Barion Pixel

KEF hangsugárzók az AudioMe bemutatótermében

Creaktiv Sound Control abszorber lap
Creaktiv rezgéscsillapítás meglévő bútorokhoz
2022.11.20.
A Silent Angel hálózati audio lejátszói: Bremen, Munich, Rhein
2022.12.09.

Az AudioMe kínálatában jelenleg három kifejezetten izgalmas modell hallgatható meg: a többszörös díjnyertes és tesztgyőztes, kis állványos KEF LS50 Meta, az R3 közepes méretű monitor sugárzó és annak nagyobb álló testvére az R7.

Az AudioMe kínálatában már a KEF hangsugárzók is megtalálhatóak, jelenleg három nagyon izgalmas modell hallgatható meg nálunk: a többszörösen díjnyertes és tesztgyőztes LS50 Meta kis állványos, az R3 közepes monitor sugárzó és annak nagyobb álló testvére az R7. Az R, azaz Reference szériában a KEF Uni-Q hangszóró technológiájának immár 12. generációja dolgozik és az alkatrészek közötti apró résekben fellépő rezonancia csökkentése révén a KEF mérnökei drámai mértékeben csökkenteni tudták a már eddig is igen alacsony színezettséget. Az eredmény? Tisztább és precízebb hangzás, még pontosabb sztereó képalkotás mellett!

A Shadow Flare technológia alkalmazásával csökken a hangdoboz magas frekvenciás diffrakciója és a Uni-Q nyújtotta előnyök még nyilvánvalóbbá válnak: még természetesebb a magastartomány és jelentős mértékben javul a részlet megjelenítés. A KEF a basszus reprodukció terén is nagyot alkotott, a mélyhangok ütősek és gyorsak. Az R széria mélysugárzóinak felépítése szendvics szerkezetű: egy keskeny konkáv alumínium felső réteg lapul egy papír membránon. Az ennek köszönhető merevség és a membrán egyedi geometriája szinte dugattyúszerű működést eredményez, az említett basszus hangzásban pedig a megnövelt linearitású mágneseknek is van szerepe.

KEF Meta és KEF R3 hangsugárzók
KEF R3 és KEF LS50 Meta

Az R3 és az R7 több ponton mutat hasonlóságot. Az R3 a méreteihez képest fergeteges basszust produkál, de nagyobb terekben természetesen jól jön az R7 2x165mm-es hibrid alumínium mélysugárzója és a nagyobb doboztérfogat miatti többlet energia. A 125mm-es közép és 25mm-es alumínium dóm magassugárzó ezekben a modellekben is hasonlóan koncentrikus felépítésű, mint amit a kisebb LS 50 Meta esetében már megszokhattunk. A Meta Material doboz konstrukcióból profitáló kistestvérnek nemhogy nincs szégyenkezni valója, kisebb szobákba tökéletes választás, de ő is igényli a minőségi wattokat.

Mindhárom modell bassz reflex kialakítású, ehhez a KEF a Flexible Port technológiát fejlesztette ki – a reflexnyílás fala hajlékony és olyan kialakítású, hogy csökkentse és késleltesse a káros turbulencia hatását és ennek köszönhetően ne színeződjön el a középtartomány.

Nagyon elégedettek vagyunk mindhárom KEF modellel, de minderről magad is meggyőződhetsz, ha ellátogatsz hozzánk és meghallgatod a neked leginkább tetszőt. Silent Angel forráskészülékek, Audiolab, NAD, Hegel, Musical Fidelity és NAD erősítők, illetve a kategóriának megfelelő AudioQuest tápszűrés és kábelezés segítenek kihozni belőlük a maximumot.