Barion Pixel

Megoldás a szűkös helyekre – AudioQuest adapterek

Zidoo Eversolo DMP-A6
Eversolo újdonság – Eversolo DMP-A6 kipróbáltuk a Zidoo legújabb hálózati audio lejátszóját
2023.07.29.
Három okos AudioQuest kiegészítő
Három okos AudioQuest kiegészítő – Q-feet, Fog Lifter, Noise Caps
2023.08.31.

Ha adapterek használatára van szükség, az mindig kényszerpályát jelent, de vannak olyan helyzetek, amelyeket azok nélkül lehetetlen megoldani. Azon túl, hogy az AudioQuest-nek gyakorlatilag minden elképzelhető kábel, csatlakozó átalakításához létezik egy vagy több megoldása, ezek a hasznos kiegészítők a felhasznált anyagok és a kialakítás tekintetében egyaránt a lehető legkisebb kompromisszumot jelentik.

Jellemzően három fő területen lehet szükségünk adapterekre: tápmegoldásokhoz, HDMI-hez és jelátvitelhez – vegyük sorra a lehetőségeket!

Ha adapter, adapterek használatára van szükség, az mindig egy kényszerpályát jelent, de vannak olyan helyzetek, amelyeket azok nélkül lehetetlen megoldani. Azon túl, hogy az AudioQuest-nek gyakorlatilag minden elképzelhető kábel, csatlakozó átalakításához létezik egy vagy több megoldása, ezek a hasznos kiegészítők a felhasznált anyagok és a kialakítás tekintetében egyaránt a lehető legkisebb kompromisszumot jelentik.

AudioQuest adapterek

A tápkábeleket szűk helyeken, pl. TV mögött, vagy zárt állványban sok esetben nehéz, vagy lehetetlen elvezetni. Erre az esetre az AudioQuest 90 fokos adapteres megoldásokat kínál, C13-as három pólusú és a C7-es 2 pólusú kivitelben. A C13-as IEC90/1 változatnál az IEC végen a középső földelő pont alulra, az IEC 90/2-es változat esetében pedig pont fordítva, felülre került. Így biztosítható, hogy az adapterrel a tápkábel már abba az irányba essen, amerre a legkényelmesebb, legpraktikusabb elvezetni. Az IEC C90 egy darabból megmunkált prémium minőségű fém vezetőket kapott a bemenettől a kimenetig, így segítségével megőrizhetőek a kiváló minőségű AudioQuest tápkábelek nyújtotta előnyök. A C13-hoz hasonlóan a C7 90 adapter is 90 fokos elfordítást tesz lehetővé, sőt a kábel akár kétszer is elfordítható vele – a szűk helyek nem jelentenek többé problémát.

AudioQuest adapterek

A HDMI mára egy megkerülhetetlen digitális interfész – a csatlakozó mérete azonban a falra szerelt TV-k esetében kényelmetlenné, vagy akár lehetetlenné teszi a csatlakoztatást, mert a kábel egész egyszerűen nem fordul el. A HDMI 90 fokos adapterek ezt a helyzetet hivatottak megoldani. Hagyományos és lapos kivitelben egyaránt rendelkezésre állnak, előbbi esetében a keskenyebb és szélesebb csatlakozó iránya is változhat, a lapos kivitelnél pedig az egyik változat balra, a másik jobbra fordul – a segítségükkel nincs lehetetlen. Ha toldásra van szükség, az A-A csatoló a megoldás, de a DVI vagy a mini display port is átalakítható HDMI-re.

AudioQuest adapterek

A jelátvitel során is előfordulhat, hogy egy adapterre van szükség – az AudioQuest megoldásaira itt is lehet számítani. az FLX-Mini/RCA Adapter akkor jöhet jól, ha egy fejhallgató (3,5 mm-es jack) kimenetbe szeretnénk csatlakoztatni egy már meglévő RCA összekötő kábelt, a Hard Mini 3.5mm jack-RCA adapter pedig ideális megoldást kínál szűk helyeken és sarkokban. Az RCA-BNC adapter adapter lehetővé teszi az RCA kábellel történő összeköttetést olyan (digitális) bemenetekre vagy kimenetekre, amelyek BNC csatlakozást igényelnek, az RCA-RCA adapter/toldó pedig két különálló RCA kábel összefűzését teszi lehetővé, miközben stabil csatlakoztatást kínál. Ha derékszögben kell elvezetni a kábelt arra az M21F-90 Adaptor és a Hard RCA Splitter jelent biztonságos, jó minőségű 90 fokos csatlakoztatást – az AudioQuest adapterek minden helyzetre megoldást kínálnak.