SABRE ES9018 D/A konverterrel is rendelkezik. Teljesítménye 2x50W.

Leírás

Audiolab 6000A Integrált erősítő

Az erősítő minden audio rendszer központi eleme, de egy igazán sokoldalú integrált erősítőnek számos funkciót kell lefednie – digitális és analóg forrásokat kell kezeljen, vezeték nélküli csatlakozást kell tudnia biztosítani hordozható eszközökhöz, phono bemenetet az analóg lejátszóhoz és mindenekelőtt erősítést fejhallgatók és hangszórók számára. Mindezt úgy, hogy a teljesítmény elegendően magas és az ár megfizethető legyen – az Audiolab 6000A pedig pontosan ezt nyújtja!

A tudomány hangja

Külsőleg a 6000A nagyon hasonlít a 8300A-ra forgatható előlapi kezelő szerveivel és nagy, központi OLED kijelzőjével. A drágább, de csak analóg forrásokat kezelő testvérével ellentétben egy kiváló minőségű D/A konvertert is tartalmaz, amely lehetővé teszi a digitális források közvetlen csatlakoztatását. Négy digitális bemenetet, három vonalszintű analóg bemenetet, egy phono bemenetet, vezeték nélküli Bluetooth-kapcsolatot és egy dedikált fejhallgató-erősítőt biztosít.

Digitális áramkör

Az Audiolab sok erőfeszítést tett annak biztosítására, hogy a 6000A digitális áramköre olyan minőséget nyújtson, amely egy nagy teljesítményű, önálló DAC-tól elvárható. Mint mindig, az Audiolab az ESS Sabre, jelen esetben az ES9018 Sabre32 Reference chip családot választotta a D/A konverzió elvégzéséhez. Ez a DAC chip az ESS Technology 32 bites HyperStream architektúráját és az ún. Time Domain Jitter Eliminatort használja az ultraalacsony zajszint és a nagy dinamikatartomány biztosítása érdekében.

Valószínűleg egyetlen cég sem tud többet arról, mint az Audiolab, hogy hogyan lehet a legtöbbet kihozni ebből a technikailag kiváló, de kihívást jelentő DAC-technológiából.

Analóg áramkör

A 6000A diszkrét AB osztályú teljesítményerősítő fokozata csatornánként 50 W-ot ad le 8 Ohm-on. A diszkrét teljesítményerősítő áramkörök kimeneti fokozata CFB (Complementary Feedback/kiegészítő visszacsatolás) topológiát használ, amely kiváló linearitást és termikus stabilitást biztosít, mivel az üresjárati áram független a kimeneti tranzisztorok hőmérsékletétől. Egy komoly, 200 VA-os toroid transzformátor, majd 4×15000 uF kapacitás (összesen 60000 uF) segíti az erősítőt abban, hogy megfelelő kontroll mellett irányítsa a zenét, miközben ez a szűrőkapacitás teszi lehetővé a kiváló dinamika tartományt is.

A jeltisztaság megőrzése érdekében az előerősítő szakasz a lehető legegyszerűbb, a vonali bemeneti jelek közvetlenül a precíziós analóg hangerő fokozatba kerülnek. Ez utóbbi a -80dB és +8dB közötti tartományt fedi le 2dB és 1dB lépésekben (a lépésfelbontás a hangerő pozíciójával növekszik). Sok erőfeszítést fordítottak a 6000A áramkörének fizikai elrendezésére is, hogy ennek segítségével megvédjék az érzékeny előerősítő fokozatot a zajoktól, interferenciáktól.

Az Audiolab 6000A integrált erősítő egyaránt használható elő- és végerősítőként is – az utóbbi esetben a készülék akár egy házimozi erősítő „mögé” is csatlakoztatható.

 

Műszaki adatok:

Erősítő típus: A/B osztály

Teljesítmény(Watt): 2x50W – 8 Ohm, 2x75W – 4 Ohm

Frekvencia átvitel (Hz): 20 – 20.000 Hz

Teljes harmonikus torzítás(THD) (%): 0,0004

Jel-zaj viszony S/N (dB): 110 dB

D/A konverter: 192kHz/32bit

WiFi vevőegység: Nincs

Bluetooth vevőegység: Igen, aptX

Digitális bemenet: 2xOptikai, 2xKoaxiális

USB bemenet: Nincs

Toroid transzformátor: Igen, nagyméretű 200VA

Dedikált fejhallgató erősítő: Igen

Analóg bemenet: 3xRCA, 1xPhono

Power IN RCA bemenet: Igen

Pre-Out kimenet: Igen

Digitális kimenet: Nincs

Fejhallgató kimenet: Igen

Mélysugárzó kimenet: Igen(pre-out)

A/B hangsugárzó zóna: Nincs

Választható digitális filter: 3 (Fast Roll – Off, Slow Roll- Off, Minimum Phase)

Loudness funkció: Nincs

Mély/Magas hangszínszabályozás: Nincs

Ingyenes applikáció mobil eszközre: Nincs

Kijelző: Igen, Oled

Decibel alapú hangerőszabályozás: Igen

Távvezérlő: Igen

Aranyozott csatlakozók: Igen

Hangsugárzók Bi-Wire erősítése: Nem

Lecsatolható tápkábel: Igen

Trigger kapcsoló: Igen

Stand-by fogyasztás(Watt): 0,5 W

Tömeg (kg): 7,8 kg

Méretek ( szél. x mag. x mély. ) – mm: 445 x 66 x 300 mm

 

Érdekelhetnek még…

 • Silent Angel Bremen B1T Streamer és hálózati futómű

  199 000 Ft
 • Silent Angel Forester F1 lineáris tápegység

  199 000 Ft
 • Silent Angel Bonn N8 Audio switch

  189 000 Ft
 • Silent Angel Munich M1T Streamer és hálózati futómű – 4GB

  399 000 Ft