Barion Pixel

Miért Schnerzinger?

XLR vagy RCA?
2021.02.26.

Számos lehetőség kínálkozik az audio szerelmesei számára ahhoz, ha berendezéseik összekötéséhez kábeleket szeretnének választani. Ez még akkor is így van, ha nívós készülékeikhez a felső kategóriából választanának. A legtöbb komoly kábelgyártó kínálatában megtalálhatóak azok a termékek, összekötő kábelek, hangfalkábelek, tápkábelek stb. amelyekkel általában többé-kevésbé elégedettek a felhasználók.

A hangsúly ezen van: többé-kevésbé. A SCHNERZINGER már több, mint 30 éve azon fáradozik, hogy az élmény teljes legyen. Végtelen felbontás? Hihetetlen zeneiség? Három dimenziós térábrázolás? Fantasztikus hanghűség? Valódi hangszerhangok? Amennyiben azt a rendszer többi eleme is lehetővé teszi, az olyan technológiáknak köszönhetően, mint az ATOMIC BONDING, a GIGAHERTZ CANCELING és a BIDIRECTIONAL BARRIER, az előbbiek nem pusztán ígéretek maradnak, hanem valósággá válnak.

A SCHNERZINGER kutatásai az audio rendszereket érő zavarok szűrésével kapcsolatban nemcsak egy probléma megoldására vagy kezelésére irányulnak. Bebizonyosodott ugyanis, hogy ezek a hagyományos megközelítési módok (pl. árnyékolás, különféle szűrőtagok, kondenzátorok, diódák, áramszűrők használata) – bár valamilyen mértékben hatásosak – de leginkább csak kompenzálják a hibákat és nem nyújtanak teljes értékű, kompromisszum mentes megoldást. A SCHNERZINGER válasza gyökeresen más: szakít a hagyományokkal és egyedülálló módon nemcsak az egyébként kiváló minőségű kábelek megalkotásával, hanem egy komplett zavarszűrő rendszer csatasorba állításával, minden fronton egyszerre harcolva, külön-külön foglalkozik az áramhálózatból érkező zavarokkal, az audio berendezések által keltett zavarokkal, illetve a lehallgató helyiséget érintő interferenciákkal. Az előzőekben említett hagyományos eszközök vagy alkalmazások közül még a leggyorsabb működésűek is korlátokkal bírnak, mivel lelassítják az elektronokat és késleltetik a jeltovábbítást. A SCHNERZINGER által kifejlesztett technológia ezzel szemben megőrzi az audio berendezések eredeti jelsebességét és sávszélességét.

A SCHNERZINGER kábelcsalád minden tagját az ATOMIC BONDING eljárással kezelik. Ez a megnevezés egy rendkívül időigényes, több hónapig tartó formattálási folyamatsort takar, melynek során a vezetőanyag olyan speciális kezelést kap, amelynek hatására minősége a hangzás szempontjából még a legkiválóbb, kriogén eljárással kezelt monokristályos OCC vezetőknél is minden tekintetben jobbá válik. Ennek eredménye az információ sűrűség jelentős növekedése mellett történő gyakorlatilag veszteségmentes információ továbbítás.

A SCHNERZINGER GIGAHERTZ CANCELING egy olyan úttörő jeltisztító technológia, amely hatékonyan szűri meg az audio rendszereket a hangra nézve káros elektromos interferenciáktól. Egy ultra precíz időeltolási metódus alkalmazásával kioltja a káros interferenciákat és anélkül minimalizálja a mezők hangra gyakorolt negatív hatását, hogy a legcsekélyebb mértékben csökkentené az audio jel sebességét vagy sávszélességét.

A BIDERECTIONAL BARRIER technológia alapja az, hogy minden SCHNERZINGER kábel és minden CABLE PROTECTOR-ral vagy POWER PROTECTOR-ral ellátott SCHNERZINGER POWER termék kétirányú akadályt képez a zavarokkal szemben: az áramhálózatból vagy kábelekből érkező külső interferencia mezők blokkolásra kerülnek, az audio berendezések által generált belső elektromos interferencia pedig nem adódik át más eszközök számára, hanem kifelé disszipálódik.

Minden önálló SCHNERZINGER termék külön-külön is megállja a helyét, de ha a teljes rendszer SCHNERZINGER termékekből épül fel, az egy olyan zárt rendszert eredményez, amelyben nem szakad meg a kétirányú védelem.

A SCHNERZINGER rendszer optimalizáció hangzásra gyakorolt hatásai többek között a hangszerek és a vokál hihetetlenül természetes reprodukálása, a megdöbbentő mértékben javuló térmélység és a jelentősen megnövekedett makro és mikrodinamika mellett megjelenő természetes felbontás.

A SCHNERZINGER rendszer használatával újraértelmeződnek az olyan audiofil paraméterek, mint például a dinamika, a zeneiség, a térleképezés, de az ultra magas minőség és az alkalmazott technológia páratlan hatékonysága nem pusztán a gyártó által hangoztatott reklámszlogen.
Az Absolute Sound magazin három egymást követő évben, 2017 és 2018 után 2019-ben ismételten a Schnerzinger/Zellaton szobát választotta a müncheni High End Show legjobb hangjának. A nemzetközi szaksajtó (AV Showroom, Mono and Stereo, Absolute Sound stb.) elismerései és világszerte elégedett zenehallgatók ezrei igazolják, hogy a kompromisszum mentes hangzás elérhető.

Tedd próbára a Schnerzinger rendszert saját eszközeiddel, érdeklődj otthoni demó szolgáltatásunkról az alábbi telefonszámon: +36205072650