Barion Pixel

Schnerzinger zavarszűrés – LAN protector

LINN MAJIK DSM meghallgatás
Linn Majik DSM bemutató
2023.04.28.
AudioQuest Zero és Bass kábelek
AudioQuest Zero és Bass kábelek
2023.05.23.

A SCHNERZINGER legújabb fejlesztése, a LAN Protector segítségével mostantól már az otthoni LAN hálózaton is elérhetővé válik az interferenciáktól mentes adattovábbítás – olyan minőségi szinten, amely korábban elképzelhetetlen volt. A LAN hálózat többet tud nyújtani - sokkal többet, mint korábban képzeltük.

A SCHNERZINGER elektromágneses interferenciákat megszüntető technológiája, a GIGAHERTZ CANCELLING, sikerrel veszi fel a harcot az audio rendszereket bombázó zavarokkal szemben. A SCHNERZINGER legújabb fejlesztése, a LAN Protector révén pedig mostantól már az otthoni LAN hálózaton is elérhetővé válik az interferenciáktól mentes adattovábbítás – olyan minőségi szinten, amely korábban elképzelhetetlen volt. A LAN hálózat többet tud nyújtani – sokkal többet, mint korábban képzeltük.

Azt a nagyszabású célkitűzést, hogy lényegében minden elektromos, mágneses és optikai jelenséget a töltések és az általuk létesített elektromágneses tér kölcsönhatásaira vezessünk vissza, a klasszikus fizika keretein belül a legtökéletesebben Lorentz elektronelmélete valósította meg, amely a relativitáselmélet és kvantumelmélet figyelembevételével kiegészítve a modern atomfizika alapjává lett. A relativisztikus kvantum-elektrodinamika a mai fizika legpontosabb elmélete. Számos gyakorlati felhasználása gazdagítja mindennapi életünket a mikrohullámú sütőtől a lézerkésen át egészen a modern távközlési rendszerekig, de a SCHNERZINGER GIGAHERTZ CANCELING rendszer működése is ezeknek az elveknek a megértése, adaptálása és gyakorlatba ültetése révén működik.

Schnerzinger zavarszűrés - LAN protector

Az audio rendszereket érő rádiófrekvenciás és elektromágneses zavarok negatív hatásaival szemben a hagyományos árnyékolási megoldások sajnos nem nyújtanak megfelelő védelmet. A réz, alumínium, ezüst árnyékoló hálók, fóliák vagy részecskék az interferencia elnyomásának egyszerű és gyakran alkalmazott módszerei. A hálós árnyékolás, a fóliák vagy a részecskékkel bevont kábel ugyan védi a kábelvezetőt a külső zavaroktól, de az audio rendszerekben használt kábelhosszakon ezek a kábelek antennaként viselkednek és szinte vonzzák a magas frekvenciás zavarokat, amelyek aztán besugárzódnak a berendezésekbe és a környezetbe. A magas frekvenciával telített zónákban (WLAN, 4G/5G mobiltelefon, DECT telefon stb.) mindez különösen negatívan befolyásolhatja, lassíthatja az elektronáramlást és ezzel korlátozhatja a potenciálisan elérhető hangminőséget. A SCHNERZINGER tapasztalatai alapján rendkívül fontos, hogy külön kell választani a külső interferenciákat – amelyek a lakóház energiarendszeréből sugárzódnak át – a belső zavaroktól, amelyeket maguk a berendezések okoznak. A külső és belső zavarok keveredése igen összetett interferenciákat idéz elő és ezzel sajnos rendkívüli mértékben csökkenti az audio rendszerek potenciálisan elérhető hangminőségét.

Ezért fontos, hogy egy olyan hatékony rendszer álljon rendelkezésre, amely képes a külső és belső zavarok egyidejű kezelésére, melynek eredményeképpen az említett interferencia keveredés nem alakulhat ki. A SCHNERZINGER válasza a problémára a GIGA PULSE technológia. A SCHNERZINGER GIGAHERTZ CANCELING egy olyan úttörő jeltisztító technológia, amely – egészen a gigahertz-es tartományig – hatékonyan szűri meg az audio rendszereket a hangra nézve káros elektromágneses interferenciáktól. Működési tartománya és hatékonysága egyedülálló, a megvalósításához pedig nem problémás alkatrészeket, pl. kondenzátorokat, diódákat, szűrőket használnak. Utóbbiak közül még a leggyorsabb működésűek is lelassítják az elektronokat és késleltetik a jeltovábbítást, ezáltal pedig jelentősen csökkentik az audio jel sávszélességét és annak sebességét.

A SCHNERZINGER GIGAHERTZ CANCELING interferencia csökkentő eljárás során a SCHNERZINGER PROTECTOR-ok vevő egysége egészen a gigahertzes tartományig működve összegyűjti a környezetéből az interferenciát okozó frekvenciákat, a vezérlő egység pedig a vevő egységtől megkapott interferenciát okozó frekvenciákat nagy sebességgel feldolgozza, majd késleltetve továbbítja azokat a környezetbe. A megkapott, majd újra kibocsájtott frekvenciák között fennálló, precízen meghatározott időeltolás kioltást eredményez, amely anélkül minimalizálja az interferenciák hangra gyakorolt negatív hatását, hogy a legcsekélyebb mértékben csökkentené az audio jel sebességét vagy sávszélességét. A GIGAHERTZ-CANCELING technológia sávszélessége és működési órajele állítható, ez teszi lehetővé a PROTECTOR-ok bármilyen interferenciát okozó zavarmező spektrumához történő illesztését. Egészségügyi szempontból fontos, hogy a GIGAHERTZ-CANCELING az alkalmazás során nem növeli a szoba elektromágneses szennyezettségét, mivel a meglévő zavarokat csak arra használja, hogy a technológia alkalmazása révén csökkentse azok hatását, de működése közben nem növekszik az elektroszmog.
A SCHNERZINGER GIGAHERTZ CANCELING technológiáját alkalmazó legújabb eszköze a LAN PROTECTOR, amely forradalmasítja a zenei streaminget, segítségével az otthoni hálózaton az interferenciamentes adatátvitel hatása olyan szinten tapasztalható meg, amiről eddig nem hittük, hogy lehetséges. Ahhoz hasonlóan ahogyan a GRID Protector az áramhálózatból érkező zavarok megszüntetésének egyedülállóan hatékony fegyvere, a LAN Protector a hálózati zenelejátszás támogatásában jelent új mérföldkövet.

Schnerzinger zavarszűrés - LAN protector

Mitől olyan egyedülálló a SCHNERZINGER LAN PROTECTOR?

A LAN PROTECTOR a SCHNERZINGER GIGA CANCELING technológiáját használja, amely a hangképet a lehető legtisztább formában tárja fel, miközben megőrzi a zeneiséget. A GIGA CANCELING technológiának köszönhetően a LAN PROTECTOR új minőségi szintre emeli a hálózati jelátvitelt, amely teljesen újradefiniálja az audio- és videojelek tisztaságát, természetességét és dinamikáját. A GIGA CANCELING technológia páratlan előnyt kínál az elektromos zavarokkal szembeni küzdelemben: a hagyományos szűrők, kondícionálók, generátorok és akkumulátoros megoldások helyett lehetővé teszi a kondenzátorok, diódák stb. teljes mellőzését. Ezek az interferenciáknak kitett, veszélyeztetett alkatrészek ugyanis elnyelik az energiát, majd időbeli késleltetéssel újra leadják azt, ami „elektronfékezést” és késleltetetést okoz, amelyek érezhetően rontják a hangképet. A LAN PROTECTOR ezzel szemben a legnagyobb sebességgel dolgozza fel a zavaró frekvenciákat. Célzott, megfelelően időzített gigapulzusokat küld ki a gigahertzes tartományban – így kioltó hatás lép fel és a jel hatékonyan megtisztul, a zavart okozó frekvenciáknak pedig már nincs esélyük arra, hogy rontsák a hangminőséget.

A LAN protector hatékonyan küszöböli ki a jitter-t. A lehető legtisztább jel fogadásához a LAN-kapcsolat adatcsomagjainak adatvesztés nélkül és megfelelő időzítéssel kell megérkezniük a streaming-eszközre. Ha ez nem így történik, akkor jitter lép fel. A nagyfrekvenciás interferencia itt meghatározó, kulcsfontosságú tényező, amelyet gyakran alábecsülnek vagy figyelmen kívül hagynak. Ennek negatív hatásai az adatok és jelek időzítési hibáiban jelentkezik, amelyek – különösen az erősen időzítés alapú, ezért annak hibáira kifejezetten érzékeny digitális tartományban – negatív hatást gyakorolnak a felharmonikusok spektrumára, a zene harmóniájára. Ennek hangzásbeli következménye, a magastartomány egyensúlyának felborulása, a korlátozott dinamika és a térbeli információk pontatlan megjelenítése. A LAN PROTECTOR és a GIGA CANCELING technológia pontosan itt fejti ki hatását és a meglévő jittert abszolút minimálisra csökkenti: összehasonlíthatatlanul gyors, hihetetlenül hatékony, egyedülálló hálózati interferencia elnyomást valósít meg, a legmagasabb minőségi szinten. Úgy hallgathatja zenegyűjteményét, ahogyan eddig még soha. A SCHNERZINGER innovatív jelvédelme páratlan minőségjavulást eredményez, a végeredmény lenyűgöző.

A LAN PROTECTOR egyszerűen telepíthető bármilyen környezetben, könnyen beállítható úgy, ahogyan az a körülményeknek a legjobban megfelel. Az új LAN PROTECTOR-t a Schnerzinger a lehető legkényelmesebb használat és működtetés jegyében alkotta meg, amely lehetővé teszi, hogy használatával gyorsan és egyszerűen a legjobb eredményeket érjük el. A LAN Protector a Müncheni High-End show-n a Schnerzinger A 4.2, F208 bemutató teremben tesztelhető, majd május végétől az AudioMe bemutató termében és az Ön otthonában is.