Barion Pixel

CREAKTIV állványrendszerek – ahol a rezgéscsillapítás és a makulátlan design találkozik!

AudioQuest SLiP installációs kábelek
AudioQuest kábelek a házimozi világában
2021.10.21.
Mitől jó egy lemezjátszó? Miért válaszd a REKKORD-ot?
2022.05.02.

Az audio állvány több, mint egy szép bútor! A CREAKTIV immár 30 éve fejleszti a kiemelkedő rezgéscsillapítási tulajdonságokkal bíró moduláris hifi állványrendszereit, amelyek közül a belépőtől kezdve a high end szintig minden minőség és árkategóriában megtalálható az adott készülékhez vagy rendszerhez legjobban illő készülékállvány, legyen szó akár 1 polcos végfokállványról, a hagyományos 2-5 polcos állványtornyokról, vagy a leginkább házimozi rendszerek esetén hasznos dupla, vagy tripla széles megoldásokról, sőt egyes állványok oldalsó szekcióit akár egy középső 3-4- vagy 5 polcos toronnyal is egybe lehet építeni – szinte nincs lehetetlen!

CREAKTIV Big Reference

A Reference széria legkedveltebb natúr bükk, cseresznye, fehér, fekete alapszínein túl a Trend sorozat ezen túl szürke és wenge színváltozatokban is elérhető, a Trend High Gloss esetében pedig akár karcálló magasfényű fekete, fehér, piros, bézs, és metálszürke kivitel is lehetséges. Jóllehet, a CREAKTIV hifi állványokra nem klasszikus bútorként kell tekinteni, hiszen elsősorban a rezgéscsillapítási szempontok figyelembevételével készülnek, makulátlan kivitelezésük és megjelenésük mégis a hifi szoba vagy a nappali egyik ékességévé emelik őket. A CREAKTIV kínálatában ugyanakkor hifi bútorok, szekrények és hanglemez tárolók is megtalálhatóak, a kivitelezés szempontjából a készülékállványokkal megegyező minőségben. A moduláris felépítésnek köszönhetően egy állványon belül a felső polc akár egy magasabb kategóriából is átemelhető, ezzel lehetőséget teremtve egy készülék még tökéletesebb rezgéscsillapítására.

A CREAKTIV azokról sem feledkezett el, akik egy már meglévő hifi állványban, hi-fi vagy TV bútoron, szekrényben, fali szekrényben, vagy akár közvetlenül a padlón elhelyezett audio berendezéseik hangminőségét szeretnék optimalizálni, számukra a Sound Control Absorber vagy Multiplex alátét bázisok nyújthatnak megoldást, az utóbbi akár végfokállványként is használható.

A CREAKTIV állványok öt minőségkategóriába sorolhatóak: a Trend, Audio, Little Reference, Big Reference és Big Reference Plus állványok egyre kifinomultabb rezgéscsillapítási jellemzőkkel rendelkeznek és ennek figyelembevételével javasolt a rájuk helyezendő elektronikák minőség és árkategóriájának megfelelő állványrendszert kiválasztani. Az 590x550mm belső polcméretű Big Reference állvány Midi Reference néven kisebb, 530x500mm-es méretben is kapható, a Big és Midi Reference a mérettől eltekintve azonos minőséget kínál.

CREAKTIV Trend HGL
CREAKTIV Trend HGL

A belépő Trend széria szimpla (Trend 1), dupla (Trend2) és tripla (Trend 3) széles változatokban is kapható, egy 4 polcos Trend 3 állvány akár 12 készülék elhelyezésére is alkalmas! A terhelhetőség 60kg/polc, már a legkisebb modell is négykamrás antirezonáns lábakat kapott, amelyek kérésre kvarchomokkal kitöltve is kérhetőek.

Az Audio szériában a négykamrás állványlábak már automatikusan homokkal vannak töltve, illetve minden moduláris állvány ci2p® technológiával is bővíthető: ennek hatására csökken az elektromágneses interferencia a berendezésben és annak környezetében. A terhelhetőség 60kg/polc.

A Little Reference az első olyan állvány a sorban, ahol a rezonanciákat már a teljes frekvenciatartományban homok és acélgolyók terelik el a Multiplex paneleken belül speciálisan kialakított területeken. A négykamrás antirezonáns lábak és a homok/ci2p technológia itt már alaptartozék. A terhelhetőség 60kg/polc.

A Midi és Big Reference esetében csak az állványok méretében van különbség, ezek a felső kategóriás csúcsminőségű állványok már valódi fakerettel és üvegbetétekkel vannak szerelve. Az innovatív kialakításnak köszönhetően a homok és acélgolyók használata révén a rezonanciák a teljes frekvenciatartományban elvezetődnek, a négykamrás antirezonáns lábak és a homok/ci2p technológia alaptartozék. A Midi és Big Reference 2, 3, 4, vagy 5 polcos, kivitelben, 60-350 mm polctávval és akár dupla szélességben is elérhetőek. A terhelhetőség 80kg/polc.

CREAKTIV Trend
CREAKTIV Trend

A Big Reference Plus a CREAKTIV abszolút csúcsminőségű, egyedülálló állványrendszere. A homok és acélgolyók speciális elegyének használatával a rezonanciák a teljes frekvenciatartományban elvezethetőek, időigényes beállítás nélkül. Az egyes szintekbe integrált elcsatoló hengerek lehetővé teszik, hogy a készülékek a ci2p® technológiával kezelt üvegbázis felett helyezkedjenek el, az elcsatoló hengerek pedig tüskés elcsatolással a kitöltőanyagban ülnek. A terhelhetőség 80kg/polc.

A Creaktiv állványok számos színválasztékban kaphatóak: a natúr bükk, cseresznye, fehér, fekete alapszínein túl a Trend sorozat szürke és wenge színváltozatokban is elérhető, a Trend High Gloss esetében pedig akár karcálló magasfényű fekete, fehér, piros, bézs, és metálszürke kivitel is lehetséges. A lábak minden esetben ezüst vagy fekete színűek.

A Creaktiv állványrendszerek már elérhető a legtöbb AudioQuest Ponton!