Barion Pixel

Meghallgatható Audiolab termékek a bemutatóteremben

Hugh End Munich 2023
High End Munich 2023 beszámoló
2023.06.29.
Usher SD 500 - kicsi, de nagyot üt
Usher SD 500 – kicsi, de nagyot üt!
2023.07.29.

Az Audiolab integrált erősítői minden árkategóriában a tesztek élmezőnyében szerepelnek, kimagasló ár-érték arányuk mellé zenei megszólalás, megbízhatóság és kiemelkedő tervezői háttér társul.

Az 1980-as években alapított Audiolab a brit Hi-Fi megkerülhetetlen szereplője. A valaha épített egyik legsikeresebb integrált erősítővel, az azóta már klasszikussá vált legendás 8000A-val alapozták meg sikerüket és nemzetközi elismertségüket. Az Audiolab termékeket megbízhatóság, könnyű használhatóság, kiemelkedő tervezői háttér és persze a kiváló hang jellemzi, melyet számtalan díj és teszt eredmény igazol. Az AudioMe bemutatótermében mind a négy Audiolab integrált erősítő, a 6000A, 8300A, 9000A és az Omnia is meghallgatható – mindegyikük kiválóan párosítható a kategóriájának megfelelő Silent Angel hálózati audio lejátszóval, AudioQuest kábelezéssel – a következőkben ahhoz nyújtunk segítséget, hogy hogyan lehet a legtöbbet kihozni belőlük.

Audiolab szett az AMC bemutatóteremben
Audiolab szett az AMC bemutatóteremben

Az Audiolab istállójában a 6000A képviseli a belépő kategóriát, de csak az árcédulát tekintve – a mutatott hang túlmutat ezen. A 6000A egy AB osztályú erősítő, csatornánként 50 W-ot ad le 8 Ohm-on. A kimeneti fokozat már a belépő modell esetén is CFB (Complementary Feedback/kiegészítő visszacsatolás) topológiát használ, amely kiváló linearitást és termikus stabilitást biztosít, mivel az üresjárati áram független a kimeneti tranzisztorok hőmérsékletétől. Nagy méretű toroid transzformátor és elegendő kapacitású szűrőkondenzátor áll rendelkezésre a tápegység stabilitásához és egy ES9018 Sabre32 Reference chip-re épülő D/A konverter is a csomag része. Ez az erősítő nem kapott beépített streamer-t, de egy Silent Angel Bremen B1 hálózati lejátszóval vagy B1T futóművel remek párost alkotnak. Az AudioQuest Rocket 22 vagy 33 hangfalkábellel, illetve az Y3 és Z3 tápkábelekkel ajánljuk, ebben a konfigurációban az erősítő tökéletesen ki tudja futni magát és messze többet mutat, mint gondolnánk.

A következő lépcsőt a legendás 8000A nyomdokain járó 8300A jelenti, amely ugyancsak AB osztályú, de 75W teljesítményével egy még erősebb versenyző és minden ponton túlszárnyalja elődjét. Szándékosan nem kapott beépített D/A konvertert, ellenben egy nagy értékű phono fokozatot igen. Az erősítő fokozatban a már említett CFB mellett az Active Current Drive technológia is megjelenik: az áramkorlátozást egy mikroprocesszor vezérli, hogy az erősítő komplex terhelésekre is nagy áram leadásra legyen képes. A 8300A színpada mélyebb és szélesebb és egyúttal nagyobb a tér és precízebb szeparáció. A hangszerek és az énekhangok definiáltabbak, nagyobb dinamikatartomány, a frekvenciaátvitel pedig tovább bővült, amelyhez még jobb mélyhang-felbontás és finomabb magas hangok párosulnak. A 8300A-t a Silent Angel Munich M1 hálózati lejátszóval és az AQ Rocket 33/44 hangfal, illetve Z3/Monsoon tápkábelekkel ajánljuk – meghálálja a magasabb kategóriájú forráskészüléket és kábelezést.

Audiolab 9000A erősítő
Audiolab 9000A erősítő

Mégegy lépéssel feljebb, a képzeletbeli dobogó csúcsán találjuk a 9000A-t, amely a brit gyártó eddigi legfejlettebb és legjobb erősítője. A sokoldalúság mindig kulcsfontosságú szempont volt az Audiolab számára, a 9000A pedig valóban minden audiofil zenehallgatót képes kiszolgálni. Digitális és analóg bemenetekkel egyaránt rendelkezik, de vezeték nélküli csatlakozási lehetőséget is kínál a hordozható eszközökhöz. Emellett vadonatúj phono fokozata is van az analóg lemezek lejátszásához, sőt fejhallgatóerősítője is kategória vezető. Tegyük hozzá az MQA képességet és a Roon Tested minősítést, a csomag ezzel válik teljessé. A 9000A AB osztályú végerősítője 100 W-ot ad le 8 Ohmon és csakúgy, mint kisebb testvéreinél, az elő és végfok kettéválasztható, ezért könnyen illeszthető akár házimozi rendszerbe is, ahol rábízható a front sugárzók meghajtása. A 9000A a Silent Angel Rhein Z1 Roon szerverrel alkot hibátlan egységet, összekötésükhöz az AudioQuest Carbon USB kábelt ajánljuk. Ez az erősítő az AQ Rocket 44/88 hangfal, illetve a Monsoon/Blizzard tápkábelekkel tudja igazán kifutni magát.

Az Audiolab negyedik integrált erősítője az Omnia nem egy még magasabb, hanem egy önálló kategóriát képvisel: all-in-one modellként a dizájn, az anyagesztétika és a kényelmes használhatóság mellett minden funkcióval rendelkezik ahhoz, hogy egy kompromisszumok nélküli otthoni audio rendszer központi eleme legyen! Minden egyben? Igen: CD játszó, analóg bemenetek, MM phono bemenet, hálózati lejátszás, USB DAC és Roon Tested minősítés – egy igazi mindenes, amely 50W-ot tud 8 Ohmon és csak egy hangfalra és kábelekre van szüksége ahhoz, hogy elkápráztassa hallgatóját. Az Omnia a 6000A-hoz hasonlóan többet mutat, mint azt az árkategóriája sejtetné, különösen megfelelően kábelezve: az AudioQuest Z3, Monsoon tápkábelek és a Rocket 22, 33 hangfalkábelek segíthetnek optimalizálni a hangminőségét.

Gyere el hozzánk és hallgasd meg az Audiolab integrált erősítőket egy KEF vagy Fyne Audio hangfal társaságában Silent Angel forráskészülékekkel és AudioQuest kábelezéssel, Creaktiv állványokon.