Barion Pixel

Bővebben a GoldenEar T66 hangsugárzóról

Megérkeztek az új PowerQuest tápszűrők
Megérkeztek az új PowerQuest tápszűrők
2023.10.03.
Silent Angel termékek
Silent Angel streaming kezdőknek és haladóknak
2023.12.28.

A Golden Ear Technology már több, mint 10 éve gyártja hangsugárzóit, de a márka már a Quest Group-hoz tartozik. A Triton T66 révén meg is született az első olyan modell, amely az AudioQuest tervei szerint készült, de a Golden Ear emellett egy teljes (és nagyon izgalmas) termékpalettát kínál: félaktív és passzív álló hangfalak, center sugárzók, állványos és falra szerelhető hangfalak, mélyládák, soundbarok és beépíthető hangfalak állnak rendelkezésre.

Bővebben a GoldenEar T66 hangsugárzóról

Ha egy hangtechnikai termék tökéletes lenne, akkor nem lenne saját hangja, lényegében „láthatatlan lenne”. A való világban azonban a D/A konverterek, erősítők, lemezjátszók, de különösen a hangszórók mindegyike egy saját, egyedi hangzást képvisel. A GoldenEar ennek ellenére, de ennek tudatában igyekezett a lehető legsemlegesebb, saját hangkarakter nélküli hangsugárzókat megalkotni, egyedül azt tartották szem előtt, hogy ha a termékeikhez mégis valamilyen hangkaraktert társítanak, akkor az „természetes és barátságos” legyen.

Bővebben a GoldenEar T66 hangsugárzóról

A GoldenEar-t elsősorban a nagyobb álló félaktív modelljeik tették ismertté és elismertté világszerte, a Triton T66 révén pedig már megszületett az első olyan modell, amely az AudioQuest tervei szerint készült. A Golden Ear Technology már több, mint 10 éve gyártja hangsugárzóit, de a márka már a Quest Group-hoz tartozik. A Triton T66 révén meg is született az első olyan modell, amely az AudioQuest tervei szerint készült, de a Golden Ear emellett egy teljes (és nagyon izgalmas) termékpalettát kínál: félaktív és passzív álló hangfalak, center sugárzók, állványos és falra szerelhető hangfalak, mélyládák, soundbarok és beépíthető hangfalak állnak rendelkezésre. A T66-os modellben oldalanként egy 500W teljesítményű erősítő dolgozik és a 100Hz alatti nagyon fontos tartományt az kezeli. A T66 azonban nemcsak ezért izgalmas hangfal, ugyanis az aktív mélyeket nem basszreflex vagy zárt megoldással tervezték, hanem nagy felületű kvadratikus sík passzív sugárzók egészítik ki őket. Ez a megoldás félúton van a zárt és a reflex kialakítás között és a GoldenEar optimalizált mélysugárzó-elrendezése (egy magasan és egy alacsonyan a hangdoboz testen) jobb csatolást biztosít a mélysugárzók és a passzív sugárzók között, ami körülbelül 1 dB többlet kimeneti teljesítményt eredményez. A d’Appolito elrendezésben megvalósított magas/közép hangszekcióban az előbbit egy hajtogatott AMT ribbon szólaltatja meg. A hangfal érzékenysége 91dB, névleges impedanciája pedig 4 Ohm – egy jól megépített kisebb teljesítményű erősítővel is megszólaltatható. A keresztváltóban a Niagara tápszűrőkre jellemző minőségű alkatrészeket találunk és természetesen a belső kábelezés is AudioQuest.

Bővebben a GoldenEar T66 hangsugárzóról

A félaktív modellek mellett passzív álló hangfalak, ultra magas minőségű center sugárzók, kompakt állványos és elegáns vonalvezetésű falra szerelhető szatelit sugárzók, díjnyertes aktív mélyládák, soundbarok és beépíthető hangfalak is rendelkezésre állnak.

A GoldenEar szinte mindegyik modelljében nagy sebességű hajtogatott AMT ribbon magassugárzó dolgozik. A GoldenEar High Velocity Folded Ribbon (HVFR) magassugárzó nem rezonáns membránjának gyakorlatilag nincs mozgó tömege és a dómok dugattyúszerű mozgásproblémái itt nem jelentkeznek. A kiváló hangminőséget biztosító sokkal nagyobb akusztikai felület és a kiváló diszperzió révén a GoldenEar HVFR magassugárzók méltán lettek elismertek világszerte.

Bővebben a GoldenEar T66 hangsugárzóról

A mélyközép és mélyhangszórók is magas minőségűek, nem lemez, hanem öntvénykosaras kialakításúak, amely sokkal nagyobb merevséget biztosít. Az erős mágnesek segítségével a GoldenEar meghajtók alacsonyabb torzítást biztosítanak magasabb hangnyomásszintek mellett. A nagyobb modellek középsugárzói középpontjában az MVVP (Multi-Vaned Phase Plug) „többszárnyú fáziskúp”-ot kaptak. Ez a megoldás kiküszöböli a nemlineáris dugattyúmozgásból eredő torzítást a közép- és magas frekvenciákon.

A GoldenEar nem basszreflex és nem zárt kialakítást alkalmaz a basszus szekcióban, hanem passzív sugárzókat használnak. A hagyományos megoldásokkal ellentétben ezek nem elektromosan, hanem a doboztesten belüli légnyomás révén kapcsolódnak a basszushangszóró(k)hoz. Megfelelő megvalósítás esetén a basszus megszólaltatásánál elvárt tulajdonságok kiegyensúlyozott kombinációját érik el: mechanikai hatékonyság, kiterjesztett mélyhang átvitel, jobb mélyhanghatás és minimális torzítás.

Az AudioQuest fejlesztései révén a GoldenEar még jobb minőséget és ár-érték arányt képvisel, mint korábban – hamarosan új modellek is megjelennek a kínálatban.