Barion Pixel

Új beépíthető hangszórók a GoldenEar-től: Invisa 850 és JPS

Schnerzinger Allocator hálózati elosztó
Schnerzinger Allocator hálózati elosztó
2024.05.02.
Silent Angel müncheni újdonságok
Silent Angel újdonságok a müncheni HIGH END show-n
2024.06.06.

A 2024-es müncheni High End kiállításon a GoldenEar két új beépíthető hangszórót is bemutatott az Invisa sorozatból, a JPS-t és a 850-et. A két modell remekül egészíti ki a termékpalettát.

A két új Invisa modell eltérő szemlélettel bír. A 850 a 650 „fölé” érkezett és ezzel a HTR 8000 mellett a széria legnagyobb átmérőjű darabjává vált, a JPS pedig az SPS „alá” ékelődik be és nyújt alternatív megoldást arra az esetre, ha egy kisebb hangszóróra van szükség.

Az Invisa 850 a GoldenEar HVFR nagy sebességű hajtogatott ribbon AMT magas hangszóróját és egy 20,3cm-es nagy felbontású, öntött kosaras MVPP soklapátos fáziskúppal szerelt közép-mélysugárzót ötvözi a kivételes tisztaság, a kiterjedt diszperzió és a teljesen magával ragadó hangzás érdekében. Névleges impedanciája 4Ω, tömege 3,1 kg, 91dB érzékenység és 40Hz-35kHz közötti frekvencia tartomány jellemzi, 10-300W közöti erősítővel történő használathoz tervezték.

Az Invisa 850 magassugárzó szórásának optimalizálása és a nem kívánt visszaverődések minimalizálása érdekében annak szöge könnyen beállítható, ami sokoldalúságot és kényelmet biztosít a hangzásbeli jellemzők feláldozása nélkül. A magas frekvenciás kiegyenlítő kapcsoló további egyéni hangolást tesz lehetővé a helyiség akusztikai jellemzőinek és a hallgató ízlésének függvényében.

GoldenEar Invisa 850 és JPS

Az egy darabból álló, rejtett peremű konstrukciónak és a mágnesesen rögzített védőrácsnak köszönhetően az Invisa 850 gyakorlatilag teljesen beleolvad a környezetébe. A kerek védőrács tartozék, de négyzetes védőrács és beépítő keretek is rendelkezésre állnak.

Az új GoldenEar Invisa JPS hangszórók kiváló teljesítményt nyújtanak a bal, jobb vagy a center csatorna front hangszóróiként, valamint a kiváló minőségű többcsatornás házimozi és zenei rendszerek oldalsó vagy hátsó hangsugárzóiként használva egyaránt. Az Invisa JPS az egyszerűbb kétcsatornás rendszerekben használva is kiemelkedő minőséget kínál.

A JPS-t ugyanazzal az elforgatható Reference AMT ribbon magassugárzóval szerelték, mint a nagyobb SPS-t, de míg az utóbbi négy db 13,3 cm-es közép/basszus hangszórót kapott, a JPS-t 2 db 11,4 cm-essel szerelték. Vízszintes helyzetben a JPS tökéletesen illeszkedik a falbetétek közé, így tökéletes kiegészítője lehet az SPS-nek, de ugyancsak kiváló választás falba szerelt center sugárzóként történő használathoz is.

GoldenEar Invisa 850 és JPS

A beszerelést követően a festhető, mikroperforált védőrácsok teljesen eltakarják a hangszórókat a tökéletesen hézagmentes megjelenés érdekében.

Az Invisa JPS 1 db forgatható előlappal készült nagy sebességű Reference hajtogatott ribbon AMT magassugárzót és 2 db 11,4 cm-es nagy felbontású öntött kosaras MVPP soklapátos fáziskúppal szerelt közép-mélysugárzót kapott. Érzékenysége, frekvenciaátvitele 42Hz-35kHz
Névleges impedanciája 4Ω és 10 – 250W teljesítményű erősítőkkel történő használatra tervezték, tömege 2,7kg.

Az Invisa 850 tehát nagyobb helyiségek hangosításához is megfelelő, a JPS pedig kisebb méretben nyújtja az SPS-től már megszokott minőséget, ha kisebb hangszóróra van szükség, az elforgatható előlapnak köszönhetően pedig akár front akár center sugárzóként egyaránt használható.