Barion Pixel

Canor – hogyan lehet jól használni a csöves technológiát modern csomagban?

Kábelszerelés - egyedi kábelek, AudioQuest gyári minőségben
Kábelszerelés – egyedi kábelek, AudioQuest gyári minőségben
2023.03.23.
A kábelalátétek feladata - AudioQuest Fog Lifter
A kábelalátétek feladata – AudioQuest Fog Lifter
2023.04.28.

A Canor azon kevés gyártó közé tartozik, amely a kézi, egyedi gyártás feltételeivel és a tömeggyártás eszközeivel egyaránt rendelkezik. A Canor ugyanis nem csak egy márka, de egyike a hifi ipar jelentős háttérszereplőinek: OEM gyártóként elkészítik a nagy high end márkák termékeit és egyúttal alap technológiákat és a high end világban használt speciális eszközöket ugyancsak fejlesztenek.

Új márka a kínálatunkban!
A Canor azon kevés gyártó közé tartozik, amely a kézi, egyedi gyártás feltételeivel és a tömeggyártás eszközeivel egyaránt rendelkezik. A Canor ugyanis nem csak egy márka, de egyike a hifi ipar jelentős háttérszereplőinek: OEM gyártóként elkészítik a nagy high end márkák termékeit és egyúttal alap technológiákat és a high end világban használt speciális eszközöket ugyancsak fejlesztenek. Emellett a márkanév alatt a cég mindig is fenntartott egy szűk palettát, néhány fantasztikus ár/érték arányú modellből.

A Canor házon belül rendelkezik a hifi ipar megannyi nélkülözhetetlen gyártástechnológiai eszközével, amelyeket a kisebb high end gyártók az alacsony éves gyártási kapacitásukkal nem engedhetnének meg maguknak. Ennek köszönhető, hogy a saját termékeiben olyan költséges és ritkán használt megoldásokkal találkozhatunk, mint például a jelutak közötti furatok, a kiforgácsolt sávok, amik segítenek az egyes alkatrészeket még jobban elszigetelni egymástól. Ennek köszönhető az is, hogy a Canor erősítők és CD lejátszók olyan precízen megmunkált alumínium előlapokat kaptak, hogy a kijelzőket elfedő sötétített ablakok szinte hézagmentesen illeszkednek. A megépítési minőség azonban önmagában mit sem ér, ha nem kapcsolódik hozzá kiemelkedő hangminőség – a cég ezen a téren is élen jár.

Új márka a kínálatunkban: Canor
Új márka a kínálatunkban: Canor

A vállalatnál rendelkezésre áll az a tudás, amellyel képesek kiaknázni a csöves technológia kínálta előnyöket és ötvözni azokat a félvezetős megoldásokkal és mindkét kapcsolást azokon a területeken és úgy használni, hogy az a hangminőségre nézve a legjobb végeredménnyel járjon.

Lássunk erre egy példát a digitális világból – a Canor DAC 2.10 D/A konverter tökéletesen példázza a Canor filozófiáját.

A CANOR DAC 2.10 az ESS Sabre ES9038Q2M D/A konverterét használja duál mono konfigurációban és ez a megoldás a Canor által megvalósított további fejlesztésekkel kombinálva kimagasló hangminőséget biztosít. A jelútvonal végig következetesen szimmetrikus, hét digitális szűrő áll rendelkezésre a PCM és egy további saját szűrő az MQA formátumhoz – így a hallgatók pontosan a saját ízlésüknek megfelelően állíthatják be az általuk preferált hangzást. A digitális bemenetekről érkező jelet egy nagy teljesítményű XMOS mikrokontroller dolgozza fel, fejlett, többmagos RISC (redukált utasításkészletű) architektúra használatával. Így a hardver és szoftver között sokkal kifinomultabb és igényesebb együttműködést sikerült megvalósítani és a DAC nagyságrenddel nagyobb ütemezési sebességgel tud dolgozni.

Új márka a kínálatunkban: Canor
Új márka a kínálatunkban: Canor

A Canor a digitális szekcióban tehát minden modern technológiát bevetett, a csöves kimeneti fokozat esetében azonban az analóg technikára esett a választásuk, azt 4db 6922-es csővel oldották meg, katódkövető kapcsolással. A 6922-es cső normál üzemi körülmények között körülbelül 100V feszültséget igényel az anódon. Ezt a csőben tárolt energiaként kell elképzelni, amellyel az nagy feszültségingadozások produkálására képes és ez az energia lényegében csak arra vár, hogy felszabaduljon. Ezzel a kapcsolással a DAC 2.10 könnyedén képes nagy dinamikára, ennek köszönhetően pedig a zene áramlása organikus és energikus a megszólalás.

A Canor DAC 2.10 D/A konverterében a csöves és félvezetős technológiák átgondolt ötvözése révén azok erényei domborodnak ki. A Canor DAC 2.10 meghallgatható az AudioMe bemutatótermében.