Barion Pixel

Bemutatkozik a Bremen család legújabb tagja, a B2 hálózati audio lejátszó

Audiolab Omnia
Audiolab az AudioMe kínálatában
2022.12.09.
AudioMe Szakmai műhely 3.0 - Linn és Usher
AudioMe Szakmai műhely 3.0 – Juhász Csabával a Home Movie tulajdonosával a Linn, az Usher és az SVS társaságában
2023.02.22.

A Silent Angel Bremen B2 egy prémium minőségű hálózati zenelejátszó, ami nagyobb méretű fém készülékházat, kiváló minőségű beépített tápegységet, kikapcsolható előlapi kijelzőt/vezérlőt és modern belső antennás kialakítást kapott, számos digitális és analóg audio kimeneti interfészt támogat.

A Silent Angel Bremen B2 egy prémium minőségű hálózati zenelejátszó, a gyártó Bremen családájának legújabb tagja. A sorozatot a Bremen B2 mellett a B1 lejátszó és a B1T futómű alkotja. A B2 nagyobb méretű fém készülékházat, kiváló minőségű beépített tápegységet, kikapcsolható előlapi kijelzőt/vezérlőt és modern belső antennás kialakítást kapott, számos digitális és analóg audio kimeneti interfészt támogat. Belsejében 2 magos 1,2 GHz-es ARM Cortex-A7 CPU-t és fejlett áramkört találunk kiváló minőségű alkatrészekkel, a nagy áteresztőképességű EMI abszorber pedig csökkenti az elektromos interferenciát. A B2 a B1-ből már ismert HiFi fejhallgató-erősítőt is megkapta.

A Silent Angel Bremen sorozat mindhárom streamer-e más eszközök vagy számítógép bekapcsolása nélkül is képes önálló működésre és a stabil zenelejátszásra.

Tekintsük át az új B2 tulajdonságait! A megszokott korrekt megépítést és a stabil működést itt is megkapjuk, a készüléket a legmagasabb zajcsökkentési követelményeknek és hangminőségi szabványoknak megfelelően tervezték meg. Számos előnyt kínál: könnyű beállítani és vezérelni, a készüléken található vezérlőpanellel vagy a VitOS Lite mobilalkalmazással egyaránt működik, így a hálózati lejátszás szinte gyerekjáték. Az előlapi gombokkal az előző vagy következő zeneszámra ugorhatunk, megállítható majd újra újraindítható a lejátszás és ami talán a legfontosabb, a hangerő is állítható. A visszajelző fény ki és bekapcsolható, ehhez csak a lejátszás gombot kell 3 másodpercig nyomva tartani.

A Bremen B2 használata esetén a zenelejátszás stabilitását nem befolyásolja egy számítógép teljesítménye és a rendszer terhelése, mivel ezt a lejátszó stabil célhardvere szolgálja ki. A beépített DAC-nak köszönhetően még élvezhetőbb a hangminőség, tökéletesen társítható a magasabb kategóriás HiFi rendszerekhez, de a középkategóriás és a belépő szintű készülékekkel is kiváló egységet képez. Szabályozható hangerejének köszönhetően akár aktív hangfalakhoz vagy végerősítőhöz is párosítható.

SIlent Angel Bremen B2
SIlent Angel Bremen B2

A Bremen B2-t az analóg audio kimenetén Integrált erősítőkhöz, AES/EBU, I2S és koaxiális digitális kimenetei révén pedig külső D/A konverterhez lehet csatlakoztatni. Vezetékes Etherneten és WiFi-n keresztül egyaránt működik, a Wi-Fi antenna a készülékházba van építve. A beépített tápegység miatt a B2 hangminősége a csatlakoztatott tápkábellel optimalizálható.

A támogatott alkalmazások közé tartozik a Tidal Connect, a Qobuz, a Spotify Connect, az Airplay, az Amazon Music, a Deezer, a Napster, a Tune-in rádió, a Sound Machine. A Bremen B2 is ugyanazzal a VitOS Lite mobilalkalmazással vezérelhető, mint a Bremen család másik két tagja, a kedvenc zenék könnyen böngészhetőek, kezelhetőek és lejátszhatóak egy hálózati megosztott tárhelyről DLNA-n keresztül vagy az említett streaming szolgáltatásokról.

A Bremen B2 minősége is továbbfejleszthető, ha vezetékes Ethernet portját valamelyik Silent Angel switch-hez csatlakoztatjuk. Ezzel egy izolált audio hálózat hozható létre: a Bonn N8 kézenfekvő választás, de az N8 Pro, N16-LPS és Nx switchek egyaránt alkalmasak erre a feladatra.