Barion Pixel

Audiolab az AudioMe kínálatában

A Silent Angel hálózati audio lejátszói: Bremen, Munich, Rhein
2022.12.09.
SIlent Angel Bremen B2
Bemutatkozik a Bremen család legújabb tagja, a B2 hálózati audio lejátszó
2023.02.15.

A nagyjából negyven éves Audiolab a brit Hi-Fi megkerülhetetlen szereplője és a megjelenése óta klasszikussá vált legendás 8000A erősítővel alapozták meg sikerüket. Az AudioMe bemutatótermében mind a négy jelenleg elérhető Audiolab integrált erősítő meghallgatható.

Az 1980-as években alapított Audiolab a brit Hi-Fi megkerülhetetlen szereplője. A valaha épített egyik legsikeresebb integrált erősítővel, az azóta már klasszikussá vált legendás 8000A-val alapozták meg sikerüket és nemzetközi elismertségüket. Az Audiolab termékeket megbízhatóság, könnyű használhatóság, kiemelkedő tervezői háttér és persze a kiváló hang jellemzi, melyet számtalan díj és teszt eredmény igazol – mindez Jan Ertner tervezői munkáját dicséri.

Az AudioMe bemutatótermében mind a négy Audiolab integrált erősítő, a 6000A, 8300A, 9000A és az Omnia is meghallgatható – mindegyikük kiválóan párosítható a kategóriájának megfelelő Silent Angel hálózati audio lejátszóval.

Audiolab 6000A
Audiolab 6000A erősítő

A 6000A képviseli a belépő kategóriát, de csak az árcédulát tekintve – a mutatott hang túlmutat ezen. A 6000A egy AB osztályú erősítő, csatornánként 50 W-ot ad le 8 Ohm-on. A kimeneti fokozat már a belépő modell esetén is CFB (Complementary Feedback/kiegészítő visszacsatolás) topológiát használ, amely kiváló linearitást és termikus stabilitást biztosít, mivel az üresjárati áram független a kimeneti tranzisztorok hőmérsékletétől. Nagy méretű toroid transzformátor és elegendő kapacitású szűrőkondenzátor áll rendelkezésre a tápegység stabilitásához és egy ES9018 Sabre32 Reference chip-re épülő D/A konverter is a csomag része. Kifejezzen jól illik hozzá a Silent Angel Bremen B1.

Audiolab 8300A
Audiolab 8300A

A következő lépcsőt a legendás 8000A nyomdokain járó 8300A jelenti, amely ugyancsak AB osztályú, de 75W teljesítményével egy még erősebb versenyző és minden ponton túlszárnyalja elődjét. Szándékosan nem kapott beépített D/A konvertert, ellenben egy nagy értékű phono fokozatot igen. Kiváló párost alkot a Silent Angel Munich M1-el. Az erősítő fokozatban CFB mellett itt már az Active Current Drive technológia is megjelenik: az áramkorlátozást egy mikroprocesszor vezérli, hogy az erősítő komplex terhelésekre is nagy áram leadásra legyen képes. A 8300A színpada mélyebb és szélesebb és egyúttal nagyobb a tér és precízebb szeparáció. A hangszerek és az énekhangok definiáltabbak, nagyobb dinamikatartomány, a frekvenciaátvitel pedig tovább bővült, amelyhez még jobb mélyhang-felbontás és finomabb magas hangok párosulnak.

Audiolab 9000A
Audiolab 9000A

A következő lépcső a 9000A, amely a brit gyártó eddigi legfejlettebb és legjobb erősítője. A sokoldalúság mindig kulcsfontosságú szempont volt az Audiolab számára, a 9000A pedig minden audiofil zenehallgatót képes kiszolgálni. Digitális és analóg bemenetekkel egyaránt rendelkezik, de vezeték nélküli csatlakozási lehetőséget is kínál a hordozható eszközökhöz. Emellett vadonatúj phono fokozata is van az analóg lemezek lejátszásához, sőt fejhallgatóerősítője is kategória vezető. Tegyük hozzá az MQA képességet és a Roon Tested minősítést, a csomag ezzel válik teljessé. A 9000A AB osztályú végerősítője 100 W-ot ad le 8 Ohmon és csakúgy, mint kisebb testvéreinél, az elő és végfok kettéválasztható, ezért könnyen illeszthető akár házimozi rendszerbe is, ahol rábízható a front sugárzók meghajtása. A Silent Angel Rhein Z1 Roon szerverrel alkot hibátlan egységet.

Audiolab Omnia
Audiolab Omnia

Az Audiolab negyedik integrált erősítője az Omnia nem egy még magasabb, hanem egy önálló kategóriát képvisel: all-in-one modellként a dizájn, az anyagesztétika és a kényelmes használhatóság mellett minden funkcióval rendelkezik ahhoz, hogy egy kompromisszumok nélküli otthoni audio rendszer központi eleme legyen! Minden egyben? Igen: CD játszó, analóg bemenetek, MM phono bemenet, hálózati lejátszás, USB DAC és Roon Tested minősítés – egy igazi mindenes, amely 50W-ot tud 8 Ohmon és csak egy hangfalra van szüksége ahhoz, hogy elkápráztassa hallgatóját!

Gyere el hozzánk és hallgasd meg az Audiolab integrált erősítőket egy KEF vagy Fyne Audio hangfal társaságában Silent Angel forráskészülékekkel!