Barion Pixel

Creaktiv rezgéscsillapítás meglévő bútorokhoz

REKKORD M500 – analóg lemezjátszó azoknak, akik minőségre vágynak
2022.11.20.
KEF hangsugárzók
KEF hangsugárzók az AudioMe bemutatótermében
2022.12.09.

A Creaktiv abszorber lapok alternatív rezgéscsillapítási megoldást kínálnak, ha egy meglévő bútor, szekrény vagy akár a padló tölti be a hifi állvány szerepét, meglévő hifi állványok polcaira helyezve pedig az állvány által kínált elcsatolás pozitív hatása tovább fokozható.

A Creaktiv abszorber lapok alternatív rezgéscsillapítási megoldást kínálnak, ha egy meglévő bútor, szekrény vagy akár a padló tölti be a hifi állvány szerepét, meglévő hifi állványok polcaira helyezve pedig az állvány által kínált elcsatolás pozitív hatása tovább fokozható.

A Creaktiv egy több, mint 30 éve működő, hifi készülékállvány-specialista fejlesztő és gyártó német vállalat, amely öt minőségi kategóriában gyártja termékeit a belépő sorozatú Trend-től kezdve egészen a high-end szintű Big Reference Plus-ig. A termékpaletta igen széles és a hifi állványokon túl további rezgéselnyelő elemeket, például abszorber lapokat is tartalmaz.

Creaktiv abszorber lap és Silent Angel elektronikák
Creaktiv abszorber lap és Silent Angel elektronikák

Az állványok feladata egyértelmű: stabil és rezgéselnyelési szempontból az adott árkategória figyelembevételével a lehető legideálisabb alátámasztás biztosítása az audio berendezések számára. Vannak azonban olyan helyzetek, amikor egy hifi állvány elhelyezése nem lehetséges vagy nem praktikus és más megoldást kell találni. Például úgy, hogy egy meglévő bútor, például egy komód, egy szekrény vagy maga a padló tölti be az állvány szerepét, de ez a rezgéselnyelés szempontjából korántsem ideális. Azonban a Creaktiv-nak erre is van megoldása, mégpedig azáltal, hogy a még jobb hangzás érdekében kiegészítő rezgéscsillapító elemeket is kínál. Ezek az elemek nem mások, mint az abszorber lapok, amelyekkel akár meglévő bútorok is alkalmasabbá tehetők a zenehallgatásra, meglévő hifi állványok polcaira helyezve pedig az állvány által kínált elcsatolás pozitív hatása tovább fokozható.

A Creaktiv abszorber lapok két minőségi osztályban elérhetőek: a Sound Control Abszorber Lap a belépő modell, amely fekete, fehér és szürke színben elérhető. Több különböző anyagot használ az egyenletes optimalizálás érdekében. Belseje egy újonnan kifejlesztett, nagyon könnyű és alacsony rezonanciájú anyagból áll és a három összehangolt betét a nagyon kemény felületekkel együtt rendkívül hatékony csillapítási tulajdonságokat eredményez. A Sound Control Abszorber lap terhelhetősége maximum 20kg, és kialakításuk miatt a ráhelyezett készülékek és a lap között tüskés elcsatolás használata nem javasolt.

A Multiplex-M abszorber lap egy magasabb kategóriát képvisel, natúr fa, fekete és fehér színben elérhető. Speciálisan tervezett réteges felépítésének és egy különleges, több komponensű töltőanyagnak köszönhetően még hatékonyabban csökkenti a rezgéseket. A Multiplex-M abszorber lap terhelhetősége 60kg és akár végfokállványként is használható, a ráhelyezett készülékek és a lap között tüskés elcsatolás használata is lehetséges.

Creaktiv abszorber lap és Silent Angel elektronikák
Creaktiv abszorber lap és Silent Angel elektronikák

Az abszorber lapok hangzásra gyakorolt jótékony hatását a meghallgatások is igazolták. A Sound Control abszorber lap különböző méretekben kapható, hatása minden modellnél jól hallható, színtől és mérettől függetlenül. Ennek eredményeként a javul a mikrodinamika és a felbontás, a sztereó képalkotás és a hangszerek, énekesek pozícionálása stabilabb, a külső vagy belső rezonanciák okozta torzítás pedig szinte teljesen eltűnik. Különleges jellemzője, hogy a hangzás egy kicsit világosabbá vagy épp sötétebbé tehető attól függően, hogy a Creaktiv embléma melyik oldalon van. Ha a logo a bal oldalon van, a hangzás transzparensebb és egy kicsit frissebb, élénkebb lesz. Ha a másik oldalára fordítjuk úgy, hogy a logó a jobb oldalon legyen, a hangzás szintén átlátszóbbá és tisztábbá válik, de egy összességében sötétebb hangkép mellett. A Multiplex-M abszorber lap nem kínálja ezt a funkcionalitást, de még kifinomultabb és hatékonyabb rezgéscsillapítási képességei a hangzásra gyakorolt hatásában is megjelennek.

A Creaktiv abszorber lapok könnyen installálhatóak és kiváló ár-érték arányú rezgéscsillapítási képességükkel hívják fel magukra a figyelmet.