Tiszta lemez, rendes ház!

Az Okki Nokki mögött Johan Bezem holland tervező áll, aki több, mint 15 évvel ezelőtt alkotta meg a vákummotorral szerelt, mindkét irányba forogni képes lemeztisztítógépének első változatát.

Az analóg lemezjátszók nem képes maximális teljesítményt nyújtani, ha maga a lemez a korlátozó tényező. A piszkos lemezek barázdáiban lévő apró részecskék rontják a hangminőséget, nem kívánt pattogásokat, sercegést és zajokat okoznak. Még az új, látszólag tiszta lemezeken is maradhatnak a préselésből visszamaradt törmelékek. Az egyszerű lemeztisztító kefék némiképp segíthetnek ezen a problémán, de ha maga a kefe nem teljesen tiszta, akkor új törmeléket juttathat be – vagy ami még rosszabb – visszacsiszolhatja azt a lemez érzékeny barázdáiba. A lehető legjobb tisztítási eredményt a nedves tisztítással lehet elérni.

A hollandiai székhelyű OKKI NOKKI ezt a problémát kezeli lemeztisztító gépével. Az OKKI NOKKI lemezmosót úgy tervezték, hogy a lehető legjobban leegyszerűsítse a tisztítási folyamatot: fellazítja a lemezfelületen lévő szennyeződéseket, majd egy vákuum-motor segítségével kiszívja azokat és hatékonyan távolítja el őket még a barázdák mélyéről is. A vákuum és a cső alján lévő puha tisztítószalag együttesen távolítja el a fellazult részecskéket, és a lemezfelületet végül teljesen szárazon hagyja. A tisztítás után a lemezek megújulva, sokkal tisztábban szólnak, a sercegés pedig drámai mértékben csökken.
Az OKKI NOKKI vákuumos lemeztisztítója nem hiányozhat egyetlen analóg lemez gyűjtő rendszeréből sem.