Barion Pixel

Silent Angel streaming kezdőknek és haladóknak

Bővebben a GoldenEar T66 hangsugárzóról
Bővebben a GoldenEar T66 hangsugárzóról
2023.11.05.
Silent Angel Munich MU
Munich MU, az új Silent Angel streamer mester
2024.01.28.

A Silent Angel neve mára a minőségi streamerek és audio switch-ek szinonímájává vált. Minden készülékük segítségével a teljes digitális forrásoldal fejleszthető – lássuk milyen lehetőségek kínálkoznak a belépő kategóriában!

A Silent Angel palettája rendkívül széles, a belépő kategóriában is számos eszköz közül választhatunk: Bremen B1/B1T, N8, F1, hogy csak a legismertebb készülékeket említsük. Ugyanakkor kézenfekvő a kérdés, hogy honnan, melyik irányból érdemesebb elkezdeni a fejlesztéseket: switch vagy streamer? Mikor érdemes a lineáris tápegységet megvásárolni? Ha nem egyszerre vásároljuk meg az eszközöket, hanem lépésről lépésre haladunk, mik a lehetőségek? Megannyi kérdés, a válasz pedig ugyan nem egyszavas, de nem is túl bonyolult és mindenképpen logikus. Lássuk hát szerintünk mi a legjobb megoldás, hogyan lehet a forrásoldalból a lehető legtöbbet kihozni?

SIlent Angel Bremen B2
SIlent Angel Bremen B2

A rendszerfejlesztés egyik kulcsa mindig a forrásoldal fejlesztése, hiszen onnan indulva, ott fejlesztve biztosítható a zenei jel integritásának megőrzése – ami onnan elindul, az szólalhat meg végül a hangfalakon, de a tétel megfordítása is érvényes, hiszen ami ott (illetve később a lánc további pontjain) elveszik, az már nem állítható helyre! Ez a szabály a tápforrás/tápszűrés és a zenei forrás fejlesztésére egyaránt érvényes. Márpedig az audio switch hasonlóan fontos bázis egy digitális lánc számára, mint ahogyan például egy jó tápszűrő képez stabil alapot az erősítőknek/forráseszközöknek.

Silent Angel Bonn N8 Munich M1 Forester F1 audiome
Silent Angel Bonn N8 Munich M1 és Forester F1

A Forester F1 lineáris tápegység használata mindig kézenfekvő fejlesztési lehetőség, különösen a Bastei tuning DC tápkábelekkel, de a fejlesztés mindig a streamer vagy a switch oldaláról indul. Minden rendszer más, de nézzünk meg egy példát! A legjobb megoldást a belépő kategóriában a Silent Angel Bonn N8 switch, B1 lejátszó és Forester F1 tápegység csomag nyújtja. Ha az első lépésben csak két eszközt választanánk, akkor három oldalról is indulhatunk: a lejátszó és a switch, a lejátszó és a tápegység vagy a switch és a tápegység csomagja is lehet a kiindulópont. Jóllehet, ha végül végigmegyünk az úton, akkor egyik megközelítéssel sem lehet hibázni, az AudioMe ajánlása az, hogy legyen az első lépés a lejátszó és a switch, ezt a szorosan követi a lejátszó és a tápegység kettőse. Az első esetben a Forester F1 tápegység későbbi hozzáadásával az mindkét komponens megszólalását egy magasabb szintre emeli, a másodikban pedig a forrás oldal első aktív eleme, a hálózati lejátszó rögtön a lehető legstabilabb tápellátást kapja – ehhez pedig a switch teszi majd hozzá a szükséges pluszt.

A fentiekben áttekintett rendszerszemlélet abban az esetben is igaz marad, ha lépünk egy kategóriát és a Silent Angel következő szintjét képviselő Munich lejátszók és/vagy Bonn N8 Pro audio switch-ek közül választanánk, sőt a felső kategóriát képviselő Rhein Z1/Z1 Plus lejátszó/Roon szerver és Bonn NX switch rendszerbe állításával igazolható a leghallhatóbban. Ami közös, hogy minden kategóriában érdemes a lánc elemeit a tudásukhoz igazodó kábelekkel összekötni: ez a LAN, USB, DC és tápkábelekre egyaránt igaz. Az AudioQuest kínálatából könnyen kiválaszthatóak a megfelelő modellek, a belépő kategóriához a Forest és Cinnamon sorozatot ajánljuk, a tápegységhez pedig az X2/Y2 tápkábeleket, PowerQuest 2/3 tápszűrővel.

AudioQuest Cinnamon összekötőkábelek

Elakadtál a fejlesztésben? Mégsem olyan egyszerű, mint ahogy elsőre tűnt? Keress meg bennünket, szívesen segítünk, megosztjuk a több tucat digitális lánc fejlesztése során szerzett tapasztalatainkat, hogy a végeredmény a lehető legjobb legyen. Hiszen az a mottónk, hogy „tökéletes hangot szállítunk” – már a belépő kategóriában is!