Barion Pixel

Naim elektronikák és Focal hangsugárzó a bemutatóteremben

Ott leszünk a budapesti HIFI Show-n
Ott leszünk a budapesti HIFI Show-n
2023.09.26.
Megérkezett a GoldenEar T66 hangszóró
Megérkezett a Golden Ear Triton T66 hangsugárzó
2023.10.03.

A patinás Naim – Focal páros 2011-ben egyesül, látrehozva a Focal & Naim Group-ot. Az eltelt 12 év során a fejlesztések közösen zajlottak, olyannyira, hogy a gyártó szerint a Naim legújabb sorozata deklaráltan a legjobb választás a Focal hangsugárzók mellé.

Naim elektronikák és Focal hangsugárzó a memutatóteremben

A Naim NSC 222, NPX 300 PS, NAP 250 és Focal Kanta No.2 rendszer járt nálunk. Köztudottan vannak az audió világában olyan márkák, akik általában kéz a kézben járnak, vagyis gyakran hajtják egy bizonyos márkájú elektronikával az adott hangfal márkát. A háttérben gyakran a közös fejlesztés és tesztelés áll.

Nincs ez másként a patinás NaimFocal párossal sem, amelyek 2011-ben egyesültek, látrehozva a Focal & Naim Group-ot. Az eltelt 12 év során történt néhány tulajdonosváltás, a többségi részvényes jelenleg az Alpha Private Equity a fejlesztések azonban továbbra is közösen zajlanak, olyannyira, hogy a gyártó szerint a Naim legújabb sorozata deklaráltan a legjobb választás a Focal hangsugárzók mellé.

Naim elektronikák és Focal hangsugárzó a memutatóteremben

Az AudioMe-nél a Szakmai Műhely 7.0 keretében is bemutattuk a NAIM NSC-222 streamer+előfok és az NPX-300PS táp kettősét a NAP-250 végfokkal. Ez a trió szólaltatta meg hangfalkábel másik végén lógó Focal Kanta No.2 állódobozt.

Egy ilyen nívót képviselő lánc tudásának kiaknázásához igyekeztünk mi is hozzátenni a tudásunkat a szokásos igényes tápellátással és abszolút a rendszerhez optimalizált kábelezéssel. Mind a forrás, mind a tápellátás lehető legjobb kiszolgálására törekedtünk, és ehhez a Silent Angel, az AudioQuest és a Creaktiv termékeit használtuk. Kézenfekvő lehetne minden esetben a rendelkezésre álló legjobb kábelezés és egyéb eszközök használata, de mi mindig az adott berendezések szinergiáit keressük és ezt igyekszünk támogatni a választásainkkal – most sem volt ez másként.

Naim elektronikák és Focal hangsugárzó a memutatóteremben

A tápszűrést a Niagara 5000-re bíztuk, Hurricane HC tápkábellel indítva. A forrásoldalt a Silent Angel Rhein Z1 Plus Roon szerver szolgálta ki, Bonn N8 Pro switch és Genesis Gx Word Clock társaságában, a Forester F2 lineáris tápegységgel. A Forester Dragon Source tápkábelt kapott, onnan Bastei DC kábelekkel csatlakoztattuk a switch-et és a szervert, a clock pedig Blizzard XTRM tápkábellel lett bekötve. Az NSC 222 streaming előfok az NPX 300PS-ből kapta a tápot, amelyet Hurricane Source kábellel kötöttünk be, a NAP 250-et pedig Hurricane HC-vel. A Rhein Z1 Plus Diamond, az NSC 222 pedig Vodka LAN kábellel csatlakozott a Bonn Nx-be, amelyet egy hosszú Carbon LAN kötött össze a Router mögé csatlakoztatott Bonn N8-cal. Az elő-végfokot a Pegasus XLR, a Focal Kanta No.2-t pedig a William Tell ZERO hangfalkábel kötötte össze. A szerver és az előfok egyaránt megkapta a Schnerzinger Giga Guard zavarszűrőket a nem használt digitális (USB/koax) bemenetein. Minden elektronika a Creaktiv Little Reference Double állványon kapott helyet.

A szett ezzel a támogatással 100%-osan ki tudta futni magát, a Szakmai Műhely látogatóinak legnagyobb elégedettségére. Október 6-áig még meghallgatható nálunk ez a lánc az említett kísérő komponensek és kábelek társaságában, ha szeretnél Te is meggyőződni róla, hogy milyen a Focal és a Naim közös fejlesztése, jelentkezz be demóra!