Barion Pixel

AudioQuest összekötő kábelek – Pegasus és Black Beauty

Megnyitott az AudioMe bemutatóterem
2022.10.24.
A Silent Angel termékpaletta
2022.11.20.

Az AudioQuest a nemrégiben bemutatott Mythical Creatures sorozat révén az analóg összekötő kábelek esetében is elérhetővé tette a ZERO Technológiát, most pedig a Black Beauty és a Pegasus személyében a széria két új további modellel bővült.

Már elérhetőek az új AudioQuest új összekötő kábelei, a Black Beauty és a Pegasus, ezzel a ZERO Technológia mostantól egy szélesebb közönség számára is elérhetővé vált.

Az AudioQuest a nemrégiben bemutatott Mythical Creatures sorozat révén az analóg interkonnektek esetében is elérhetővé tette a ZERO Technológiát, most pedig a Black Beauty és a Pegasus személyében a széria két új további modellel bővült. A Thunderbird, Firebird és Dragon a csúcskategória, a Black Beauty és a Pegasus pedig az eggyel alacsonyabb lépcső – ha párhuzamot vonnánk, akkor a hangfalkábelek közül kb. a Robin Hood és a William Tell, tápkábelek közül pedig a Thunder és Tornado kategóriáját képviselik.

Az immár a Black Beauty és Pegasus esetében is megjelenő ZERO technológia kiküszöböli a kábel pozitív és negatív vezetőinek szigetelői közötti kölcsönhatást, és ezzel nulla karakterisztikus impedanciát, illetve lineárisabb (egyenletesebb) zaj disszipációt biztosít. Azáltal, hogy megszűnik az elektrosztatikus mező a kábel magas és alacsony jelvezetői között és ezáltal lehetővé válik a lineáris, oktávról oktávra egyenletes rádiófrekvenciás (RF) zajszűrés és a kompressziómentes tranziensek, a hangzás is javul: mindez elsősorban a felbontás növekedésében és a sokkal alacsonyabb torzításban mutatkozik meg.

AudioQuest Black Beauty Interconnect

Csakúgy, mint az összes magasabb kategóriájú AudioQuest kábel, a Black Beauty és a Pegasus is tömör vezetőket kapott. A tömör vezetők megakadályozzák a sodrott vezetőszálak között egyébként fellépő elektromos és mágneses kölcsönhatást, a PSC+ tömör rézvezető pedig minimalizálja a szemcsehatárok okozta torzítást és maximalizálja a lineáris RF zajszűrést.

A ZERO-Tech és a Mythical Creatures széria tagjai (ThunderBird, FireBird és Dragon) által képviselt kiemelkedő hangminőséget lehetővé tevő technológiák zöme tehát az új Mythical Horses sorozatban is megjelenik és a Black Beauty illetve a Pegasus révén azok most egy szélesebb közönség számára is elérhetővé váltak. A nagyon bonyolult kábelkonstrukció rugalmasságának, hajlíthatóságának megőrzése érdekében a felső kategóriás Mythical sorozat kábelei két (RCA) vagy három (XLR) különálló kábelből állnak. Bár szintén egy összetett konstrukcióról van szó, a Black Beauty és a Pegasus esetében a ZERO Tech egyetlen kábelbe építve jelenik meg – a külméret a kétvezetékes RCA változatoknál kicsivel kisebb, a háromvezetékes XLR változatoknál nagyobb – az eltérő felépítés az árakban is megjelenik, az RCA változat fogyasztói ára alacsonyabb.

AudioQuest Pegazus Interconnect

A felépítés tekintetében a két kábel nagyon hasonló, a Black Beauty-hoz hasonlóan a Pegasus is irányított, tömör, tökéletes felületű PSC+ vezetőket, szén/grafén árnyékolást, rézzel bevont csatlakozó házat és közvetlenül ezüstözött vörösréz csatlakozókat kapott, de a torzítás további csökkentése és a rádiófrekvenciás zajok elvezetése érdekében a Pegasus-ban a földzaj disszipációs szál ezüsttartalma a Black Beauty-nál alkalmazott 0,5%-kal szemben 6%. A Pegasus ezen túl az AudioQuest szabadalmaztatott DBS aktív dielektromos rendszerét is megkapta. A Mythical Creatures szériához hasonlóan a Pegasus RCA változata egyetlen 72V-os DBS Pack-kel van szerelve, ugyanakkor a ZERO-Tech integritásának megőrzése érdekében az XLR változat Dual-DBS-t (2x72V egy tokban) kapott.

A Black Beauty és Pegasus kiemelkedő minőségű, közvetlenül ezüstözött rendkívül tiszta vörösréz RCA csatlakozókkal van szerelve. Az RF-elvezető rézbevonatú külső burkolat azáltal, hogy a jelvezetőkhöz kapacitívan csatlakozó RF-zajt minimalizálja, egyúttal maximalizálja a zajszűrést.