Barion Pixel

Megérkezett a Golden Ear Triton T66 hangsugárzó

Naim elektronikák és Focal hangsugárzó a memutatóteremben
Naim elektronikák és Focal hangsugárzó a bemutatóteremben
2023.10.02.
Megérkeztek az új PowerQuest tápszűrők
Megérkeztek az új PowerQuest tápszűrők
2023.10.03.

A 2023-as Budapesti Hifi Show-n az AudioMe a Golden Ear Triton T66 félaktív álló hangfalat mutatja be a Heed Audio Lagrange integrált erősítővel és a vadonatúj PowerQuest 707 tápszűrővel. A forrás oldalt Silent Angel M1 hálózati lejátszó és N8 Pro audio switch fogja kiszolgálni.

A Golden Ear immár a Quest Group tagja, a Triton T66 személyében pedig megjelent az első olyan modell, amelyet az AudioQuest átdolgozott. Az upgrade természetesen kiterjedt a belső kábelezésre, de a keresztváltóban is Niagara szintű alkatrészeket használtak, illetve a stabil alumínium bázist is újra gondolták. Számos további finomítás mellett a külső tekintetében is megjelenik az AudioQuest színvilága: a Triton T66 lakk fekete mellett élénk vörös színben is rendelhető.

Megérkezett a GoldenEar T66 hangszóró

A Triton T66 a T sorozat első modellje. A méltán elismert Triton sorozat nyomdokain jár: magas, karcsú profilt kapott, ezen túl öntött kosaras közép/mély hangszórók, kvadratikus sík sugárzók és a hosszú löketű aktív mélysugárzó szekció gondoskodik a fantasztikus hangzásról. A Triton T66 egyik legfontosabb jellemzője, hogy a basszust ez a 2x500W RMS teljesítményű beépített DSP-vezérelt aktív mélyszekció szólaltatja meg. A magassugárzó egy gyors GoldenEar hajtogatott ribbon AMT.

Az AudioQuest roosendaal-i gyárában tett látogatásunk alkalmával majd a májusi müncheni high end kiállításon már volt alkalmunk meghallgatni az új Golden Ear modellt – ahol nemcsak mi szerettük meg, hanem a beszámolók is elismerően nyilatkoztak róla. Kézenfekvő volt, hogy őt fogjuk megmutatni a hazai közönségnek, egy a tudásának megfelelő audio lánc kíséretében.

Megérkezett a GoldenEar T66 hangszóró

A kísérő elektronikák tekintetében a Silent Angel Rhein Z1 Roon szerver, a Munich M1 hálózati lejátszó/Roon bridge, Bonn N8 Pro audio switch és a Forester F2 tápegység használata egészen magától értetődő, csak az erősítő és a tápszűrő személye volt kérdés. Az amplifikációt a Heed Audio legnagyobb integrált erősítőjére, a Lagrange-ra bízzuk majd, amely korábban az egyik Szakmai Műhelyünk során már bizonyított és sokak tetszését elnyerte. Az Eversolo Z8 D/A konvertert is be fogjuk kötni a láncba, mégpedig Coffee és Diamond USB-vel.


A tápszűrést az AudioQuest vadonatúj PowerQuest sorozatának legnagyobb modellje, a PowerQuest 707 látja majd el. A PQ 707 a differenciális módusú 8kHz-1GHz lineáris zajszűrésen túl 3kHz-100MHz közötti ultra lineáris közös módusú szűrést kínál és tranziens teljesítménykorrekciót (TPC) is tartalmaz. A TPC akár 45 amper csúcsáramú áramtartalékot biztosít igény szerint bármely erősítő számára (25mS-ig). Biztosítja az alacsony impedanciájú áramot, amelyre az erősítőnek szüksége van a dinamikai kontraszt megjelenítése, a basszus megfelelő kiterjesztése és a kontroll megvalósítása érdekében.

Megérkezett a GoldenEar T66 hangszóró

Minden elektronika a kedvenc állványunkra kerül majd: a Creaktiv Little Reference Double feladata lesz a rezgéscsillapított alapok biztosítása. Az általunk választott kábelezés mindenben megfelel az audio lánc tudásának: a PQ707, a Heed Lagrange, a Triton T66 és a Forester F2 egyaránt Blizzard XTRM tápkábelekkel lesz bekötve, a Bonn N8 Pro, a Rhein Z1 és a Munich M1 Silent Angel Bastei Snowy White DC kábeleket fog kapni, a hangfalat pedig természetesen bikábelezzük, mégpedig a William Tell ZERO/Robin Hood BASS szettel. A Munich és a Lagrange összeköttetéséhez Pegasus RCA-t fogunk használni, a forráskészülékek és a switch közé pedig Diamond és Vodka LAN-t.

Ha szeretnéd Te is meghallgatni ezt a rendszert a Hi-Fi kiállításon, megtalálsz minket a 105-ös szobában, várunk szeretettel!