Barion Pixel

Megnyitott az AudioMe bemutatóterem

A High End Show-n jártunk
2022.06.21.
AudioQuest összekötő kábelek – Pegasus és Black Beauty
2022.11.11.

2022. októberének közepe nekünk igazi fordulópont, hiszen több hónapnyi munka eredményeként (ugyan a régi helyünktől csak pár méterre, de) új helyre költözött az AudioMe Consult. Az új bemutatótermet teljesen alárendeltük a zenének és az általunk forgalmazott márkáknak és termékeknek, így mostantól már nem csak egy iroda és raktár, hanem egy minden igényt kielégítő, akusztikailag is gondosan kezelt bemutatóterem várja a minőségi hifi rajongóit.

AudioMe Consult bamutatóterem
AudioMe Consult bemutatóterem

Mi, az AudioMe Consult-nál hiszünk abban, hogy szlogenünk a “Tökéletes hangot szállítunk!” szinte bármilyen árkategóriában megvalósítható, legyen az vintage hifi, vagy épp a legmodernebb audiofil rendszer. Azt is tudjuk, hogy a klasszikus, analóg források mellett a digitálisan tárolt zene és a streaming szolgáltatóknak köszönhetően ma már igen egyszerű bővíteni a zenei gyűjteményünket, így még körültekintőbben kell összeállítani a megfelelő rendszert, hiszen egyazon elektornikáknak, hangsugárzóknak, kábeleknek és tápellátásnak ugyanolyan minőségben kell megszólaltatnia a klasszikus zenét, a jazz sztenderdeket és a modern elektronikus zenéket egyaránt. A hazai hifi világban is ismert és elismert szakértőink pedig mindig azt tartják szem előtt, hogy minden vásárlónk megtapasztalja azt az érzést, amikor a teljes hangrendszer egyszerűen “eltűnik” és úgy érezzük, mintha ott ülnénk a zenészek körében.

Az új bemutatóteremmel új termékek is érkeztek, hiszen mostantól az általunk képviselt márkákon felül a legkiválóbb hazai partnereink által forgalmazott olyan high-end világmárkák segítségével prezentáljuk a “tökéletes hangot”, mint az AVM Audio, a Musical Fidelity, a Heed Audio, A NAD, a KEF, a Kanto Audio, vagy épp a Fyne Audio. A források tekintetében az analóg vonalon az általunk forgalmazott Rekkord Audio automata és manuális lemezjátszói, a streaming szerelmeseinek pedig a Silent Angel hálózati futóművei, lejátszói, szerverei, audio hálózati switch-ei álltak csatasorba, a kábelezés és a kiegészítők pedig természetesen a világhírű AudioQuest és Schnerzinger gyártók termékpalettájáról érkeztek, míg a készülékek “prezentációját” a kiváló Creaktiv felsőkategóriás hifi rack-jeire és az Audio Chic hangsugárzó állványaira bíztuk, amik nem csak a szemnek kedvesek, de igen jótékonyan hatnak a hangminőségre is.

AudioMe Consult demó szett

A sikeres megnyitó hétvégén nagy örömünkre szolgált, hogy sokan a három év után újra megrendezett Hifi Show-ról érkezvén nem csalódtak nálunk, sőt több olyan véleményt is hallottunk – és olvastunk a social média felületeken -, hogy az AMC bemutatóteremben hallották az egyik legjobb rendszert, ami amellett, hogy jól esik, igazolja az elmúlt hónapok erőfeszítéseit és a szakmánkba vetett hitünket egyaránt. Az új bemutatótermet a fantasztikus elektronikák és kábelek mellett alapos akusztikai méréseket követően, egyedi hang abszorber és diffúzor panelekkel, basszus csapdákkal kezeltük és természetesen, ha már a polcainkon megtalálhatóak az AudioQuest és Schnerzinger tápszűrők és eszközök, egy minden igényt kielégítő dedikált tápösvényt építettünk ki.

Milyen eszközöket hallgattunk?
Az AVM CS 2.3 all-in-one erősítő, Roon alatt, Silent Angel Rhein Z1 Roon szerverrel, Fyne Audio F702 állványos hangfal, Audio Chic állványokon, AudioQuest Niagara 3000 tápszűrő, Blizzard és Blizzard XTreme tápkábelek, William Tell hangfalkábel, Silent Angel Bonn N8 és Bonn N8 Pro audio switch, Creaktiv Trend 2 hifi állvány, Creaktiv Sound Control abszorber lap.

Miért így épül fel a lánc?
Az AVM az egyik új képviselt márkánk, a CS 2.3 pedig a gyártó belépő modellje. Esetében az all-in-one jelző nem túlzás, hanem szó szerint értendő (Roon ready, streamer, DAC, fejhallgató erősítő, MM/MC phono, CD, integrált erősítő) és minden fronton szerettük volna próbára tenni. Egyaránt meghallgattuk a Fyne Audio F501 SP álló és a KEF R3-as monitor sugárzókkal, és azokkal is szépen muzsikált, de a tudását az F702-vel tudta a leginkább megmutatni. Különösen big band, fúvósok és nagyzenekar megszólaltatásakor éreztette fölényét. Ha egy eszköz Roon képes, ezt a funkciót minden esetben teszteljük, ehhez pedig állandó forrásunk a Silent Angel Rhein Z1, amely a Roon Core feladatokat is képes magas szintem ellátni. A tápszűrést rendszerint egy Niagara 7000-re szoktuk bízni, de ehhez a lánchoz az eszközök értékét tekintve a Niagara 3000-et éreztük a legmegfelelőbbnek. A hálózati eszközök közül a Silent Angel Bonn N8 és N8 Pro audio switch-ek szintén állandó tesztezközeink.

AVM CS 2.3 all-in-one erősítő, Silent Angel Rhein Z1 Roon szerver, Fyne Audio F702 állványos hangfal, Audio Chic állványok, AudioQuest Niagara 3000 tápszűrő
AVM CS 2.3 all-in-one erősítő, Silent Angel Rhein Z1 Roon szerver, Fyne Audio F702 állványos hangfal, Audio Chic állványok, AudioQuest Niagara 3000 tápszűrő

Saját márkák esetén mivel vetettük még össze?
Az AVM CS 2.3-at nem vettük ki ebből a láncból, végig vele zenéltünk, de a Fyne F702-t is szerettük volna minél jobban kiismerni ezért három különböző hangfalkábelezést is használtunk.

Milyen zenékkel hallgattuk?
Stanley Clark Band: The Legend of the Abbas and the Sacred Talisman
Rénaud Garcia Fons: Luces de Lorca
Pat Metheny: Lodger
Ron Carter: Finding the Right Notes/Bag’s Notes
Yun Sun Nah: Favorite Things
John Patitucci: Heart of The Bass
Alexis Cole: Joy Spring
Emilie-Claire Barlow: Blame it on My Youth
Antonio Forzione: Spanish Breeze
Diana Krall: No Moon at All
Paul Stepehenson: Moon in the Glass
Star Wars Episode I: The Phantom Menace/Duel of the Fates

AudioQuest Folk Hero Robin Hood hangfalkábel
AudioQuest Folk Hero Robin Hood hangfalkábel

A fentiek csak szemelvények, rengeteg felvétellel próbára tettük az AVM/Fyne kettősét, stúdió és élő zenékkel, normál és nagyfelbontásúakkal egyaránt és bátran kijelenthetjük, hogy ez az erősítő kategóriájának egyik legjobbja. Rendkívül tiszta, jó a felbontása, de nem válik túlzottan analitikussá, megfelelő erőtartalékokkal rendelkezik. Könnyedén kezelte a hangfalat, a sztereó tér, a mélységi felbontás és a ritmika egyaránt a helyén volt és mindig felfigyeltünk természetességére. A saját beépített streamerével sem volt szégyenkezni valója, de Roon alatt picivel még jobban teljesített. A Fyne F702-vel együtt egy nagyion erős szettet képeznek.

Mit tapasztaltunk?
(Rendszerszinergia, mi erősítette, esetleg mi nem? Mi illett nagyon bele?)
Kiindulásként tehát a Rocket 44-et használtuk, mert kb. ez az a minimális szint, amit ez a rendszer megkíván. Elsőre kézenfekvő továbblépésnek tűnhet innen a Rocket 88, de azt most kihagytuk és a megérzéseinkre hallgatva inkább a Robin Hood Zero-t kötöttük be. Tudtuk mire számíthatunk és ez be is igazolódott, sokkal többet kaptunk a zenéből. Olyannyira, hogy a William Tell Zero-t is megelőlegeztük a láncnak, ami végül olyan szinergiát eredményezett, amiben titkon bíztunk, de örömmel tapasztaltuk, hogy ez a hallottakban is jelentkezett. Az AVM CS 2.3., FYne Audio F702 kettőse azzal a háttérrel, amit a Niagara 3000, a Blizzard és William Tell nyújtott teljesen ki tudta futni magát és esetenként szinte átlépte virtuális korlátait. Az arany középutat a Robin Hood Zero jelentette.

Az egészben pedig az a legjobb, hogy nem kell nekünk hinni, hiszen az AudioMe bemutatóteremben mostantól bárki meggyőződhet a fent leírtakról, sőt, ha valaki “bakelit” lemezekkel érkezik akkor a kiváló Okki Nokki lemezmosók segítségével a fekete lemeyek minden szennyeződéstől megszabadulva szólalhatnak meg a demó rendszeren.

AudioMe fő csapat
AudioMe fő csapat (balról jobbra: Gyuri, Laci, Döme)

Végül, de abszolút nem utolsó sorban szeretnénk mindenkinek megköszönni: partnereinknek, kollégáinknak, a látogatóinknak, barátainknak, akik segítettek abban, hogy Magyarország legújabb audiofil bemutatóterme egy ilyen sikeres megnyitó után végre megnyithatta a kapuit. Várunk mindenkit szeretettel a 1047 Budapest, Károlyi István utca 10-ben (36-os épület)!